Akaba als winterzonbestemming

Als je deze winter op vakantie wilt naar de zon kun je natuurlijk kiezen uit Turkije of Egypte, maar niet veel verder vliegen ligt het interessante Akaba (Aqaba). In het zuiden van Jordanië, aan de Golf van Akaba ligt deze veelzijdige badplaats waar het hele jaar door een aangename temperatuur heerst. Akaba kent een levendig centrum met veel goede restaurants en winkels. Akaba is de enige badplaats van Jordanië maar kent (nog) geen massatoerisme. Wil je naast het luieren op het strand ook wat van de omgeving zien dan zijn er verschillende uitstapjes die je kunt ondernemen.

Heb je weinig kennis van JordaniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Stranden van Akaba

De meeste stranden van Akaba zijn in privé-bezit en vragen een entreeprijs. De twee belangrijkste openbare stranden zijn in het Aqaba Marine Park, zo'n 12 km van het stadscentrum. Hier bevinden zich strandstoelen, parasols, wc's en douches. Het andere openbare strand, Al-Hafayer, bevindt zich in de Middle Beach Section. Ook hier zijn diverse faciliteiten zoals toiletten en restaurants. Daarnaast hebben alle 5* en sommige 4* hotels hun eigen privé-strand waar je gratis kunt verblijven. De meeste andere hotels hebben afspraken gemaakt met privé-stranden zodat hun gasten er gratis of goedkoop terecht kunnen.

Duiken in Akaba

Akaba ligt aan de Rode Zee en wordt door insiders ook wel een van de mooiste duikspots ter wereld genoemd. Met een gemiddelde watertemperatuur van 23°C, een milde stroming en de heerlijke zonneschijn is het een geschikte leefomgeving voor vele kleurrijke koraal- en vissoorten. In Akaba is er nog geen sprake van massatoerisme, waardoor je als duiker verzekerd bent van een prachtig schouwspel in de heldere onderwaterwereld. Overal in het plaatsje zijn duikscholen waar je uitrusting kunt huren of een duikcursus kunt volgen.

Wadi Rum

Wadi Rum is bekend vanwege de meest fascinerende woestijnlandschappen ter wereld. Deze trekpleister ligt op ongeveer 50 km afstand van Akaba. Wadi Rum kenmerkt zich door de eeuwenoude rotswanden van graniet en zandsteen waar al eeuwen geleden rotstekeningen werden gemaakt. De geschiedenis van Wadi Rum kan afgelezen worden aan de rotsen; ze bestaan uit opeenvolgende lagen, waarvan de eerste zo'n 600 miljoen jaar oud is. Met hele scherpe ogen kun je zelfs de fossiele sporen zien van het vroegste leven op aarde.

Hotels in Akaba

Aan hotels geen gebrek in Akaba. Je kunt kiezen uit verschillende luxueuze all-inclusive resorts met 4* of 5* tot kleine goedkope bed and breakfast in het centrum van de stad. Het overgrote deel van de hotels in Akaba is vrij recent gebouwd zoals Tala Bay Resort. Dit resort is de perfecte bestemming om te overwinteren. Met ruim 260 hectare aan grond biedt dit resort ruimte aan meer dan 400 villa’s, appartementen en huizen. Daarnaast zijn er ruim 1.400 kamers beschikbaar verdeeld over vijf internationaal bekende hotelketens. Het resort beschikt over een privé-strand van 2 kilometer lang en een eigen haven. Ook Hilton heeft er zijn eigen hotel; Double Tree by Hilton. Dit 4*-hotel was het eerste in Akaba waar de all-inclusive formule werd geïntroduceerd. Het interieur is gebaseerd op het Italiaanse design en de hotelkamers zijn stijlvol en ruim.

Vergeet de massabestemmingen in Turkije en Egypte en reis deze winter naar Akaba in Jordanië!

Heeft u interesse in een reis naar JordaniŽ? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen