Mooiste plekken van JordaniŽ

Wadi Rum
Wadi Rum

Jordanië is een land in het Midden-Oosten en is een mooie en gevarieerde vakantiebestemming. Het is niet zozeer een voor de hand liggende bestemming, maar het land heeft onwijs veel te bieden. Er is zowel op cultureel gebied veel moois te zien zoals de archeologische vindplaats Petra als op natuurlijk gebied met de spectaculaire kloof Wadi Mujib en het Dana Natuurreservaat. Benieuwd naar de mooiste plekken van Jordanië? Wij hebben een overzicht gemaakt met de mooiste plekken in Jordanië. Deze natuurgebieden en bezienswaardigheden mag je volgens ons echt niet missen!

Heb je weinig kennis van JordaniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Petra

De eeuwenoude ruïnestad Petra is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Jordanië en is een grote toeristische trekpleister. Petra is gelegen in een kloof in de heuvels en is gedeeltelijk uit rotsen gehakt. De stad staat inmiddels al jaren op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is echt een prachtige plek om te bezoeken. Het wordt niet voor niets een van de zeven wereldwonderen van de Nieuwe Tijd genoemd. Er zijn talloze overblijfselen van graftombes en kloosters te vinden en erg bijzonder zijn de gebouwen van geel, rood en roze zandsteen en de beroemde schatkamer Al Khazneh.

Het klooster in Petra
Het klooster in Petra


Dode Zee

Een duik in de Dode Zee is een echte must tijdens jouw bezoek aan Jordanië. De Dode Zee is eigenlijk geen zee maar een meer omgeven door steile rotsen. Het meer is het laagst gelegen punt ter wereld en ligt 400 meter onder zeeniveau. Maar waar de Dode Zee voornamelijk om bekend staat, is het hoge zoutgehalte waardoor je blijft drijven. Een duik in het water en de modder op de bodem zouden een helende werking hebben voor bepaalde huidaandoeningen. De Dode Zee is spectaculair om te zien en zeker de moeite waard. Ook de trip ernaartoe via de Dead Sea Highway is alleen al een onvergetelijke ervaring.

Uitzicht op Dode Zee
Uitzicht op Dode Zee
Vraag gratis een offerte aan

Wadi Rum

Wadi Rum is een bijzonder woestijngebied in het zuiden van Jordanië en staat net zoals Petra op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Wadi Rum heeft een adembenemend landschap. Het gebied ligt in een droge rivierdal met indrukwekkende rotsformaties, verschillende kleuren zandsteen, graniet en oases. Een unieke ervaring en daarom erg geliefd onder de toeristen is het slapen in een tentenkamp. Sluit de dag af met een prachtige zonsondergang en slaap vervolgens onder de schitterende sterrenhemel. De volgende dag verken je het gebied met een jeeptocht of op de rug van een paard of kameel. De echte actievelingen kunnen ook te voet het gebied ontdekken.

Een van de vele bogen in Wadi Rum
Een van de vele bogen in Wadi Rum


Amman

Amman is de hoofdstad van Jordanië en meer dan de moeite waard om te bezoeken. De stad is vaak het begin- en/of eindpunt van een rondreis door Jordanië. Amman is gebouwd op heuvels en is opgedeeld in twee delen. Je hebt het zakelijke en moderne gedeelte van de stad en het traditionele islamitische oosten. In het moderne gedeelte van de stad is een boulevard van maar liefst 370 meter lang met luxe winkels, skybars en restaurants. In het oosten zijn juist weer leuke boetiekjes en eeuwenoude bezienswaardigheden te vinden. Daarnaast heeft Amman een bruisend nachtleven.

Amman in de avond
Amman in de avond

Wadi Mujib

Een halfuurtje van de Dode Zee ligt de spectaculaire kloof Wadi Mujib, vernoemd naar de Wadi Mujib rivier die er doorheen stroomt en uitmondt in de Dode Zee. De kloof bestaat uit rotspartijen en watervallen en is de ideale bestemming voor de actieve reiziger. Wadi Mujib is perfect om te hiken of voor canyoning. Een populaire hike is de Siq Trail. Deze is op eigen houtje te doen en is van gemiddeld niveau. Er zijn nog andere zwaardere hikes, maar die zijn alleen met gids. De spectaculaire kloof is geopend van april tot eind oktober, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Wadi Mujib
Wadi Mujib

Jerash

De ruïnestad Jerash is een van de grootste overgebleven Romeinse ruïnes van de wereld. Hier vind je ruïnes van maar liefst 2000 jaar oud. De ruïnes stammen uit de klassieke oudheid en bestaan uit indrukwekkende overblijfselen van de verwoeste stad, zoals een verzameling zuilen, tempels, oude fonteinen en stadspoorten. Jerash ligt in het noorden van Jordanië en is een van de belangrijkste Grieks-Romeinse steden van het Midden-Oosten. In de oudheid stond de stad ook wel bekend als Gerasa.

De ruïnestad Jerash
De ruïnestad Jerash

De Jordaan

Tussen Jordanië en Israël in ligt de belangrijke Jordaanrivier. De rivier dient als natuurlijke grens tussen de twee landen. Waarom de Jordaan zo belangrijk is? Hier vind je de doopplek van Jezus. Het is daarom ook een van de religieuze hoogtepunten van het land. Deze bijzondere plek is te verkennen met een gids die je alles vertelt over de geschiedenis. Het is zelfs mogelijk om jezelf te laten dopen.

Rivier de Jordaan
Rivier de Jordaan

Dana Natuurreservaat

Het Dana Natuurreservaat is het grootste beschermde natuurreservaat van Jordanië. Het is ook het enige natuurreservaat in Jordanië dat vier biogeografische streken kruist. Het gebied bestaat uit rotsen en kloven, bergen en zandduinen en er zijn zelfs wadi's. Het Dana Natuurreservaat kent een grote biodiversiteit met tientallen verschillende planten, vele vogelsoorten en zeldzame dieren. Het gebied is te verkennen via een mooie wandelroute of per mountainbike. Er is ook een bedoeïendorpje met eeuwenoude stenen huizen te vinden.

Het Dana Natuurreservaat
Het Dana Natuurreservaat

Aqaba

In het zuiden van Jordanië aan de Rode Zee ligt Aqaba. Deze stad is de ideale plek voor een strandvakantie. Het is ook dé bestemming om de onderwaterwereld van Jordanië te ontdekken. De Rode Zee heeft namelijk kraakhelder water met prachtige koraalriffen en kleurrijke vissen. In Aqaba kan je heerlijk tot rust komen en genieten van zon, zee en strand.

Aqaba aan de Rode Zee
Aqaba aan de Rode Zee

Mount Nebo

De Neboberg is nog een van die religieuze hoogtepunten van Jordanië en een echte must om te bezoeken. Dit is volgens de Bijbel namelijk dé berg waar Mozes uitkeek op het Beloofde Land. De berg ligt in het westen van Jordanië op enkele kilometers van de stad Madaba en heeft een prachtig uitzicht.

Uitzicht vanaf Mount Nebo
Uitzicht vanaf Mount Nebo

Madaba

Madaba is een klein stadje in de buurt van de hoofdstad Amman. Het staat ook wel bekend als de mozaïekstad vanwege de St. George's Church. In deze kerk is een eeuwenoude kaart van Palestina te vinden, die is gemaakt van meer dan twee miljoen mozaïeksteentjes. Madaba is een rustig stadje met een authentieke sfeer. Er zijn leuke restaurantjes en er wordt op meerdere plekken alcohol verkocht. Dit komt doordat ongeveer een derde van de inwoners Christen is.

Mozaïekstad Madaba
Mozaïekstad Madaba

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,5

Gerelateerde artikelen