Reizen in... JordaniŽ

Jerash Jordanie
Jerash Jordanie

Jordanië is in principe een veilig land, met een stabiele politieke situatie. Bovendien doet de overheid er alles aan om de veiligheid van toeristen te waarborgen. De bevolking is erg sociaal en behulpzaam, en over het algemeen wordt Engels goed beheerst, in ieder geval bij overheidsinstellingen en in grotere steden. Echter, zoals tijdens elke toeristische trip, is het van belang om op je spullen te letten en niet teveel te koop te lopen met waardevolle bezittingen. Bovendien zijn er in Jordanië andere opvattingen over vrouwen dan in bijvoorbeeld Europa. Deze verschillen moeten niet onderschat worden en goed in acht genomen worden.

Heb je weinig kennis van JordaniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Gezondheid

Qua gezondheidsmaatregelen gelden de algemene regels die in de meeste landen buiten Europa gelden. Zo wordt het bijvoorbeeld aangeraden om niet uit de kraan te drinken, maar om flessen water te kopen of te laten koken. Vermijd ook ongekookte zuivelproducten en drink gepasteuriseerde melk. Ook is het van belang om op te letten met eten op straat en in kleinere dorpen, wees er zeker van dat vis en vlees goed gebakken zijn en vermijd rauwe groenten en gepeld fruit. Maatregelen om uitdroging te voorkomen door hitte, diarree of transpiratie is het verstandig om O.R.S. mee te nemen.
Afhankelijk van de duur van de reis, de bestemming, de soort reis en gezondheid en leeftijd van de reiziger, kan er bij de GGD of de huisarts gedegen advies m.b.t. vaccinaties en andere maatregelen gegeven worden. Met name in de grote steden zijn de gezondheidsvoorzieningen erg goed geregeld. Zorg wel voor een goede zorgverzekering.

Belangrijke telefoonnummers

Politie 192
Ambulance 191
Brandweer 193

Alleen op reis in Jordanië

Zoals in de meeste landen in het Midden-Oosten, zullen vrouwen op reis in Jordanië waakzaam moeten zijn. Voor mannen zal dit over het algemeen geen problemen opleveren. De houding ten opzichte van vrouwen is in het Midden-Oosten absoluut niet vergelijkbaar met de houding in andere werelddelen als Noord-Amerika, Europa en Australië. Staren, seksuele intimidatie en ongewilde aanrakingen zijn veelvoorkomende problemen voor vrouwelijke reizigers in het Midden-Oosten. Hoewel Jordanië in dit opzicht een betere reputatie heeft dan de meeste andere landen, is het het best om deze situaties bij voorbaat te vermijden door kleding en haar aan te passen aan de heersende cultuur. In Jordanië is het niet verplicht om een hoofddoek te dragen, echter, bij een bezoek aan een moskee is het vaak wel een verplichting, dus kan het handig zijn om een sjaal mee te nemen. Qua kleding worden lange rokken, ruim vallende kleding en bedekte schouders geprefereerd in Jordanië.

Vrouwen in gezelschap van een man zullen de minste problemen ondervinden tijdens hun reis in dit prachtige land. Als een vrouw toch alleen reist, zal zij minder aandacht krijgen als ze getrouwd is en een trouwring draagt. Het wordt afgeraden voor vrouwen om alleen 's avonds en met een taxi te reizen, en vrouwen mogen ook in geen geval op de voorbank zitten. Wanneer een vrouw ongevraagd aangeraakt wordt door een man, is het aan te raden direct kalm duidelijk te maken dat dit niet gewenst is. Al met al is het aan te raden om - in ieder geval als vrouw – in gezelschap te reizen door Jordanië. Dit om zoveel mogelijkheid narigheid te voorkomen.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen