Mooiste plekken van JordaniŽ

Het landschap van Wadi Rum
Het landschap van Wadi Rum

Jordanië is een land in het Midden-Oosten dat voor het grootste gedeelte uit woestijn bestaat. Naast de prachtige woestijn vind je ook groene natuur in Jordanië waardoor het een mooie en gevarieerde vakantiebestemming is. Het is zeker een bestemming die niet voor de hand ligt, maar het Arabische land heeft veel te bieden. Jordanië is in vergelijking met Nederland een groot land waardoor er veel te zien is. Om je een beetje op weg te helpen hebben we een overzicht gemaakt van de mooiste plekken in Jordanië. Deze natuurgebieden en bezienswaardigheden mag je echt niet missen!

Heb je weinig kennis van JordaniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Petra

Een bezoek aan Jordanië is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan de dieprode ruïnestad Petra. Dit was vroeger een belangrijke stad voor de Nabateeërs vanwege de handelsroute voor wierook. Daarnaast was Petra voor veel handelsroutes een knooppunt waardoor de heersers schatrijk werden door de belastingopbrengsten. Dit is goed terug te zien aan de grafmonumenten. In Petra vind je onder andere ook een klooster, een theater, tempels en de beroemde 'Schatkamer van de Farao' (Al Khaznez). Ook de straten van de historische stad zijn prachtig om te zien. Deze archeologische vindplaats is in 1985 door UNESCO als Werelderfgoed verklaard. Petra is verborgen in een kloof in de heuvels en is gedeeltelijk uit de rotsen uitgehakt. Wat Petra bijzonder maakt zijn de gebouwen die in gele, roze en rode zandsteen zijn uitgehouwen. Petra is uitgeroepen tot een van de zeven wereldwonderen van de Nieuwe Tijd en wij snappen wel waarom! Wat ook leuk is om te vermelden is dat Petra een filmlocatie was voor de film 'Indiana Jones and the Last Crusade'.

Het klooster in Petra
Het klooster in Petra

Wadi Rum

Petra is niet het enige werelderfgoed van Jordanië. Een andere inschrijving is het bijzondere woestijngebied Wadi Rum. Dit is een droge rivierdal met rotsformaties, zandsteen, graniet en oases. De vallei is door de jaren heen door verschillende culturen bewoond. Dit adembenemende landschap is een aanrader vanwege de verschillende kleuren van de woestijn. Wadi Rum is te verkennen op de rug van een paard of kameel, maar ook veel lokale aanbieders organiseren jeeptochten. Wie iets actiever wilt zijn is er ook de mogelijkheid om Wadi Rum te voet te verkennen. Wil je na een lange even bijkomen en onder de sterrenhemel slapen? Dat kan! Er is de mogelijkheid om te slapen in een bedoeïenentent. Deze vind je bij een kamp in de woestijn waar ook traditionele gerechten geserveerd worden. Dit is een unieke ervaring en daarom ook erg geliefd bij toeristen.

Een van de vele bogen in Wadi Rum
Een van de vele bogen in Wadi Rum

Jerash

Jerash is een indrukwekkende stad in het noorden van Jordanië op ongeveer 45 kilometer afstand van de hoofdstad Amman. Jerash stond in de Oudheid bekend als Gerasa en is een van de belangrijkste Grieks-Romeinse steden in het Midden-Oosten. Het is een iets minder bekende archeologische site dan Petra, maar ook hier is genoeg te zien. In het moderne Jerash kun je onder andere de triomfboog van Hadrianus, verschillende tempels, de hippodroom, een prachtige amfitheater, het ovaalvormige forum, oude fonteinen en overblijfselen van kerken bewonderen. Wie van Romeinse architectuur houdt zal hier met plezier ronddwalen.

Jerash
Jerash

Dana Natuurreservaat

Het Dana Natuurreservaat is in 1989 opgericht en het grootste natuurreservaat van Jordanië. Hier kan je wandelen en genieten van de prachtige biodiversiteit van Jordanië. Dit reservaat is het enige natuurreservaat in Jordanië dat vier biogeografische streken kruist. Je vindt er rotsen en kloven, maar ook veel bijzondere planten en dieren. Enkele van deze diersoorten zoals de zandkat en de Syrische wolf zijn zeer zeldzaam. Daarnaast zul je in het Dana Natuurreservaat ook wadi's en archeologische ontdekkingen tegenkomen. Er zijn verschillende manier om het reservaat te verkennen. Zo kun je rustig gaan wandelen, maar ook door het gebied mountainbiken. Er zijn gidsen aanwezig die je tijdens de georganiseerde trektochten naar de mooiste uitkijkpunten meenemen.

Dana Natuurreservaat
Dana Natuurreservaat

Dode Zee

We sluiten de lijst af met de Dode Zee. De Dode Zee is eigenlijk het laagst gelegen meer ter wereld. Het meer kreeg waarschijnlijk de naam Dode Zee door de hoge concentratie zout in het water waardoor er geen direct zichtbaar leven te vinden is. Door het hoge zoutgehalte in het meer blijf je ook in het water drijven. Een duik in het water en de modder op de bodem schijnen daarnaast ook een helende werking te hebben op bepaalde huidaandoeningen. De Dode Zee ligt 400 meter onder zeeniveau en is omgeven met steile rotsen. Dit is spectaculair om te zien en daarom zeker de moeite waard.

Uitzicht op de Dode Zee op een zomerdag
Uitzicht op de Dode Zee op een zomerdag

Heeft u interesse in een reis naar JordaniŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen