Bijbels IsraŽl

Nazareth
Nazareth

Israël is voor velen het land van de bijbel, ofwel het Heilige Land. Het is de bron van het geloof voor een groot gedeelte van de mensheid. De geschiedenis gaat meer dan 5.000 jaar terug en al die jaren wordt het land geteisterd door onrust en oorlogen. Toen Jezus er 2.000 jaar geleden werd geboren veranderde de mensheid voorgoed. Jezus werd geboren in Bethlehem en groeide op in Nazareth, wat veel sporen naliet. Vandaag de dag komen er nog steeds mensen naar Israël om Bijbelse plekken te ontdekken. Naast Jeruzalem kent Israël namelijk nog veel meer Bijbelse plaatsen.

Heb je weinig kennis van IsraŽl? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Akko

In het Nieuwe Testament stond dat de apostel Paul de stad Acre (Akko) bezocht. In 1004 werd deze stad veroverd door de Kruisvaarders en na de val van Jeruzalem werd Acre de hoofdstad van het Heilige Land. In 1799 werd de opmars van Napoleon in het oosten van Acre door de Turken beëindigd. Vandaag staat de stad bekend als toeristisch en kun je er heerlijk vis eten in een van de vele restaurants. Bezienswaardig zijn de oude stadswallen en de onderaardse stad van de Kruisvaarders.

Akko Acre stad Israel
Akko Acre stad Israel

Beersheba

De naam Be'er Sheva (Beersheba) betekent 'zeven bronnen' en verwijst naar de zeven bronnen die gegraven zijn door de dienaren van Isaac [Genesis 26:33]. Het is nu de hoofdstad van Negev en heeft een aantal interessante bezienswaardigheden zoals de bedoeïenenmarkt, de Ben Gurion Universiteit en Kibbutz Sde Boker (de laatste rustplaats van David Ben Gurion, de eerste premier van Israël). Vraag gratis een offerte aan

Bet She'an

De oude stad Bet She'an heeft een roemrijk verleden. Koning Saul en zijn zonen hadden een veldslag verloren op de nabijgelegen berg Gilboa en werden opgehangen aan de wallen van Bet She'an. De stad kenden haar hoogtepunt in de Romeinse tijd. In de 8e eeuw werd de stad verwoest door een aardbeving en nu is het een van de belangrijkste opgravingen van Israël. Er zijn o.a. resten van een Byzantijnse kerk met een prachtige mozaïekvloer en een groot Romeins theater.

Jordaan

De Jordaan is de belangrijkste rivier van Israël. In dit water werd Jezus door Johannes de Doper gedoopt. De rivier stroomt tussen het Meer van Galilea en de Dode Zee. Nog steeds laten veel mensen zich dopen in de Jordaan bij Kibbutz Kinneret (Yardenit). Maar je kunt er ook kajakken en wildwatervaren. Het is een unieke beleving om per kano over deze mooie rivier te varen. 

Jordaan rivier Jezus Israel
Jordaan rivier Jezus Israel

Shechem

Shechem (ook Nublus genoemd) is een Romeinse plaats waar het Graf van Jozef zich bevindt. Hier sprak Jezus bij de Bron van Jacob met de Samaritaanse vrouw [Johannes 4:7-11]. De Bron van Jacob en het Graf van Jozef zijn bezienswaardigheden die nu nog erg in trek zijn. Ook de Tempel van El Birith en de Kerk van de Kruisvaarders zijn interessante gebouwen om gezien te hebben.

Tabgha

In Tabgha vond volgens de overlevering het wonder plaats van de broden en de vissen. Ook was hier de verschijning van Jezus na zijn verrijzenis. Vorige eeuw werd er een Byzantijnse kerk gevonden en deze werd verbouwd tot de Kerk van de Vermenigvuldiging van de Broden en de Vissen. Tijdens de verbouwing werden indrukwekkende mozaïeken gevonden o.a. van een mand met broden en twee vissen.

We bieden een fly-drive aan " Christelijk Israël " . Vraag een gratis offerte aan voor deze mooie rondreis !

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,5

Gerelateerde artikelen