Traditionele muziek uit Kenia

Traditionele muziek
Traditionele muziek

Muziek is in Kenia van enorm belang en het land kent een grote variëteit aan muziekstijlen, veelal gedomineerd door de gitaar. De meest populaire stijlen zijn de wereldwijd bekende soul, rock 'n roll, hip hop, reggae, funk en soukous, maar ook Afrikaanse taarab uit het zuidelijker gelegen eiland Zanzibar is populair in Kenia.

Heb je weinig kennis van Kenia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Traditionele muziekstijlen

Naast internationale muziekstijlen kent Kenia veel traditionele muziekstijlen. Misschien zelfs wel de meeste soorten van heel Afrika. En al deze stijlen zijn gebaseerd op de diversiteit van 40 regionale talen, alhoewel de meeste teksten in het Swahili of Lingala zijn.

Benga
Benga is afkomstig uit het westen van Kenia en is de hedendaagse dansmuziek van de etnische groep Lou. In de muziek hoor je de traditionele gitaar afgewisseld met een basritme. De elektrische basgitaar speelt in de stijl van de nyatiti, een 8-snarige lier.

Kapuka/Boomba
Een populaire muziekstijl in heel Kenia is Kapuka ook wel aangeduid als Boomba muziek. Het is een mengvorm van reggae, hip hop en traditionele Afrikaanse muziek. De teksten worden meestal in Swahili, Sheng of andere regionale taal gezongen.

Congolose pop en Swahili pop
De twee bekendste genres van de popmuziek die gespeeld worden door Keniaanse bands zijn Congolose pop en Swahili pop, beide gebaseerd op de rumba (soukous) uit Congo. De muziek lijkt erg op elkaar alleen kent Swahili pop een lager ritme dan de Congolese pop.

Keniaanse hip hop
Een muziekstijl die vooral bij de jeugd erg populair is, is Keniaanse hip hop. In eerste instantie is dit genre overgewaaid uit de Verenigde Staten, compleet met Amerikaanse kleding en Engelse raps. Maar inmiddels heeft Kenia er zijn eigen draai aan gegeven en wordt er voornamelijk gezongen in Swahili en Sheng, eventueel gecombineerd met Engels of inheemse tribal-talen.

Kisima Music Awards

Kenia is de grondlegger van het jaarlijkse award-programma waarbij muzikaal talent gewaardeerd wordt. Er zijn awards te winnen in verschillende categorieën zoals Gospel artiest/groep van het jaar, Boomba artiest/groep van het jaar, Benga artiest/groep van het jaar en een voor het hele oeuvre van een artiest. Naast Kenianen maken ook inwoners uit de buurlanden Oeganda en Tanzania kans op een award.

Muziek en dans in de hoofdstad Nairobi

Wil je de traditionele muziek een keer van dichtbij meemaken dan kun je in Nairobi op verschillende plekken terecht. Bij het pas geopende BOMAS of Kenya kun je kennis maken met veel verschillende inheemse dansstijlen zoals Kamanu Dance, Akisuk en Ncha. Ook in het Nationaal Theater in de hoofdstad heeft vaak optredens van lokale artiesten.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,3

Gerelateerde artikelen