Golfen in Kenia

Golf in Kenia
Golf in Kenia

Bij 'de ideale golfbestemming' denk je niet meteen aan Kenia. Toch zien de echte kenners dit anders. Een professioneel team van de International Association of Golf Touroperators (IGATO) heeft dit onderzocht. Daar is uitgekomen dat Kenia erg veel potentie heeft om een echte top golfbestemming te gaan worden. En ook nu kan je er al super goed golfen. De golfbanen in Kenia zijn namelijk erg goed van kwaliteit, ze bieden je echt waar voor je geld. Daarnaast is Kenia een erg gastvrij land en is er de mogelijkheid om het golfen te combineren met safari's.

Zo'n 30,8% van de golfers uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten (dit zijn 8 miljoen golfers) brengen wel eens een bezoek aan Kenia om daar te gaan golfen. Voor het nog redelijk arme land is dit een goede ontwikkeling. Omdat de golftoerist doorgaans veel meer uitgeeft dan een gewone toerist, kan deze ontwikkeling Kenia 1,3 miljard euro per jaar opleveren. In 2008 werd Kenia zelfs uitgeroepen tot ''Beste onontdekte golfbestemming''. Er wordt al voor honderden jaren gegolfd in Kenia, maar tot 15 jaar terug gebeurde dit alleen in privé accommodaties.

Heb je weinig kennis van Kenia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

De golfbanen in Kenia

In 1906 werd de eerste golfbaan in Kenia aangelegd. Dit is de Royal Nairbobi Golf Club. Later zijn er nog véél meer golfbanen bij gekomen. Ze liggen verspreid over het hele land, waardoor je binnen een paar uurtjes in een totaal andere omgeving kan gaan golfen. Zo kan je golfen langs de kustlijn, in de stad, op de brede valleien en langs het prachtige Victoriameer. Iedere golfer voelt zich hier op zijn gemak. Je hebt een heerlijk klimaat, betaalbare caddyservices en een prachtig landschap om je heen.

Er zijn op het moment ongeveer 40 golfbanen in Kenia. Op 12 ervan worden diverse internationale wedstrijden gespeeld. Hierbij zijn de banen open voor publiek. Afgelopen jaar zijn er ook weer nieuwe golfbanen bij gekomen. Hierbij is variatie in het landschap en het aantal holes gegarandeerd. Twee van de nieuwe banen liggen aan de kust, één ligt er in de Rift Vallei en één in Nairobi.

Windsor Golf Resort

Een ander golfresort in Nairobi is het Windsor Golf Resort en zeker een aanrader. Dit vijfsterrenresort heeft prachtige gevarieerde banen. Het 18-hole park heeft enerzijds gecultiveerde holes die tussen de plantages rondom het hotel lopen, anderzijds heeft het holes in de bush die ingeklemd zijn tussen de rivier en het dichte bos. Als topper hebben ze een monster hole van wel 585 meter.

Malindi Golf en Country Club

De Malindi Golf en Country Club in Malindi heeft een 18 holes golfbaan. Door de unieke ligging van deze club kan je genieten van een prachtig uitzicht over de zee. Je kan hier bovendien clubs huren, wat eten in het restaurant en iets drinken in de bar.

Baobab Golf Course

De derde golfbaan die een aanrader is, is de Baobab Golfbaan op het Vipingo Ridge Golf Resort. Het is de nieuwste golfbaan van Kenia en prachtig aangelegd. Het heeft 18 holes en een wedstrijdbaan van 6653 meter lang. Je hebt vanuit de golfbaan een spectaculair uitzicht over de oceaan en het Afrikaanse landschap.

Voor de echte golfliefhebber is Kenia dus zeker een aanrader. Bij de 40 golfbanen verspreid over het land zit altijd wel een baan die jou aanspreekt.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen