SkiŽn in IsraŽl

Mount Hermon Skien Israel
Mount Hermon Skien Israel

Bij vele vakantiegangers staat Israël bekend als een bestemming voor een zonvakantie. Toch heeft Israël meer mogelijkheden, je kunt er bijvoorbeeld ook skiën. In het noorden van Israël op een paar kilometer van de grens met Syrië ligt de Hermon berg. Op de zuidoostelijke helft van de berg ligt het Mount Hermon Ski Resort.

Heb je weinig kennis van IsraŽl? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Geschiedenis van Mount Hermon Ski Resort

Het natuurgebied dat rondom het ski resort te vinden is blijft het gehele jaar open, maar het skigebied is alleen geopend van januari t/m maart. Wel hangen de openingstijden van het Israëlische skigebied af van de sneeuwval dat jaar. Het skigebied kreeg in 1971 zijn eerste skilift, maar is pas sinds 1981 uitgebreid tot ski resort. In 1981 kreeg de Golan hoogvlakte internationale erkenning die werd vastgelegd, hierdoor dacht Israël meer wintersporters naar het land te krijgen.

Het skiresort

In het hoogseizoen van de wintermaanden is er plaats voor iets meer dan 12.000 wintersporters op de berg. Dat komt onder andere door de uitbreidingen van 30 jaar geleden, maar zeker ook door de aanleg van het sneeuwpark een aantal jaar geleden. Tegenwoordig bestaat het ski resort daardoor uit 13 pistes: 1 groene, 2 zwarte, 3 blauwe en 7 rode. Twee van die pistes hebben internationale bekendheid, ze zijn namelijk goedgekeurd aan de hand van de Olympische standaard. Naast de verschillende pistes voor beginners en gevorderden zijn er ook een aantal plaatsen voor familie-activiteiten zoals langlaufen en sleeën. Vraag gratis een offerte aan

Militair belang

Het resort ligt op 1640 meter hoogte en het hoogste punt van de berg is op 2073 meter. Hierdoor ligt er in de winter vrijwel altijd sneeuw op het hoogste punt van Israël. In het skiresort vind je naast 13 pistes ook een skischool, verschillende restaurants en een aantal hotels en vakantiehuisjes. Doordat de berg het hoogste punt van Israël is kun je vanaf de berg zowel Syrië als Libanon zien en daardoor is de berg een plaats van militair belang.

Skischool

Al meer dan 30 jaar is de skischool van het skiresort Hermon actief, hierdoor hebben de ski- en snowboardleraren veel ervaring. De meeste wintersporters uit Nederland gaan eens per jaar en nemen daarom van tevoren lessen. In Israël kan dit ook, je kunt zowel skilessen nemen als individu maar ook voor groepen zijn lessen te reserveren. De lessen worden in verschillende talen gegeven, maar niet in het Nederlands. Voor onervaren skiërs of snowboarders is er een oefenhelling en wanneer je als gevorderde snowboarder of skiër les wilt ga je meteen de pistes op.

Rodelbaan

Ook leuk om te ondernemen tijdens je vakantie naar Israël is de rodelbaan. Hierbij ga je met een snelheid van 45 kilometer per uur van een parcours van 950 meter lang af. De rodelbaan kun je het gehele jaar door uitproberen, integendeel tot het skiresort zelf. De sledes zijn individueel uit te proberen, maar met kleine kinderen kun je met z'n tweeën de route in een slee afleggen.

Extra informatie

Er zijn wel een aantal verschillen te ontdekken tussen het skiresort in Israël en een skiresort in bijvoorbeeld Oostenrijk. Zo moet je in Israël betalen om in het skiresort aanwezig te zijn, dit is omgerekend zo'n €50,- per dag wanneer je gaat skiën en €10,- als je alleen op het terrein wil zijn. De prijzen verschillen natuurlijk elk jaar en daarom is het belangrijk voor vertrek even de prijzen te bekijken zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen