Mooiste plekken Kenia

Wild dier in Kenia
Wild dier in Kenia

Als je aan Kenia denkt dan denk je al gauw aan de prachtige jungle's en de wilde dieren, zoals zebra's, giraffen en tijgers. Dit is ook precies wat je vindt in dit land. In het prachtige Kenia beleef je een safari op een nog echt Afrikaanse manier. Hierbij kun je denken aan onverharde wegen, zebra's in de zomermaanden en natuurlijk de Big Five tijdens je safari. Wij hebben voor jou de mooiste plekken opgesteld, zodat jij precies weet waar je langs kunt gaan tijdens de vakantie in Kenia. 

Heb je weinig kennis van Kenia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Diani Beach

Het populairste strand van Kenia is Diana Beach en dit is dan ook de perfecte plek om even heerlijk tot rust te komen. Dit strand vind je 30 kilometer ten zuiden van Mombasa, aan de Indische Oceaan. Het is niet alleen een heerlijke plek om even op het strand te gaan liggen. Ook voor activiteiten is het strand erg interessant. Zo kun je ervoor kiezen om te gaan diepzeeduiken. In de onderwaterwereld van Diani Beach vind je kleurrijke koraalriffen. Aan luxe resorts is geen gebrek langs dit strand. In de resorts zul je je zeker vermaken, alleen al door de aanwezigheid van de prachtige Diani Beach.

Uitzicht op Diani Beach
Uitzicht op Diani Beach

Amboseli National Park

Amboseli Natonal Park is een klein park wat ligt in het zuiden van Kenia. Het staat met name bekend als 'Home of Elephants'. Deze naam zegt je waarschijnlijk wel genoeg. Er leeft in dit nationale park namelijk een grote populatie olifanten. Om die reden is het park wel wat kalig en uitgedroogd. Momenteel wordt door goede doelen hier hard aan gewerkt. Daarentegen vind je hier dus wel prachtige kuddes olifanten, wat het zeker de moeite maakt om dit park te bezoeken.

Het nationale park Amboseli
Het nationale park Amboseli


Tsavo East National Park
Dit park is het grootste nationale park van Kenia en zeker de moeite om te bezoeken. Ook is dit park een van de oudste nationale parken van Kenia. Tsavo East National Park opende in 1948 terwijl Kenia nog in die tijd onder Brits gezag stond. Het eerste nationale park van Kenia opende slechts twee jaar eerder, namelijk in 1946. De hoogtepunten tijdens je reis door dit park zijn vooral de Mundala Rock, de Lugardwatervallen, Arubadam en niet te vergeten het Yattaplateau.
De prachtige landschappen van Tsavo
De prachtige landschappen van Tsavo
Vraag gratis een offerte aan

Chyulu Hills

De Chyulu Hills hebben heel veel weg van de Filipijnse Chocolate Hills. Je vindt hier een groen en bruin landschap met vele heuvels. De heuvels vormen daarnaast de grens tussen Tsavo en Amvoseli. Deze zijn zeker ook een bezienswaardigheid op zichzelf. Tenslotte vind je hier ook veel wilde dieren, wat het erg aantrekkelijk maakt om dit landschap eens te bezoeken.

Zonsondergang op de Chyulu Hills
Zonsondergang op de Chyulu Hills

Nairobi

Wil je misschien ook nog een citytrip doen tijdens je reis door Kenia. Dan is Nairobi absoluut de moeite om even langs te gaan. Je vindt hier alles van luxe, koloniale wijken tot de grootste slums van Afrika. Het is een veelzijdige stad. Naast de veelzijdigheid vind je in de stad het Karen Bixlen Museum en de wijk die is vernoemd naar de Out of Africa-schrijfster. 

Zicht op de stad Nairobi
Zicht op de stad Nairobi

Nairobi National Park

Als je toch een citytrip maakt in de stad Nairobi, kun je maar net zo goed even langs het prachtige nationale park Nairobi. Dit is voor veel toeristen zeker de populairste bezienswaardigheid bij een bezoek aan de stad Nairobi. Erg bijzonder is ook dat dit het enige safaripark ter wereld is wat in een grote stad ligt. Toch zorgt dit wel voor enige aanvaringen tussen mensen en dieren, en dus ook problemen bij beide partijen. Ondanks die problemen, blijft het park voor veel mensen het boegbeeld van Nairobi. De kans is erg groot dat als je op de snelweg rijdt je en een giraffe kunt spotten langs de wegen, dat is toch wel heel bijzonder! Tenslotte is het erg uniek dat je vanuit het park uitzicht hebt op de skyline van Nairobi.

Wild dier in het nationale park van Nairobi
Wild dier in het nationale park van Nairobi

Rift Valley

Rift Valley is niet zozeer een typisch Keniaans iets. Deze prachtige vallei loopt namelijk van Syrië tot en met Mozambique. De vallei is dan ook 6.400 kilometer lang. Echter bereikt de vallei haar breedste punt wel in Kenia met circa 100 kilometer. Het gebied levert prachtige uitzichten op doordat het gebied vulkanisch actief is en de grond erg vruchtbaar is. Rift Valley ligt precies op de grens van twee tektonische platen.Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen