Combineer JordaniŽ met IsraŽl

JordaniŽ
JordaniŽ

Jordanië is uitstekend te combineren met Israël. De twee buurlanden zijn dan ook zeer geschikt voor mensen die van oude culturen houden. Beide landen hebben namelijk erg veel te bieden. Ze beschikken over een rijke historie en diverse interessante steden. Combineer Jordanië dus eens met Israël, zo haal je het beste uit twee landen.

Heb je weinig kennis van JordaniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vlucht naar Jordanië

Vanuit Nederland is de meest makkelijk manier van vliegen naar de internationale luchthaven van Amman in Jordanië. Ook Aqaba is een goede optie en handig als je een rondreis wilt maken met als beginpunt Jordanië. Het is een ook een optie om in Israël te beginnen, dan vlieg je op Tel Aviv. 

Rondreis

Tijdens de rondreis moeten natuurlijk de hoogtepunten van beide landen bezocht worden. De leukste en meest bijzondere bezienswaardigheden zijn opgesomd, waardoor je niets mist.

Wadi-Rum
Wadi-Rum ligt in het zuiden van het land en is van de mooiste plekjes van de Jordaanse woestijn. De vallei met rotswanden is de grootste wadi van het land en werd in 2011 op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Bij een bezoek aan de woestijn kan je in een bedoeïenentent slapen of van de zonsondergang genieten.

Petra
Petra is voor veel bezoekers van Jordanië een hoogtepunt, en niet voor niets. De ruïnes van Petra zijn prachtig en de stad van 2.000 jaar oud lijkt op een mysterieus archeologisch wereldwonder. In een kloof is uit de heuvels en rotsen een stad uitgehakt, wat prachtige plaatjes oplevert.

Petra in Jordanië
Petra in Jordanië


Jerash
Jerash is zeker een van de hoogtepunten van een reis door Israël en Jordanië. Het is een van de best bewaard gebleven steden uit de Romeinse tijd. Het theater, de tempels en de straatjes van de oude stad zijn ook na een aardbeving nog in goede staat gebleven.

Amman
Amman is de hoofdstad van Jordanië en zeer interessant. Er zijn rondom de stad nog veel archeologische vondsten gedaan. Het Romeinse theater bijvoorbeeld, dat gebouwd is in de 2e eeuw tijdens de regeerperiode van keizer Antonius Pius. Ook het moderne Amman is leuk om te bezoeken. Dit werd gesticht in 1878 door het Ottomaanse Rijk. Om helemaal in Arabische sferen te komen kan de souk bezocht worden.

Jeruzalem
Na Jordanië is het de beurt aan Israël. Jeruzalem is vanuit Amman goed te bereiken. Jeruzalem is natuurlijk de heilige plaats voor de drie geloven, namelijk het christendom, het jodendom en de islam. Het ommuurde centrum van de stad is prachtig en laat veel historie zien. Ook mag een bezoek aan de klaagmuur en de kerk van het Heilige Graf niet worden overgeslagen. Bethlehem ligt ten zuiden van Jeruzalem, dit zou de plaats zijn waar Jezus geboren is.
Israel Jeruzalem
Israel Jeruzalem


Dode Zee
Vanuit Jeruzalem is de Dode Zee bezoeken een goede optie. De dode zee ligt zo'n 400 meter beneden zeespiegel en heeft een enorm hoog zoutgehalte. Zinken in dit water is vrij moeilijk als je er in gaat zwemmen. Het water schijnt geneeskrachtige werkingen te hebben, maar daarnaast is het ook heel mooi om te zien.

Tel Aviv
Tel Aviv is de belangrijkste stad van het land en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een groot openluchtmuseum met gebouwen uit de Bauhaus-architectuur. Naast dat er diverse musea te bezoeken zijn is er ook een erg fijn strand.

Nazareth en Haifa
Nazareth is een stad die bestaat uit een oud en Arabisch deel en een nieuw deel. Hier is ook het joodse stadsdeel gevestigd. Veel christelijke pelgrims bezoeken de stad. Er zijn diverse kerken in de stad te bezoeken. Na Nazareth is Haifa een mooie plaats om te bezoeken, wat de grootste havenstad van Israël is. De grotten van Elias zijn hier te bezoeken, net als de beroemde Bahá’í-tempel. Vanuit Tel Aviv kan weer terug gevlogen worden naar Amsterdam.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,3

Gerelateerde artikelen