Reisadvies: Is IsraŽl een veilig vakantieland?

Reisadvies IsraŽl
Reisadvies IsraŽl

Staat er een reis naar IsraŽl op de planning? Dan wil je natuurlijk alles weten over het reisadvies voor IsraŽl. Wij geven je informatie over het huidige reisadvies, de veiligheidsrisico's en de onveilige gebieden in IsraŽl.

Israël is een bijzonder vakantieland met een rijke cultuur. Het is een mooie vakantiebestemming en ideaal om te combineren met Jordanië. Er is in Israël genoeg te zien en te doen. Maar is het ook een veilig vakantieland? Over het algemeen is Israël veilig om als toerist naartoe te reizen, maar er zijn wel een aantal veiligheidsrisico's. 

Heb je weinig kennis van IsraŽl? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Israël

Het reisadvies voor Israël is grotendeels geel met drie rode gebieden, rond de Gazastrook, het grensgebied met Syrië en het grensgebied met Libanon. Hier is het niet veilig om te reizen waardoor er een negatief reisadvies geldt vanuit de overheid. De overige gebieden in Israël zijn veilig om doorheen te reizen. Om Israël in te mogen reizen, moet je binnen 48 uur voor vertrek een online registratieformulier invullen. Deze geeft aan of je goedkeuring hebt om Israël in te reizen en moet je bij vertrek kunnen laten zien. Daarnaast dien je een ziektekostenverzekering te hebben die alle kosten rondom COVID-19 dekt.
Reisadvies Israël

Onveilige gebieden in Israël

De onveilige gebieden in Israël zijn de grensgebieden met Syrië en Libanon en rondom de Gazastrook. Door de strijd tussen het Syrische leger en rebellengroepen bij de grens slaan er regelmatig explosieven en granaten in in het grensgebied met Syrië. Ook zijn er tussen Syrië en Israël spanningen over schendingen van elkaars luchtruim. In het grensgebied met Libanon kunnen gevaarlijke situaties ontstaan door een conflict tussen Libanon en Israël wat plotseling kan uitbarsten. In de Gazastrook is er een voortdurende dreiging van raketaanvallen. Er vinden regelmatig raketbeschietingen plaats vanuit Gaza die dichtbij de Gazastrook landen. Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid in Israël

In de toeristische gebieden is het over het algemeen veilig in Israël. De overheid hanteert strenge voorzorgsmaatregelen om aanslagen zoveel mogelijk tegen te gaan. Maar blijf op plekken waar veel mensen samen komen goed opletten. Dit zijn de plekken waar voornamelijk de aanslagen worden gepleegd. Hier komen ook de meeste demonstraties voor die gepaard kunnen gaan met geweld. Denk hierbij aan het gooien van stenen en molotovcocktails. Vermijd daarom de demonstraties. De veiligheid in Jeruzalem is over het algemeen goed. Maar ook hier is het aan te raden alert te blijven in verband met eventuele demonstraties en protesten. Hetzelfde geldt voor de steden Eilat en Tel Aviv. Ook hier is het veilig maar blijft de kans op een aanslag aanwezig.

Het strand in Eilat
Het strand in Eilat

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor Israël is een paspoort vereist. Het document moet nog minimaal zes maanden geldig zijn na vertrek uit Israël.
  • Er is geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Bij aankomst wordt er een gratis bezoekersvisum voor die periode verstrekt.
  • Neem geen drugs mee naar Israël. Het bezitten of gebruiken van drugs is strafbaar. Dit geldt ook voor softdrugs.
  • Het is verboden om foto's of video's te maken van militaire objecten, ook als er geen waarschuwingsbord staat.
  • Heb je een (gedeeltelijke) niet-Westerse achtergrond? Houd er dan rekening mee dat de kans groot is dat je bij aankomst op de luchthaven Ben Gurion wordt ondervraagd. Met name reizigers met een Palestijnse of Arabische achtergrond worden ondervraagd.
  • Palestijnen mogen Israël niet binnenkomen of verlaten via de luchthaven Ben Gurion. Dit geldt ook wanneer je als Palestijn een buitenlands paspoort hebt.

Link

Voor het meest recente reisadvies voor Israël kun je de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadplegen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

14 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,7

Gerelateerde artikelen