Honshu

Honshu Japan
Honshu Japan

Honshu ligt ten zuiden van Hokkaid. En ten zuiden van Honshu ligt het eiland Shikoku; ten zuidwesten ligt Kyushu en ten westen van het noordelijk deel van Honshu ligt het eiland Sado. Honshu is bergachtig en er komen regelmatig aardbevingen voor. Ook is het gebied vulkanisch actief. Het hoogste punt is de uitgedoofde vulkaan Fuji (3.776 m). In het noorden is Honshu tamelijk koud, maar in het zuiden is het subtropisch.

Honshu bestaat uit 3 gebieden. Het noorden van het eiland is een minder ontwikkeld en agrarisch gebied. Het kent een prachtige kustlijn en vulkanische gebieden met warmwaterbronnen. Het centrale deel van het eiland strekt zich uit tussen Tokyo en Kyoto, de Stille Oceaan en de Japanse Zee. Een gevarieerd landschap met grillige bergformaties, valleien, vulkaan Fuji en natuurlijk de immense en bruisende hoofdstad van Japan, Tokyo. Het westen van Honshu is een mix van stedelijke dynamiek en het idyllische platteland.

De Kanto-laagvlakte is bijzonder vruchtbaar. Hier is ook de grootste agglomeratie ter wereld gelegen, Groot-Tokyo, waar 25% van de totale bevolking van Japan woont. Andere grote steden op Honshu zijn: Kyoto, Osaka, Kobe, Hiroshima en Nagoya.

Heb je weinig kennis van Japan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Honshu
Plaatsen in de buurt van Honshu:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Honshu

Kyoto (Honshu)

Kyoto
Kyoto

Een stad die je zeker niet mag overslaan in Honshu is Kyoto. Kyoto was lang geleden de keizerstad van Japan, maar tegenwoordig is het alleen de hoofdstad van de prefectuur Kyoto. De stad wordt gezien als het culturele centrum van Japan. Veel van de bezienswaardigheden in Kyoto zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst. De meeste toeristen bezoeken hier echter voor de tempels en de Japanse heiligdommen. Nergens anders in Japan heb je zoveel tempels.

Tokyo (Honshu)

Tokyo
Tokyo

Op het eiland Honshu ligt Tokyo,  de hoofdstad van Japan. Wat veel mensen niet weten is dat Tokyo een conglomeraat is van meerdere steden. De agglomeratie Groot-Tokyo is de grootste metropool ter wereld. Deze dynamische stad is een mix tussen de oude en moderne cultuur. Zo kun je prachtige Japanse tempels tegenkomen, maar ook je ogen uitkijken op drukke kruispunten met hoge gebouwen en neonreclame. Kortom: het is een fascinerende stad waar genoeg te zien en te doen is!

Wandelen in de Japanse Alpen (Honshu)

De Japanse Alpen (in het Japans: Nihon Arupusu) zijn een bergketen in Japan. De Japanse alpen verdelen Honshu in tweeën. De bergketen bestaan uit drie gebergtes: het Kisogebergte, het Hidagebergte en het Akaishigebergte. De naam 'Japanse Alpen' heeft de bergketen te danken aan Walter Weston. Hij beschreef dit prachtige gebied in zijn gids in 1881. De Japanse Alpen zijn vooral populair onder wandelaars. Het landschap is namelijk spectaculair.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Japan bekijken.

Vervoer

Honshu is met Hokkaido verbonden door middel van bruggen en de Seikantunnel. Ook tussen Honshu en Shikoku zijn diverse bruggen gebouwd.

Heb je interesse in een reis naar Honshu? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Honshu, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Japan? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Vraag een offerte aan voor een reis naar Honshu