Reizen in... IsraŽl

Carmelgebergte, reizen in IsraŽl, landschap
Carmelgebergte, reizen in IsraŽl, landschap

Israël is de afgelopen jaren over het algemeen een stuk veiliger geworden en is inmiddels een veilig land om naartoe te reizen. Reizigers in Israël moeten echter wel waakzaam blijven en de ontwikkelingen in het land in de gaten houden. Het risico op een terroristische aanval blijft bestaan en reizigers naar deze regio moeten voorzichtig zijn bij openbare plekken waar voorheen al aanvallen op gepleegd zijn. Het zal dan ook met regelmaat voorkomen dat men bij de ingang van een gebouw of openbare gelegenheid taxi's, tassen en andere spullen zal controleren. Ook lopen er militairen over straat. Het is af te raden in de buurt van de Gazastrook te reizen, aangezien hier het geweld het heftigst is. Dit is echter ver buiten de toeristische gebieden gelegen. Controleer bij de ambassade met regelmaat de laatste reisadviezen.

de oude stad van <a href=
de oude stad van <a href=
Jeruzalem " width="720" height="400" />
Zoals overal ter wereld komen ook hier wat kleinere misdrijven voor, zoals zakkenrollen en tasjesdieven. Neem daarom ook de algemene voorzorgsmaatregelen in achting; let op je spullen, maak kopieën van belangrijke documentaties en berg deze op, loop niet te koop met spullen en neem niet teveel losgeld mee onderweg. Als hier zoveel mogelijk op gelet wordt, is er geen reden om je hier zorgen over te maken.

Heb je weinig kennis van IsraŽl? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Gezondheid

De gezondheidszorg is in Israël zeer goed georganiseerd en vergelijkbaar met onze Westerse faciliteiten. Ziekenhuizen zijn met name in de grotere steden te vinden, en apotheken bevinden zich door het hele land. Er is bovendien een goede beheersing van de Engelse taal onder het medisch personeel. Een reisverzekering wordt ten zeerste aanbevolen, aangezien de gezondheidszorg vrij prijzig kan zijn.

Er kan zowel in de grotere steden als in de meer afgelegen dorpen water uit de kraan genuttigd worden, en ook het eten wat verkocht wordt op straat is over het algemeen veilig. Er zijn voor een bezoek aan Israël geen vaccinaties verplicht, maar voor meer informatie is het altijd verstandig contact op te nemen met de huisarts of de GGD.

Eilat in het uiterste Zuiden
Eilat in het uiterste Zuiden

Het is in ieder geval een aanrader om goed voorbereid te zijn op muggen door middel van antimuggenmiddelen, want afhankelijk van het jaargetij en streek kunnen er veel muggen voorkomen.

Belangrijke telefoonnummers

Politie – 100
Ambulance – 101
Brandweer – 102 Vraag gratis een offerte aan

Alleen reizen in Israël

Over het algemeen zijn de inwoners van Israël zeer vriendelijke en sociaal. Bovendien wordt Engels over het algemeen door de meerderheid gesproken. Deze factoren maken het zeer aangenaam om alleen te reizen in Israël.

de klaagmuur in Jeruzalem
de klaagmuur in Jeruzalem

Een aantal belangrijke tips voor de solo-reiziger:
– Neem een boek mee welke gericht is speciaal op solo-reizigers. Zodoende weet je waar je in je eentje eenvoudig naartoe kunt, waar je kunt eten en plaatsen waar andere solo reizigers naartoe gaan om elkaar te ontmoeten.
– Neem niet teveel hooi op je vork, met name in het begin. Leer eerst de cultuur goed kennen en verken de omgeving.
– Het is aan te raden een vlucht te nemen die overdag landt, zodat alle publieke transport nog rijdt, er nog veel mensen op straat zijn. Bovendien is dan de weg makkelijker te vinden en te herkennen. Een hotel aan een hoofdweg is ook aan te raden, in plaats van eentje in een achterbuurt.
– De eenvoudigste manier om als reiziger alleen te reizen in Israël, is met de trein. Dit is veel goedkoper dan het huren van een auto in je eentje en je leert makkelijker andere reizigers kennen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen