Historische stad Petra

Klooster Petra Jordanie
Klooster Petra Jordanie

Tijdens een bezoek aan Jordanië kan de historische stad Petra niet overgeslagen worden. Gelegen in een kloof tussen de heuvels van het bergland Edom werd de stad gedeeltelijk uit de rotsen gehakt. Voornamelijk vanwege de gunstige ligging werd Petra in het verre verleden een waardevolle en rijke stad. Het was op een gegeven moment zelfs de hoofdstad van de Nabateeërs. Vandaag de dag zijn het de overgebleven ruïnes die een grote indruk maken op de meeste bezoekers.

Heb je weinig kennis van JordaniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Het ontstaan van Petra

Eeuwen geleden werd er in het 1600 km zuidelijker geleden Jemen een florerende handel in wierook opgezet. Toen deze wierook ook in het Griekse en Romeinse rijk geliefd werd, lag Petra op een strategische plek langs de handelsroute. De plaats werd een waar knooppunt van verschillende handelsroutes en vooral door de belastingopbrengsten werd Petra steenrijk. Naast wierook, werden er ook kruiden uit Indië, parels uit de Rode Zee en ivoor uit Afrika verhandeld. Toen in de 6e eeuw na Chr. de handelsroute door Petra werd vervangen door scheepvaart over de Rode Zee werd de stad snel verlaten.

Herontdekking van Petra

In 1812 werd Petra herontdekt door de Zwitserse reiziger, Johann Ludwig Burckhardt. Hij deed zichzelf voor als Arabier uit India om zo langs de strenge bewaking te komen. Uiteindelijk werd er pas in de 20e eeuw begonnen met archeologische opgravingen. De eerste archeologische opgravingen in het gebied van Petra vonden plaats in 1929. Ze werden voortgezet tussen 1935 en 1937 en in 1954. In 1958 begon de British School of Archaeology het centrum van de stad op te graven. Sindsdien zijn er voortdurend archeologen ter plaatse aanwezig. Onder leiding van de Jordaanse Dienst voor het antiekwezen werden de resten van de hoofdtempel (Quasr-al-Bint) in het centrum en in gebied rond de Temenospoort blootgelegd.

Gebouwen en andere monumenten

De rijkdom uit de eerste eeuwen van onze jaartelling is terug te zien in de oude grafmonumenten en gebouwen. Het bekendste monument is de Khazneh, een graftempel uit ongeveer 85 voor Chr. De voorgevel is maar liefst 40 meter hoog en 25 meter breed. Het grootste monument is Het Klooster, dit diende als tempel voor koning Obodas I. Andere interessante bezienswaardigheden zijn de Kerk van Petra, De Romeinse Weg en De Grote Tempel van Petra.

Water

Petra was de hoofdstad van de Nabateeërs, een uitermate slim volk die in de 3e eeuw na Christus al waterleidingen plaatsten in de stad. Via een in de rotswand uitgehouwen goot, die afgedekt was met stenen platen, leidden de Nabateeërs gewoon water en drinkwater, de stad binnen. Beide waterleidingen werden gevoed door een bron in de Wadi Musa. De kennis van de Nabateeërs over water zorgde er mede voor dat de stad zo belangrijk werd.

Historie, natuur, cultuur, rijkdom, schoonheid; de historische stad Petra heeft het allemaal! Dit land leent zich uitstekend voor een mooie fly-drive of rondreis die we op maat voor je kunnen samenstellen. Tip: Slaap ook een nachtje in Wadi rum in de woestijn onder de meest fantastische sterrenhemel die je ooit hebt gezien. 

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,0

Gerelateerde artikelen