Werelderfgoed in Kenia

Lake Nakaru
Lake Nakaru

Kenia is een staat in Oost-Afrika aan de Indische Oceaan. Het Oost-Afrikaanse land grenst aan Uganda, Somalië, Ethiopië, Soedan en Tanzania. Het 'land van meren' staat bekend als een vakantieparadijs met prachtige natuurgebieden en dieren. Veel mensen gaan er dan ook heen om op safari te gaan, maar het diverse land heeft nog veel meer te bieden. Wist je bijvoorbeeld al dat Kenia in totaal zes werelderfgoederen heeft? Dit zijn culturele of natuurlijke monumenten die als onvervangbaar en uniek worden beschouwd. Het is van belang dat deze behouden worden. Op de UNESCO- Werelderfgoedlijst staan drie culturele en drie natuurlijke Keniaanse erfgoederen.

Heb je weinig kennis van Kenia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Mount Kenya Nationaal Park 

Mount Kenya is de hoogste berg van Kenia en na de Kilimanjaro de hoogste berg van Afrika. Mount Kenya is een oude uitgedoofde vulkaan die vermoedelijk 3,1 tot 2,6 miljoen jaar geleden actief was. Mount Kenya heeft een van de meest indrukkende landschappen in Oost-Afrika. Het gebied rondom de berg is een nationaal park met schitterende flora en fauna. Het park omvat ook het Lewa wildbehoudreservaat van 90.000 hectare. In het park kun je verrassende landschappen zoals woeste bergtoppen en beboste hellingen bewonderen. Binnen het park bevindt zich ook de traditionele migratieroute van de olifanten die in het park voorkomen.

Mount Kenya
Mount Kenya

Nationale parken rondom het Turkana meer

Het Turkana meer is het meest zout van alle meren in Afrika. Rondom het meer vind je maar liefst drie nationale parken. Deze parken worden voornamelijk gebruikt door migrerende watervogels als tussenstop. Daarnaast zijn de parken belangrijke broedplaatsen voor dieren zoals de nijlkrokodil, nijlpaarden en giftige slangen. Daarnaast komen er veel zoogdieren voor in de parken waaronder de zebra, gazelles en leeuwen. Het meer is zeer geschikt als onderzoeksgebied vanwege het zoutgehalte. Vraag gratis een offerte aan

Oude stad Lamu

Lamu is een stad op het gelijknamige eiland voor de oostelijke kust van Kenia. De stad is gesticht door het Swahilivolk en is een van de oudste nederzettingen van Kenia. De stad is gebouwd van koraalsteen en mangrove hout. De Swahili huizen hebben uitgesneden en versierde houten deuren die kenmerkend zijn voor Lamu. Sinds de 19e eeuw heeft de stad veel religieuze festivals gehouden. Tegenwoordig is Lamu een belangrijk centrum wat betreft het bestuderen van islamitische en Swahili culturen.

Lamu Stad
Lamu Stad

Heilige Kaya bossen van Mijikenda

De heilige Kaya bossen van Mijikenda bestaan uit 11 bosgebieden met versterkte dorpen, de kayas, van het Mijikenda-volk. De kayas zijn gebouwd in de 16e eeuw en werden gebruikt tot de 20e eeuw. Er zijn meer dan 30 kayas overgebleven die door de Mijikenda als heilig en als verblijfplaats van hun voorouders worden gezien. De bossen liggen verspreid over ongeveer 200 kilometer langs de kust. Het Mijikenda-volk onderhoudt de bossen rond de kayas om ze te beschermen.

Fort Jesus, Mombasa

Fort Jesus is een belangrijke toeristische attractie in het centrum van Mombasa. Het fort staat aan de kust van Mombasa-eiland en werd van 1593 tot 1596 gebouwd door de Portugezen. Het fort is gebouwd om de haven van Mombasa te beschermen. Het fort is een goed bewaard voorbeeld van een 16e-eeuwse Portugese vesting.

Gedeelte van Fort Jesus
Gedeelte van Fort Jesus

Keniaans merensysteem in de Grote Slenk vallei

Het systeem van Keniaanse meren in de Grote Slenk vallei is een natuurgebied. Dit gebied bestaat uit drie meren die met elkaar verbonden zijn, namelijk: Bogoria, Nakaru en Elementaita. Dit systeem omslaat een oppervlakte van 32.034 hectare en vormt de habitat van 13 bedreigde vogelsoorten. Het is tevens de belangrijkste trekplaats van flamingo's in de wereld en een broedplaats van grote witte pelikanen. Het park is ook het leefgebied van de zwarte neushoorn, rothschildgiraffe en nog veel meer zoogdieren.

Flamingo's bij Lake Bogoria
Flamingo's bij Lake Bogoria


Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen