Bijbels JordaniŽ

bijbels JordaniŽ
bijbels JordaniŽ

Jordanië is net een groot openluchtmuseum waar je je waant in een Bijbelse film. Er zijn nog veel bezienswaardigheden die je herinneren aan de Bijbel en zijn verhalen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Amman, waar koning David oorlog voerde tegen de Ammonieten. Maar ook bij Mount Nebo, Bethany en de Kings Highway vind je verhalen terug uit de Bijbelse geschiedenis. Ook voor de niet gelovigen onder ons is Bijbels Jordanië een prachtland om te bezoeken.

Heb je weinig kennis van JordaniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Jordanië algemeen

Mede door de strategische ligging kent het eeuwenoude Jordanië een bewogen geschiedenis. Diverse volken hebben in het bijzondere land gewoond en hun sporen nagelaten. Maar ook de verhalen uit de Bijbel spelen een grote rol bij de historische waarde van het land. Als je door het landschap wandelt kom je woestijnen, sprookjesachtige valleien en traditionele dorpjes tegen en waan je je al snel in een Bijbelse film. Je voelt gewoon dat er meer schuilt achter de al zo indrukwekkende landschappen. Naast alle bijzondere plekken die het land al heeft worden er de afgelopen jaren steeds meer Bijbelse plekken gevonden en opgegraven.

Bethany

De doopplek van Jezus bevindt zich ook in Jordanië. Op een kleine afstand van de rivier de Jordaan ligt Bethany, ook wel Bethany beyond the Jordan genoemd. Deze plaats wordt vaak vergeten maar is zeker een bezoek waard. Volgens de verhalen zou Jezus hier gedoopt zijn door Johannes de Doper, die hier woonde. Deze Bijbelse plek is nog vrij onbekend bij toeristen, hoewel dat al is veranderd nadat Paus Johannes Paulus II een bezoek bracht aan de plek tijdens zijn spirituele pelgrimstocht naar Het Heilige Land. Vraag gratis een offerte aan

Rabba Amman

Amman is de hoofdstad van Jordanië en eeuwen geleden was dit al een belangrijke stad. In de Bijbel was de stad bekend onder de naam Rabba Amman en hier speelde het verhaal van David en Goliath zich af. Na een aantal jaren van oorlog zag David een mooie vrouw in de stad om mee te trouwen maar zij bleek de vrouw van Uria. Hij stelde Uria op waar het heftigst gevochten werd en gaf hem geen rugdekking zodat hij het niet zou overleven. Dit plan lukte en uiteindelijk trouwde hij met deze vrouw, Bathsheba. De hoog gelegen citadel waar koning David Uria liet vermoorden kun je nog steeds bezoeken.

Mount Nebo

Mount Nebo bevindt zich aan de grens van de Jordaanvallei, in het westen van Jordanië. Dit is de beroemde berg vanwaar Mozes Het Beloofde Land liet zien aan de Israëlieten. Vlak daarna stierf hij hier op een leeftijd van 120 jaar en werd er begraven. Vanaf Mount Nebo heb je een schitterend uitzicht over Het Beloofde Land. Deze plek is voor moslims, christenen en joden van grote betekenis. De christenen en de joden geloven dat het graf van Mozes zich op de berg bevindt terwijl de moslims denken dat zijn lichaam aan de andere kant van de Jordaan werd begraven. Al eeuwenlang passeren veel christelijke pelgrims Mount Nebo tijdens hun tocht vanuit Jeruzalem.

Bijbelse verhalen

Er zijn nog veel meer plekken in Jordanië waar de Bijbelse verhalen tot leven komen of waarvan men denkt dat de verhalen uit de Bijbel zich hebben afgespeeld. Archeologen zoeken bijvoorbeeld nog dagelijks naar resten van de steden Gomorra en Sodom. Men denkt dat deze steden in de buurt van de Dode Zee in Jordanië liggen. Ook de bekende King’s Highway, die door Jordanië loopt, wordt in het oude testament genoemd en is een bijzondere plek om gezien te hebben.

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

5,5

Gerelateerde artikelen