Runaway Bay

Blue Lagoon, Jamaica
Blue Lagoon, Jamaica

Runaway Bay vind je in het noorden van Jamaica tussen de plaatsen Montego Bay en Ocho Rios. De plaats heeft prachtige witte zandstranden oude plantages en spectaculaire watervallen met tropische flora en fauna. Al heel wat jaren is Runaway Bay een populaire vakantiebestemming, maar is eigenlijk niets meer dan een langgerekte nederzetting langs de kust. Alle grote hotels liggen aan zee en hebben hun eigen strand. De omgeving is voornamelijk vlak en groen wat het wel een ideale bestemming maakt voor wandelaars. De restaurantjes die je er vind zijn er eenvoudig maar het eten is er lekker. De plaats is niet groot en er zijn maar een aantal winkeltjes die voornamelijk etenswaren en souvenirs verkopen. Sporten kun je er wel heel goed, zo heb je er een golfbaan, fitnesscentrum en (beach)vollybal plaats. Natuurlijk kun je ook kiezen voor watersport: waterskiën, jetskiën, duiken, waterfietsen, kanoën/kajakken, snorkelen of raften.

Heb je weinig kennis van Jamaica? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Runaway Bay
Plaatsen in de buurt van Runaway Bay (Jamaica) :
 • Ocho Rios (25 km)
 • Montego Bay (62 km)
 • Spanish Town (66 km)
 • Kingston (75 km)
 • Port Antonio (106 km)
 • Negril (110 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Runaway Bay

  Nine Mile (Runaway Bay)

  Nine Mile
  Nine Mile
  Kaart met locatie Nine Mile

  In het dorp Nine Mile is de Jamaicaanse legende Bob Marley geboren en het is tevens zijn rustplaats. Het is mogelijk om vanuit Runaway Bay een dagexcursie te maken naar Nine Mile, waarbij je een rondleiding krijgt en alles te weten komt over het leven van Bob Marley. Je wordt dan opgehaald bij je hotel waarna je naar Nine Mile rijdt. Hier vertelt een gids je alles over het leven van Bob Marley en ontdek je waar hij is geboren, hoe hij inspiratie kreeg en bezoek je zijn mausoleum.

  Plantages (Runaway Bay)

  Plantages
  Plantages
  Kaart met locatie Plantages

  In Runaway Bay is naast de mooie stranden niet heel veel te doen. Wel zijn er in de omgeving van Runaway Bay diverse oude plantages te vinden. Tevens staan er gebouwen die verwijzen naar de tijd van suiker en slavernij. Diverse mooie planten- en bloemensoorten spot je bij het Cranbook Flower Forest als je vanaf Runaway Bay richting Ocho Rios rijdt.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Jamaica bekijken.

  Vervoer

  Het duurt wel eventjes om in Runaway Bay te komen maar het is de reis absoluut waard. Vanuit Amsterdam vlieg je ongeveer 9 uur naar Jamaica. Er zijn 2 maatschappijen die vluchten naar dit land voor hun rekening nemen: TUIfly en KLM. TUIfly vliegt rechtstreeks naar Montego Bay, wat dan weer het dichtste bij Runaway Bay ligt. KLM vliegt naar de hoofdstad Kingston. Hierna zul je een binnenlandse vlucht moeten nemen naar Ochos Rios of Montego Bay. Runaway Bay heeft geen eigen vliegveld. Het openbaar vervoer is niet aan te raden in verband met de onregelmatige dienst regelingen. Taxi’s zijn op Jamaica niet duur en kunnen je overal naar toe brengen. Belangrijk is dat je van te voren duidelijk een prijs afspreekt.

  Geschiedenis

  De Arawakken waren de eerste bewoners van het land maar werden uiteindelijk overmeesterd door de Spanjaarden en meegenomen als slaaf. De naam Runaway Bay komt voort uit de tijden dat de plaats een ontsnappingsroute bood aan weggelopen slaven. Zij proberen, vaak tevergeefs, per kano te ontsnappen van hun meesters.

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  1Bekijk onze reizen naar Runaway Bay