Reisadvies: Is JordaniŽ een veilig vakantieland?

Petra in JordaniŽ
Petra in JordaniŽ

Jordanië is een prachtig en veelzijdig land en heeft daarom veel te bieden. Het land is ideaal voor een rondreis. Toch is Jordanië voor veel reizigers een niet zo voor de hand liggende bestemming. Dat komt omdat nog niet iedereen weet hoe mooi Jordanië is, maar ook door twijfels over de veiligheid. Want hoe veilig is Jordanië eigenlijk? Wij geven jou het antwoord in dit artikel.

Heb je weinig kennis van JordaniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Jordanië

Momenteel heeft Jordanië een oranje reisadvies door het coronavirus. Het wordt afgeraden naar het land te reizen, alleen als dit noodzakelijk is. Bij terugkomst uit Jordanië geldt er een thuisquarantaine van 10 dagen in Nederland.

Huidig reisadvies voor Jordanië

Onveilige gebieden Jordanië

Er zijn een aantal gebieden in Jordanië die je als reiziger beter kan vermijden. Reis echt alleen als het noodzakelijk is naar de grens met Syrië en Irak. De rest van Jordanië is veilig om naartoe te reizen. Houd echter wel rekening met sommige veiligheidsrisico's.

Veiligheid Jordanië

Jordanië is in principe een veilig vakantieland. Er zijn alleen een aantal zaken waar je extra alert op moet zijn. Zo zijn er verscherpte maatregelen voor openbare gelegenheden zoals hotels en winkelcentra. Dit heeft te maken met het risico op een terroristische aanslag. Daarnaast heeft Jordanië veel vluchtelingen uit Syrië opgenomen, die zich vooral hebben gevestigd in het noorden van Jordanië. Soms ontstaan er spanningen, bijvoorbeeld in en rond de steden Mafraq en Ramtha. De hoofdstad Amman, strandbestemming Aqaba en andere toeristische bezienswaardigheden zoals Petra zijn allemaal veilig om naartoe te reizen.

Petra
Petra

Houd hier ook rekening mee

 • Om Jordanië binnen te komen, dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Het reisdocument moet nog zes maanden geldig zijn bij aankomst in Jordanië.
 • Voor Jordanië is een visum vereist.
 • Maak geen foto's van overheidsgebouwen, militaire objecten of politie zonder toestemming.
 • Jordanië is een religieus land. Toon respect voor de Koning en religieuze gebruiken. Met name tijdens de Ramadan. En houd er rekening mee dat je bedekkende kleding draagt bij een bezoek aan een Moskee of het oude gedeelte van Amman.
 • De economische maatregelen vanuit de Jordaanse regering en de economische moeilijkheden kunnen voor demonstraties zorgen. Houd er rekening mee dat mogelijk hoofdwegen of wegen naar toeristische attracties tijdelijk worden afgesloten.
 • Houd er rekening mee dat lichamelijk contact tussen een man en vrouw niet altijd wordt geaccepteerd.
 • Ook homoseksualiteit wordt niet algemeen geaccepteerd in Jordanië.
 • In Jordanië is niet zomaar overal alcohol te verkrijgen. In de grote steden zoals Amman, Aqaba en Petra serveren de meeste restaurants en cafés wel alcohol.
 • Let er op dat openbaar dronkenschap strafbaar is.
 • Het bezitten, handelen en gebruiken van drugs is ook strafbaar. Hier kunnen hoge straffen op staan. Dit geldt zowel voor softdrugs als voor harddrugs.
 • Jordanië heeft soms te kampen met natuurgeweld. Tijdens het regenseizoen is er kans op zogenoemde flash floods. Droge wadi's lopen dan razendsnel onder water waardoor er aardverschuivingen kunnen ontstaan.

Link

Voor het actuele reisadvies van Jordanië kan je terecht op de website van de Rijksoverheid.

Kijk hier alvast een filmpje over prachtig Jordanië:

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen