Strandvakantie Kenia

Strand in Kenia
Strand in Kenia

Kenia wordt vaak gezien als een vakantieland waar je naartoe gaat voor de natuur en de wilde dieren die er leven.33travel/"> Daar wordt het land voornamelijk mee geassocieerd. Wat je niet zou verwachten is dat Kenia ook een perfect land is voor een strandvakantie. Het land is namelijk gelegen aan de Indische Oceaan en heeft een kustlijn van zo'n 540 kilometer lang. Er zijn dus genoeg witte bountystranden te vinden.

Heb je weinig kennis van Kenia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Klimaat

Het klimaat aan de kust van Kenia is perfect voor een strandvakantie. Het is er namelijk het gehele jaar warm met een gemiddelde temperatuur van tussen de 28 en 32 graden Celsius. Het wordt er zelden kouder dan 21 graden en de zon schijnt tussen de zeven en negen uur per dag. De kustregio is wel behoorlijk vochtig. Vooral tijdens de regentijd is de luchtvochtigheid erg hoog. Dan is het zowel overdag als 's avonds benauwd. De regentijd, beïnvloed door de zuidoostelijke moesson, is tussen april en mei. Ook in oktober en november is er sprake van een korte regentijd. De warmste maanden zijn januari en februari.

Diani Beach

Met een kustlijn van 540 kilometer heb je genoeg keus uit de vele stranden die er te vinden zijn. Het meest bekende en populairste strand van Kenia is Diani Beach. Dit strand ligt ten zuiden van de havenstad Mombasa. Eigenlijk bestaat Diani Beach uit meerdere kleinere stranden: Tiwi Beach, Galu Beach, Chale Island, Funzi Island, Msambweni en Kinondo. Aan deze stranden vind je vele luxe resorts, restaurants en vijf kleine winkelcentra. De wateren rondom Diani Beach staan bekend om de mooie koraalriffen en om het feit dat je er goed kunt kitesurfen.

Diani Beach
Diani Beach

Vraag gratis een offerte aan

Watamu Beach

Een ander zeer populair strand is Watamu Beach. Vanwege het heldere water wordt het beschouwd als een van de beste duikbestemmingen ter wereld. In het water rondom Watamu Beach vind je wel 600 verschillende soorten vissen en andere dieren. Zo leven er onder andere walvishaaien, reuzenmanta's en octopussen. Bij Watamu Beach zijn ook een aantal beschermde natuurgebieden, waaronder een stuk dat broedgebied is voor schildpadden. Verder heb je tussen augustus en december de kans om migrerende bultruggen te zien. Vanwege al dit natuurschoon is Watamu Beach populair onder toeristen. Je vindt er dan ook vele luxe resorts. Perfect voor een heerlijke vakantie.

Watamu Beach
Watamu Beach

Lamu

Lamu is een archipel van kleine eilandjes in het noorden van Kenia. Het staat bekend als een echt strandparadijs. Op de eilandjes lijkt het alsof de tijd stil heeft gestaan. Er zijn geen auto's te vinden en vervoer gaat voornamelijk per ezel. De rustige en relaxte sfeer draagt bij aan een perfecte strandvakantie. De eilanden zijn omringd door lange witte zandstranden en duinen. Er is altijd wel een stukje strand te vinden waar niemand anders aanwezig is. Aan de stranden van Lamu vind je verschillende resorts en privélodges waar je kunt verblijven. De resorts zijn echter kleiner dan op het immens populaire Diani Beach en Watamu Beach en zijn vaak ingericht in traditionele stijl.

Lamu
Lamu

Andere activiteiten

Natuurlijk kun je terwijl je in een hotel of resort bij het strand verblijft nog steeds genieten van de andere dingen die Kenia te bieden heeft. Ook als je op een zogeheten strandvakantie bent kun je er nog voor kiezen om een safari te doen of om het binnenland tijdens een excursie te verkennen, of om een van de steden of dorpjes te bezoeken. Het fijne is nu echter dat je aan het einde van de dag nog heerlijk de zee in kunt om te genieten van een verfrissende duik. 

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen