Rondreis JordaniŽ

Wadi Rum rondreizen Jordanie
Wadi Rum rondreizen Jordanie

Wanneer je op zoek bent naar een gevarieerde rondreisbestemming is Jordanië een topbestemming. Niet alleen vind je in Jordanië erg veel historisch interessante steden en bezienswaardigheden, maar je vindt er ook prachtige natuur. Het gebied wordt al enkele duizenden jaren bewoond door een aantal verschillende volkeren. Bij veel landen in het Midden-Oosten is extra waakzaamheid betracht, zo ook in Jordanië. Toch is het in dit land minder nodig door de vriendelijke en gastvrije bevolking. Wanneer je besluit op rondreis door Jordanië te gaan is het aan te raden om in het voor- of najaar te gaan. In de zomer kan het namelijk erg heet zijn, vooral in de woestijngebieden. Hieronder een aantal van de steden en hoogtepunten van Jordanië die je tijdens een rondreis zeker niet mag vergeten.

Petra in Jordanië
Petra in Jordanië

Heb je weinig kennis van JordaniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Amman

Bij de meeste rondreizen in Jordanië is zowel het start- als het eindpunt de hoofdstad Amman. In de stad zijn verschillende interessante bouwwerken die zeker een bezoekje waard zijn. De ruïnes van Hercules bijvoorbeeld, die staan bovenop het platform dat gewijd is aan keizer Marcus Aurelius. Vanaf de tempel heb je een prachtig uitzicht over Amman. Naast de tempel is ook de koning Hussein moskee een indrukwekkende bezienswaardigheid. In het jaar 1924 werd de tempel gebouwd door koning Abdullah I. Tegenwoordig ben je als toerist vrijwel altijd welkom in de moskee, behalve op tijden van het gebed.

Amphitheater in Amman
Amphitheater in Amman

Dode Zee

Wanneer je vanuit Amman verder reist naar het zuidwesten kom je uit bij de Dode Zee. Deze 'zee' is ongeveer 1020 km2 maar krimpt ieder jaar, zelfs zoveel dat als de krimp voortzet er over 30 jaar geen Dode Zee meer is. De Dode Zee is officieel geen zee maar een meer en ligt tussen Israël en Jordanië. De 'zee' heeft met zijn hoge zoutgehalte wereldfaam gekregen. Niet alleen heeft de Dode Zee het hoogste mineraalgehalte ter wereld, maar je kunt daardoor niet onder water zwemmen in de Dode Zee en dat maakt het extra speciaal. Rondom de Dode Zee liggen verschillende kuuroorden, waar je behandelingen kunt krijgen met modder uit de Dode Zee of kunt drijven in het meer.

de Dode zee
de Dode zee

Wadi Rum

Naast de hoofdstad Amman en de Dode Zee heeft Jordanië nog veel meer te bieden, bijvoorbeeld het natuurgebied Wadi Rum. Hier kom je wanneer je vanuit de Dode Zee richting de Rode Zee reist. Het gebied heeft een aantal indrukwekkende rotspartijen van zandsteen en graniet. Hier werden eeuwen geleden al rotstekeningen op gemaakt. Het woestijnlandschap Wadi Rum staat bekend als een van de mooiste ter wereld.

Petra

Nog verder richting de Rode Zee vanaf Wadi Rum ligt de stad Petra. Petra is de (Romeinse) naam van de oude hoofdstad van de Nabateeërs. De stad ligt in de heuvels in een kloof en is gedeeltelijk uit de rotsen gehakt. Bijna alle gebouwen die in Petra stonden zijn nu enkel nog ruïnes. Niet alleen Petra opzich is daardoor een bezienswaardigheid geworden ook alle bouwwerken in Petra hebben een erg interessante historie en zijn daardoor zeker een bezoek waard.

Akaba

Bijna het zuidelijkste puntje van Jordanië, dat is waar je Akaba (Aqaba) vindt. De stad ligt aan de Golf van Akaba wat een gedeelte van de Rode Zee is. Akaba is een erg belangrijke stad voor Jordanië omdat er in die stad de enige zeehaven van het land ligt. Voor toeristen is het een populaire badplaats en een nog populairdere duikplek. Akaba is daarom ook in 2011 verkozen tot Arabic Tourism City 2011.

duiken en snorkelen in Aqaba
duiken en snorkelen in Aqaba


We kunnen Jordanië heel goed aanraden als fly-drive bestemming. In 8 tot 15 dagen kun je het hele land door met een comfortabele huurauto. Vraag je gratis offerte bij ons aan. 

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen