Duiken in JordaniŽ

duiken in Aqaba
duiken in Aqaba

Jordanië ligt in het Midden-Oosten en grenst aan Syrië, Irak, Israël, Saoedi-Arabië, de Westelijke Jordaanoever en een klein deel van de Rode Zee. In het zuidwesten van het land vind je de stad Akaba, de enige havenstad aan zee. Deze stad is vrij populair bij toeristen die komen duiken, al is Jordanië niet erg bekend als duikbestemming. Duikers kiezen eerder voor het Israëlische Eilat of Taba in Egypte. Het duiken in Jordanië is over het algemeen goedkoper en de onderwaterwereld is prachtig om te zien. Voor de kust vind je een koraalrif dat vanaf het strand goed te bereiken is. Andere riffen kun je met een boot bezoeken.

Heb je weinig kennis van JordaniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Cedar Pride

Cedar Pride is een oud scheepswrak dat bij Akaba is gezonken. Het is de populairste locatie van Akaba om te duiken en er komen veel toeristen op af. Het wrak is bedekt met veel koralen en er zwemmen bijzondere vissen rond, zoals de 'frogfish'. Duikers die al veel duikervaring hebben, kunnen onder en door het wrak zwemmen. Als je gaat duiken in Jordanië is de Cedar Pride een 'must-see'.

Saudi Border Wall

In de buurt van de grens met Saoedi-Arabië vind je een aparte duiklocatie. Er staan allerlei fabrieken buiten het beschermde gebied en daar ga je het water in. Een deel van het water is hier vervuild, maar na een stuk zwemmen kom je bij een grote muur. De muur is bedekt met veel koralen en er zwemmen, ondanks het vervuilde water, veel vissen rond. Omdat het gebied buiten het beschermde gebied ligt, gaan niet veel duikscholen naar deze locatie. Maar het is zeker de moeite waard om met een ervaren duiker een bezoek te brengen aan de muur. Er zijn maar twee muren die vanuit Akaba te bezoeken zijn en Saudi Border Wall is daar één van.

Cable Reef

Cable Reef is een bijzondere plek om te duiken. Op deze locatie vind je namelijk de elektriciteitskabels die naar Egypte gaan. De kabels worden beschermd door gaas en stenen en na een aantal meter gaat de bescherming over in dikke buizen. Het ziet er apart uit onderwater. Het gaas en de buizen worden bewoond door vele vissen en andere zeedieren, zoals de zeenaaktslak Nudibranchia.

Andere duiklocaties

Verder zijn er nog een aantal locaties bij Akaba waar je goed kunt duiken. Zo heb je Black Rock, waar je prachtige koralen vindt. Als je geluk hebt zie je er ook schildpadden voorbij zwemmen. Verder kun je duiken bij Yellow Stone Reef. Hier is het koraal verspreid over diverse kliffen en door verschillende dieptes is een duik in Yellow Stone Reef afwisselend en interessant.

Duikscholen

In Akaba heb je veel verschillende duikscholen, waar je kunt leren duiken. Je kunt er een 'introductieduik' maken als je nog nooit hebt gedoken. Als het dan goed bevalt kun je extra lessen nemen en een duikbrevet halen. De scholen hebben goede uitrustingen die je kunt huren en er gaan ervaren duikinstructeurs met je mee. Deze spreken meestal Engels dus het communiceren is meestal geen probleem. Door het grote aantal duikscholen is er redelijk wat concurrentie. Let dus goed op de prijzen. De scholen verhuren prima uitrustingen, maar er is vaak ook een winkel aanwezig waar je je eigen spullen kunt kopen om te duiken of snorkelen.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen