Vissen in Finland

visvakantie in Finland
visvakantie in Finland

Finland is een echt visparadijs, mede door de duizenden meren, de kleine bevolkingsdichtheid en het prachtige landschap en dieren. Daarnaast is vissen één van de belangrijkste vrijetijdsbestedingen van de Finnen zelf. Vissen in Finland zal zeker voor een onvergetelijke ervaring zorgen!

Heb je weinig kennis van Finland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Het land van de duizend meren

Finland wordt ook wel 'het land van de duizend meren' genoemd. Dit klopt echter niet. Het land heeft namelijk zo'n 188.000 meren! Daarnaast stromen er ook nog eens 647 rivieren door het land en wordt het land door 52.760 vierkante kilometer zee omsloten. Hierdoor is het niet zo raar dat de meeste Finse steden aan zee, een meer of rivier liggen. Finland is daarom de ideale locatie voor watersporters en vissers. Naast dat er veel toeristen op de vissen afkomen vissen de Finnen zelf ook erg veel. Bijna elk gezin heeft wel een bootje. Het grootste meer is het Saimaameer. Er is geen exacte omvang voor dit meer te vinden omdat het niet om één duidelijke watervlakte gaat, maar om een merensysteem met allerlei meren die aan elkaar verbonden zijn. Er wordt wel een oppervlakte van 4.500 km² aangehouden. Daarnaast wordt het zuidoosten van het land bespikkeld door ontelbare meren.

Vissoorten

Zo'n 40% van de bevolking werpt regelmatig een hengel uit en dit is ook niet zo raar. Het water is namelijk kristalhelder en erg schoon. Midden in de stad kan je zelfs nog prima vissen. De belangrijkste attractie voor vissers die naar Finland komen is waarschijnlijk de diversiteit aan visplekken. Zo kun je vissen aan een wild stromende rivier, aan of op het meer of met een bootje in zee.Vissoorten als baars, kabeljauw, karper, snoek, forel, zanderfilet, hecht, haring en zalm zijn hier allemaal te vinden. Voor de haring kun je het beste gaan vissen in de Oostzee, zalm vind je weer vooral in de rivieren in Lapland. De meest populaire vissoorten om op te vissen zijn de snoek, de forel en de zalm. Het merengebied is bijna 100 km2 groot dus mogelijkheden genoeg. In de meren en rivieren van Ruka en Kuusamo zitten bijvoorbeeld erg veel vissen, maar met meer dan 30 meren in het Merengebied is het bijna niet op te noemen waar je allemaal terecht kunt. Het meer van Saimaa is het grootste meer van Finland maar ook de kleinere meren zijn geweldige visgebieden. Daarnaast zijn er nog een groot aantal rivieren waar je kunt vissen zoals bijvoorbeeld bij het grootste eiland Soisalo wat tussen een aantal meren ligt. Ook de rivier Ayskoski gelegen tussen twee meren is een geweldige plek voor een goede vangst.  Vraag gratis een offerte aan

Wil je een visvakantie in Finland? Vraag dan gratis je offerte aan.

Wij kunnen een vliegreis, huurauto en accommodatie regelen. (Visvergunningen etc. regel je zelf). Geef je wensen door in het aanvraagformulier. 

IJsvissen

Vissen kan zelfs in de winter in Finland, als het ijs bevroren is. IJsvissen is namelijk een erg populaire sport. Als je gewoon een hengeltje wilt uitgooien heb je geen bewijs nodig. Zodra je echter ander gereedschap gaat gebruiken heb je wel een bewijs nodig en moet je betalen. Dit is gedaan om de visgebieden te kunnen onderhouden. Nadat je een vergunning hebt gekocht kan je gaan vissen. IJsvissen is zeer populair in Finland en je ziet in de winter dan ook overal goed ingepakte vissers op de ijsvlakten zitten. Bij ijsvissen heb je vaak wel een vergunning nodig, omdat je met aas vist. Het ijs is soms wel 40 centimeter dik, zodra dit is doorboord met een ijsboor kan je gaan vissen. IJsvissen doe je met een gekleurde dobber, comfortabele maar warme kleding en een klein vouwstoeltje. De rust, de natuur maar ook de kick naar het zoeken onder het ijs zijn belangrijke elementen om voor ijsvissen te kiezen.

 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

4,8

Gerelateerde artikelen