Nationale parken in Kenia

Kenia's natuurparken
Kenia's natuurparken

In het oosten van Afrika ligt het bijzonder mooie land Kenia. Het is een land met veel contrasten. Er zijn namelijk spierwitte zandstranden, leuke steden, een azuurblauwe zee en een overweldigende natuur. In die natuur leven natuurlijk bijzondere dieren die je als toerist maar al te graag wilt zien. De wildparken en nationale parken zijn hiervoor de uitkomst. Overnachten in een sfeervolle lodge met overdag een geweldige safari door een van de nationale parken. Kenia heeft namelijk ongeveer 50 nationale parken, die allemaal weer anders zijn. Wij beschrijven een aantal van deze nationale parken voor je!

Heb je weinig kennis van Kenia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Masai Mara Natuurreservaat

Het Masai Mara natuurreservaat is waarschijnlijk wel het bekendste park van Kenia. Het park is 1.700 km² groot en een grote attractie bij toeristen tijdens de grote trek. In deze periode trekken gnoes en zebra's massaal door het Masai Mara en Serengeti op zoek naar water. Het park is ooit vernoemd naar het Masai volk, de originele bewoners van het gebied. Mara betekent 'gevlekt' in de taal van de Masai en slaat op het uitzicht dat je hebt op de omgeving. Het gehele park ligt op een hoogte van 1.500 tot 2.100 meter. Safari's door het park zijn erg populair onder toeristen, die afkomen op de bijzondere dierenpopulatie van het Masai Mara. Er zijn dan ook diverse onverharde wegen wegen die door het park lopen. Door het park stromen twee belangrijke rivieren, namelijk de Mara en de Talek.

Masai Mara
Masai Mara

Tsavo Nationaal Park

Het grootste nationale park van Kenia is het Tsavo Nationaal Park. Doordat het zo groot is is er ook een grote verscheidenheid aan dieren in het park. Daarentegen is er wel minder wild te vinden dan in het Masai Mara, al is het landschap wel zeer spectaculair. Het park is op te delen in oost en west. Het westen van het park is van vulkanische origine, waardoor het een heuvelachtig landschap heeft. Ook de steile Ngulia Hills domineren het landschap van het gebied. Wil je een van de jongste bergketens ter wereld bekijken? De Chyulu Range in het park is een van de jongste bergketens en is de afgelopen 500 jaar ontstaan uit lavastromen. Qua dieren zijn de beroemde 'rode' olifanten leuk om te bekijken. Het oosten van het park is voor bezoekers bijna niet toegankelijk. Er zijn hier droge en uitgestrekte vlaktes met hier en daar een boom. Wel is er veel wild te spotten als bijvoorbeeld de cheeta.

Tsavo
Tsavo
Vraag gratis een offerte aan

Nakuru Nationaal Park

Op zo'n 160 kilometer afstand van Nairobi ligt het Nakuru Nationaal Park. Het nationale park heeft zijn naam te danken aan het Nakurumeer dat in het park ligt en de titel werelderfgoed door UNESCO heeft gekregen. Het park trekt dankzij het meer veel flamingo's aan. Ook andere vogels en diersoorten zijn er te vinden, zoals bijvoorbeeld de zwarte neushoorn en de baviaan. Nakuru wordt door veel toeristen vaak bezocht als tussenstop, op weg naar Baringo of andere nationale parken. In het park ligt een enorme krater, namelijk de Menengai krater. Deze grote vulkanische krater noordelijk gelegen van het meer is 485 meter diep. Naast dat er veel flamingo's in het park wonen is het ook mogelijk dat je de leeuw, giraffe of neushoorn tegenkomt.

nakuru
nakuru

Amboselli Nationaal Park

Amboselli Nationaal Park is een van de oudste parken van het land. Het park is dan ook vrij druk bezocht. Het park kenmerkt zich door de grote en open vlaktes, met op de achtergrond de Kilimanjaro. Ook leven er veel olifanten in het park, namelijk zo'n 1.200. Veel reizigers komen naar dit park om de olifanten te spotten tijdens een safari. Ook ligt er een onderzoekscentrum voor olifanten in het Amboselli. Wil je het centrum graag bezoeken? Dat kan alleen op afspraak. Meer informatie hierover vind je bij je gids of een van de lodges die in het park liggen. Naast de olifanten zijn er ook meer dan 400 soorten vogels te vinden als arenden, gieren, buizerds en andere grote vogels.

Mount Kenya Nationaal Park

Mount Kenya Nationaal Park is 2.095 km² groot en heeft de naam te danken aan de gedoofde vulkaan in het park. Het park is sinds 1949 beschermd en een belangrijke plek voor bergbeklimmers. De hoogte van de berg is namelijk 5.199 meter. De berg wordt door de bevolking met veel eerbied behandeld. De Kikuyu stammen bouwen hun woningen op de berg. Jaarlijks bezoeken zo'n 15.000 bewoners de berg. In het park zijn 12 gletsjers te vinden, ondanks dat het nationale park 20 kilometer van de evenaar ligt. De laatste jaren zijn de gletsjers wel wat kleiner geworden.

Mount Kenya
Mount Kenya

Shaba Nationaal Reservaat

In het noorden van Kenia ligt het Shaba Nationaal Reservaat. Het park bestaat voor de helft uit woestijn met daarin unieke flora en fauna. Er liggen diverse oases in het nogal dorre landschap van Shaba. In het oosten liggen veel rotsachtige ravijnen en kliffen. Ook zijn er savanne, acacia bossen en natuurlijke bronnen. Shaba heeft haar naam te danken aan het massieve karakter dat ontstaan is uit vulkanisch lava. In het park leven diverse wildsoorten als de giraffe, struisvogel en de zebra.

In dit prachtige filmpje zie je nog waarom Kenia "the trip of a lifetime" is. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen