Spanish Town

Spanish Town ligt in het zuiden van Jamaica en is de hoofdstad van de parish Saint Catherine. Het is een centrum voor handel en industrie. Het centrale plein van de stad wordt omringd door koloniale gebouwen in Gregoriaanse stijl zoals het Courthouse, Parish Council Office en Rodney Memorial. Verder zijn door vele branden bijzondere gebouwen verloren gegaan. De stad kent vele krottenwijken en wordt geplaagd door hoge werkloosheid, veel geweld en criminaliteit.

Heb je weinig kennis van Jamaica? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Spanish Town
Plaatsen in de buurt van Spanish Town (Jamaica) :
 • Kingston (16 km)
 • Ocho Rios (48 km)
 • Port Antonio (63 km)
 • Runaway Bay (66 km)
 • Montego Bay (115 km)
 • Negril (151 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Spanish Town

  Parish Council Office (Spanish Town)

  Hoewel Spanish Town een van de grootste steden van Jamaica is, heeft de stad maar weinig bezienswaardigheden. Een bezienswaardigheid is het Parish Council Office. Dit is tevens het oudste gebouw van de stad. Het Parish Council Office werd in 1762 het vaste onderkomen van de eilandraad. Vandaag de dag zijn er bestuurskantoren van de gemeente van Spanish Town in gevestigd. Het Parish Council Office ligt aan het centrale plein van de stad en is gebouwd in een Georgiaanse stijl.

  Rodney Memorial (Spanish Town)

  In het noorden van Spanish Town vind je het Rodney Memorial. Dit is in de 1801 gemaakt door de kunstenaar John Bacon als eerbetoon aan de Britse admiraal George Brydges Rodney. Rodney was opperbevelhebber in Jamaica en was verantwoordelijk voor de Britse overwinning tijdens een invasie door de Fransen en de Spanjaarden in 1782. De admiraal is een in toga afgebeeld, die mogelijk verwijzen naar zijn militaire successen.

  White Marl Arawak Museum (Spanish Town)

  Net buiten de stad staat het White Marl Arawak Museum. Het is een interessante plaats als je meer wilt weten over het leven van de Arawakken. De collectie bestaat o.a. uit aardewerk, sieraden, wapens en skeletten.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Jamaica bekijken.

  Vervoer

  De dichtstbijzijnde luchthaven waar je rechtstreeks op kan vliegen vanaf Nederland is Norman Manley International Airport in Kingston. Deze luchthaven is rechtstreeks te bereiken met KLM en is zo'n 48 kilometer van Spanish Town verwijderd. Je kunt Spanish Town vanaf de luchthaven het beste bereiken met een taxi of een huurauto. Op de luchthaven zijn verschillende autoverhuurbedrijven aanwezig. Je kunt ervoor kiezen om van te voren of ter plaatse een auto te huren.

  Er rijden zowel gewone bussen als minibussen op Jamaica. Houdt er rekening mee dat de dienstregelingen onregelmatig zijn en dat de bussen meestal propvol zitten. Zo maak je wel het typische Jamaicaanse leven mee. Daarnaast kun je relatief goedkoop reizen met de taxi. De taxi's zijn te herkennen aan het rode nummerbord. Zorg ervoor dat je van te voren een prijs afspreekt. Taxi's kun je aanhouden op straat of je kunt opstappen op een van de vele taxistandplaatsen.

  Geschiedenis

  Spanish Town is in 1534 gesticht door Diego Columbus, de zoon van Christoffel Columbus. De Spanjaarden gaven het de naam Villa de la Vega en maakte haar tot hoofdstad van het eiland. De stad stond ook wel bekend als Santiago de la Vega, naar de Spaanse beschermheilige. De laatste naam had ook de voorkeur van de Engelsen die hier vanaf 1655 de baas waren. In de volksmond was het echter al snel Spanish Town, zoals de stad nu ook officieel heet. Tot 1872 was Spanish Town de hoofdstad van het eiland, daarna kreeg Kingston deze functie. Een erfenis uit het verleden zijn de koloniale archieven en het bevolkingsregister voor het gehele eiland die in Spanish Town zijn gevestigd.

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  1Bekijk onze reizen naar Spanish Town