Wat te doen in Tel Aviv

Tel Aviv `s avonds Israel
Tel Aviv `s avonds Israel

Tel Aviv is een van de belangrijkste steden van Israël. Het is een moderne stad en wordt gezien als het hart van het land. Tel Aviv is ontstaan in 1909 en begon als joodse tegenhanger van de stad Jaffa. Nu is Jaffa deel van Tel Aviv. De oppervlakte van de stad is ongeveer 50 km². In het begin van de 20e eeuw had Tel Aviv zo'n 15.000 inwoners, maar dat werden er in korte tijd veel meer. In de jaren '30 kreeg de stad er heel veel gebouwen bij, die er wat moderner uitzagen dan normaal. Daarom is Tel Aviv op de Werelderfgoedlijst van UNESCO gekomen. Je zou kunnen zeggen dat de stad een groot museum is door de prachtige gebouwen en culturele sfeer.

Tel aviv
Tel aviv

Heb je weinig kennis van IsraŽl? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Tel Aviv is hip!

Inmiddels is Tel Aviv uitgegroeid tot een hippe strandbestemming waar je onwijs lekker kunt eten, goed goed uitgaan en de lekkerste food tours kunt maken. Het is de stad waar nu grote events plaats vinden zoals de Tel aviv marathon, pride, en grootse feesten in de hippe clubs. Je kunt op zoek naar Bauhaus architectuur, een graffiti tour volgen door de stad, de "white city" bezoeken met alle witte gebouwen en heerlijke maaltijden eten in hippe eettentjes met allerlei thema's van vegan tot Italiaans. 

Tip: de twee steden Tel Aviv en Jeruzalem zijn een geweldige combinatie !

Je ziet het in dit filmpje. Vraag een gratis offerte aan ! Op deze manier combineer je de prachtige cultuur van de stad Jeruzalem, met een fijne afsluiter aan het strand van Tel Aviv. 

Vraag gratis een offerte aan

Wat je niet mag missen in Tel Aviv 

Tel Aviv biedt erg veel activiteiten en bezienswaardigheden, die je tijdens een citytrip kunt bezoeken. Zo kun je lekker liggen op de mooie zandstranden en in de avond deelnemen aan goede feesten. De stad is bekend om de clubscene, waar het tot laat (eigenlijk vroeg) gezellig is. Wil je liever iets rustigers doen? Dan kun je prima winkelen en genieten van de restaurants in Tel Aviv. Bezoek Rothshield boulevard, proef de lekkere hapjes in Carmel market en fiets langs de eindeloze boulevard. Hieronder staan nog enkele tips.

Beth Hatefutsoth
Beth Hatefutsoth is een museum in Tel Aviv, dat in 1978 geopend is. In die tijd werd het museum beschouwd als een van de meest innovatieve musea ter wereld. Beth Hatefutsoth heeft audiovisuele displays, waarmee de geschiedenis van de verspreiding van het jodendom door de eeuwen heen verteld wordt. Beth Hatefutsoth is verdeeld in 6 thema's, die ieder hun eigen verhaal laten zien. In 2011 werd het museum uitgebreid en er werden nieuwe technologieën toegepast.

Beth Hatefutsoth museum
Beth Hatefutsoth museum


Hayarkon park
Hayarkon park is een druk bezocht park, waar vooral in het weekend veel mensen naartoe komen om te relaxen. Er stroomt een rivier genaamd 'Yarkon', waarin activiteiten als kajakken en zeilen mogelijk zijn. Er lopen ook fietsroutes door het park heen, waardoor je lekker door de natuur kunt rijden. Daarnaast is er de mogelijkheid om te midgetgolfen en te 'wandklimmen'.


Zandstrand
Tel Aviv heeft een mooi zandstrand met boulevard (Tayelet). Hier kun je terecht bij leuke terrasjes, lekkere restaurants en gezellige bars, die je een schitterend uitzicht bieden op de Middellandse Zee. Ook is het heerlijk om met het warme weer de zee in te gaan en op te drogen in de zon.

Jaffa
Jaffa is een oude havenstad. Eigenlijk werd Tel Aviv bij Jaffa gebouwd, maar doordat Tel Aviv steeds groter en drukker werd, zijn de rollen na enkele jaren omgedraaid. In de stad zijn veel winkeltjes, restaurants en cafés te bezoeken en je vindt er mooie bezienswaardigheden zoals moskeeën. Jaffa heeft nog het oude straatbeeld van vroeger in het centrum met een veel moderne jachthaven. 
De havenstad Jaffa
De havenstad Jaffa

Vervoer in de stad

In Tel Aviv wordt veel met de bus gereisd. Deze rijden van 's ochtends vroeg tot middernacht, zodat je vroeg kunt beginnen met je tocht door de stad. Een ritje kost niet veel, maar als je meer van de stad wilt zien, kun je ook een dagkaart of tienrittenkaarten kopen. Er rijden ook taxi's in de stad rond, die je overal heen brengen. Let er wel op dat de chauffeurs de meter aanzetten bij het wegrijden. Soms proberen ze gebruik te maken van de goedgelovigheid van toeristen door meer geld te vragen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen