Basse-Terre

Basse-Terre is de hoofdstad van Guadeloupe, een overzees departement van Frankrijk gelegen in de Kleine Antillen. De stad Basse-Terre ligt op het gelijknamige eiland Basse-Terre in de westelijke helft van Guadeloupe. Hoewel het de administratieve hoofdstad van het land is, is Basse-Terre de tweede grootste stad. Pointe-à-Pitre is namelijk de grootste. In het stedelijke gebied van Basse-Terre wonen ongeveer 45.000 mensen waarvan er ongeveer 13.000 in de stad zelf wonen. De stad wordt gebruikt als haven om de agrarische producten van de omgeving door te voeren.

Heb je weinig kennis van Guadeloupe? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Basse-Terre
Plaatsen in de buurt van Basse-Terre (Guadeloupe) :
 • Baie-Mahault (32 km)
 • Pointe-à-Pitre (34 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Basse-Terre

  Fort Delgrès (Basse-Terre)

  Fort Delgrès
  Fort Delgrès
  Kaart met locatie Fort Delgrès

  Het Fort Delgrès is een bekend fort in Basse-Terre. Het was erg belangrijk tijdens de strijd tussen Engeland en Frankrijk in West-Indië. Ook was het een belangrijke plek waar gevochten werd tegen de slavernij in Guadeloupe. Vanaf 1977 wordt het geclassificeerd als een historisch monument. Het fort stamt uit de zeventiende eeuw en er zijn verschillende keren verbouwingen verricht om de verdediging van de stad te versterken.

  La Soufrière (Basse-Terre)

  La Soufrière
  La Soufrière
  Kaart met locatie La Soufrière

  La Soufrière is een vulkaan die altijd pruttelt en is te vinden in de regenwouden op Basse-Terre. Deze vulkaan wordt ook wel 'de oude dame' genoemd. Om de oude dame heen liggen verschillende maanlandschappen, waar je prima kunt wandelen. Tot op heden heeft de actieve vulkaan nog geen schade aangericht op het eiland. De klim naar de vulkaan is een zware tocht, maar zeker de moeite waard.

  National Park of Guadeloupe (Basse-Terre)

  National Park of Guadeloupe
  National Park of Guadeloupe
  Kaart met locatie National Park of Guadeloupe

  Op het eiland Basse-Terre vind je het National Park of Guadeloupe. Het bevat een groot deel van het tropische regenwoud van het eiland en is een gemakkelijke manier om ongerepte natuur te bekijken. Je komt er veel verschillende vogelsoorten tegen, waaronder de kolibrie, de fregatvogel, de lijster, de tiran en de pelikaan. Enkele zoogdieren die er voorkomen, zijn de wasbeer, de agoeti, de mangoest en verscheidene soorten vleermuizen.

  Rum Museum (Basse-Terre)

  Rum Museum
  Rum Museum
  Kaart met locatie Rum Museum

  In de buurt van Basse-Terre vind je het Rum Museum. Rum is een van de meest favoriete drankjes in de Cariben en het is dan ook niet raar dat er een museum aan gewijd is. In het museum leer je van alles over rum, bijvoorbeeld hoe het gemaakt wordt. Dit populaire drankje wordt gemaakt van suikerriet, maar hoe gaat dit precies in zijn werk? Aan het einde van de rondleiding kun je zelf ook rum proeven.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Guadeloupe bekijken.

  Vervoer

  In Basse-Terre vind je een klein vliegveld genaamd Baillif Airport. Het internationale vliegveld bevindt zich echter in Pointe-à-Pitre. Ook met de boot kun je naar Basse-Terre reizen. Basse-Terre heeft een belangrijke haven en er varen verschillende boten naar deze haven. In de stad zelf kun je je het beste verplaatsen met een auto. De wegen zijn redelijk, maar de chauffeurs kunnen af en toe gevaarlijk rijden. Blijf dus altijd voorzichtig. Er rijden ook bussen, maar deze zijn niet erg betrouwbaar en rijden niet vaak. In de stad zijn er ook taxi's aanwezig.

  Geschiedenis

  Basse-Terre werd in 1643 gesticht als stad. De plek lag in het bergachtige gebied van Basse-Terre, een van de eilanden waar Guadeloupe uit bestaat. Verscheidene keren werd de stad verwoest. Dit was een gevolg van de Frans-Engelse oorlogen. Guadeloupe, en daarbij ook de stad Basse-Terre, werden zelfs enkele keren veroverd door de Britten, waardoor zij het korte tijd voor het zeggen hadden in het land. Vandaag de dag is het erg rustig in de stad. Dit komt door de uitbarsting van de Soufrière Volcano in 1976, waardoor veel mensen uit de stad vluchtten. In 1979 werd de stad weer verwoest door een orkaan. Tegenwoordig zie je nog veel Franse sferen terug in de stad.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Basse-Terre