Actieve vakantie in Kenia

Kenia natuur
Kenia natuur

Uiteraard kan een safari niet ontbreken tijdens de vakantie in Kenia, maar het land is geschikt voor veel meer leuke en spannende activiteiten. Wist je bijvoorbeeld dat Kenia maar liefst 38 golfbanen bezit en dat je er uitstekend kunt duiken en snorkelen?! Voor een actieve vakantie is Kenia een geweldige bestemming, het hele jaar door. En wil je na actie een beetje ontspannen dan kun je terecht in een van de vele wellness-centra.

Heb je weinig kennis van Kenia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Safari in Kenia

Inderdaad, je bent niet echt in Kenia geweest als je geen safari hebt gedaan. Dit mag dus absoluut niet ontbreken tijdens je vakantie. Er zijn 50 nationale parken, waarvan Masai Mara veruit het bekendste is. In de meeste parken kun je op zoek naar de Big Five (buffel, leeuw, luipaard, olifant en zwarte neushoorn) en vele andere wilde diersoorten. Tsavo Nationaal Park is zelfs een van de grootste wildparken van de wereld. Maar zoals al eerder gezegd zijn er nog veel meer leuke activiteiten te doen in Kenia.

Vogels spotten

In heel Kenia tref je bijzondere vogelsoorten aan, meer dan 1100 soorten vogels zijn er al gespot. Dat is 12% van de totale vogelpopulatie wereldwijd. Bij de meren in de Grote Rift Vallei kom je vooral veel watervogels tegen zoals pelikanen en flamingo`s. Vogels spotten in Oost-Afrika is echt uniek en je hebt zelfs een grote kans om meer dan 100 verschillende soorten te zien op 1 dag! De vogels zijn over het algemeen erg tam. Bijzondere soorten die je tegen kunt komen zijn wevers, toerako`s en hamerkoppen.

Duiken en snorkelen

De onderwaterwereld van Kenia is echt prachtig, er zijn uitgestrekte koraalriffen bij de kust en grote onderwater natuurparken iets verder van de kust. Je kunt er genieten van tropische vissen en met een beetje geluk ook schildpadden en dolfijnen zien. Met gediplomeerde duikinstructeurs kun je een proefduik maken of je complete PADI-certificaat halen. Ook tijdens het snorkelen kun je al kennis maken met de prachtige omgeving en de vele gekleurde vissen.
Wist je dat in Kenia kunt duiken met reuzenschildpadden en whalesharks? 

Golfen in Kenia

Maar liefst 38 golfbanen zijn er in Kenia, variërend van 9- tot 18-holes. Op 12 van deze banen worden regelmatig internationale wedstrijden gehouden. De golfbanen liggen verspreid over het land zodat je in een paar uur een totaal andere golfbeleving kunt ontdekken. Bij de beroemde Mount Kenya Safari Club kun je zelf op de evenaar golfen.

Bergbeklimmen

Een van de hoogste bergen van Afrika ligt in Kenia, de Mount Kenya. Deze 5000 m hoge berg kun je beklimmen, ook als je niet gevorderd bent. De gevorderde klimmer gaat tot de hoogste toppen van Nelion en Batian terwijl de minder gevorderde tot Point Lenana kan klimmen. Niet alleen op de top kun je genieten van prachtige natuurverschijnselen maar ook de reis er naartoe is al een belevenis op zich.

Bijkomen van alle activiteiten

Een dagje uitrusten hoort uiteraard ook bij vakantie en dat kan in Kenia onder andere op de vele stranden die het land rijk is. Maar je kunt je ook laten verwennen in een wellness-centrum waar je een heerlijke massage kunt reserveren of een manicure, pedicure of uitgebreide spa- en schoonheidsbehandelingen.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen