Hokkaido

Hokkaido in Japan
Hokkaido in Japan

Hokkaido is de meest noordelijke regio op de vier grote eilanden van Japan. Bestuurlijk gezien is Hokkaido zowel een prefectuur als een regio. Een kleine groep van de bewoners van Hokkaido behoort tot de Ainu - oorspronkelijke bewoners van Japan. De hoofdstad van Hokkaido is Sapporo. Hokkaido is een vrij leeg eiland, met een prachtig natuur.

Heb je weinig kennis van Japan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Hokkaido
Plaatsen in de buurt van Hokkaido:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Hokkaido

Asahi-dake (Hokkaido)

Asahi-dake
Asahi-dake

Asahi-daki (ook wel bekend als Mount Asahi) is met een hoogte van 2.291 meter de hoogste berg in Hokkaido. De berg ligt in het noordelijke gedeelte van Daisetsuzan National Park. Asahi-daki is in de winter een populair wintersportgebied. In de zomer wordt de berg vaak bezocht door wandelaars. Het landschap is hier spectaculair. Wie liever niet wandelt, kan ook met de gondola omhoog.

Dausetsuzan (Hokkaido)

Dausetsuzan
Dausetsuzan

Het grootste gedeelte van het land bestaat uit nationale parken. In totaal zijn er 83 grote nationale parken (inclusief de quasi nationale parken). Japanners hebben veel respect voor natuur, maar ze doen wel op hun geheel eigen manier aan natuurbescherming. Je zult Japanners dan ook nooit van de paden af zien lopen, papier gooien en al helemaal geen blikjes weggooien of wild kamperen. Dit verwacht men ook van de buitenlandse gasten.

Met 2.300 km² is Dausetsuzan Japans' grootste nationale park. Dit prachtige park ligt op het eiland Hokkaido. Het park is voornamelijk bekend vanwege de bijzondere dieren die er leven zoals de bruine beer en vele andere. In het nationale park liggen ook verschillende vulkanen. Tevens is er een kuuroord te vinden dat de kracht van het warme bronwater gebruikt.

Hakodate (Hokkaido)

Hakodate
Hakodate

Op de zuidpunt van Hokkaido ligt de stad Hakodate. Deze stad heeft een prachtig historisch centrum en een park dat vroeger een stervormig fort was, naar het voorbeeld van westerse verdedigingswerken.

Lake Shikotsuko (Hokkaido)

Lake Shikotsuko
Lake Shikotsuko

Lake Shikotsuko is een kratermeer in het zuidwesten van Hokkaido. Het meer is ongeveer 265 meter diep en maakt onderdeel uit van het Shikotsu-Toya National Park. Lake Shikotsuko is het noordelijkste meer van Japan. Tijdens de winter is het meer niet bevroren, het is daarom een populaire plek om te gaan vissen of te gaan varen. De oostelijke oever van de meer is het centrum voor toeristen. Hier vind je hotels en campings. Het meer wordt omringd door bergen. Een van deze bergen is Mount Tarumae. Deze berg behoort tot de meest actieve vulkanen van Japan en kan beklommen worden. De klim naar boven biedt een indrukwekkend uitzicht op het kraterlandschap en het meer.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Japan bekijken.

Vervoer

Tot 1985 was het eiland Hokkaido alleen per veerboot te bereiken. Nu loopt er een 54 km lange onderzeese weg- en spoortunnel (de Seikan-tunnel) tussen Hokkaido en Honshu.

Geschiedenis

Volgens archeologen werd Hokkaido 20.000 jaar geleden voor het eerst bewoond door de Ainu, Nivchen en de Oroken. De Nihonshoki maakt de eerste vermelding van Hokkaido. Volgens deze tekst viel de gouverneur van de provincie Koshi met een groot leger de noordelijke gebieden aan in 658 tot 660. Hij kwam in contact met de Mishihase en Emishi. Men vermoedt, maar het is geenszins zeker, dat de Emishi de voorouders zijn van de huidige Ainu. Hokkaido stond bekend als Ezochi tot aan de Meiji-restauratie. Net na de Boshin-oorlog in 1868, riep een groep van Tokugawa-loyaulisten de onafhankelijkheid uit onder de naam Republiek Ezo. Deze opstand werd onderdrukt in mei 1869. Ezochi werd vervolgens onder de bevoegdheid van de Prefecturale overheid van Hakodate-fu geplaatst. De Meiji-regering richtte vervolgens een Commissie ter ontwikkeling van Hokkaido op. De naam van het gebied werd toen gewijzigd van Ezochi naar Hokkaido. In 1882 werd de Commissie ter ontwikkeling van Hokkaido afgeschaft. Hokkaido werd onderverdeeld in 3 prefecturen, Hakodate, Sapporo en Nemuro. In 1886 werden deze 3 prefecturen op hun beurt afgeschaft. Hokkaido werd onder de bevoegdheid van het Agentschap Hokkaido geplaatst. Hokkaido werd pas evenwaardig aan de andere Japanse prefecturen in 1947, toen de Wet op de lokale autonomie van kracht werd. De Japanse centrale overheid richtte in 1949 het Ontwikkelingsagentschap van Hokkaido op als onderdeel van het kabinet van de minister-president om zijn bestuurlijke bevoegdheden te vrijwaren in Hokkaido. Dit Agentschap werd in 2001 opgeslorpt door het Ministerie van Land, Infrastructuur en Transport.

Heb je interesse in een reis naar Hokkaido? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Hokkaido, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Japan? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen