Savannakhet

De tempel Wat Sainyaphum in Savannakhet, Laos
De tempel Wat Sainyaphum in Savannakhet, Laos

Savannakhet is gelegen in het zuiden van Laos aan de oevers van de Mekong en tegen de grens van Thailand en Vietnam. De naam Savannakhet is afgeleid van Savanh Nakhone, wat 'Stad van het Paradijs' betekent. De stad kent een koloniaal verleden en laat veel sporen zien van de Franse architectuur. In Savannakhet is verveling bijna onmogelijk door de grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden. Er is voor ieder wat wils.

Heb je weinig kennis van Laos? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Savannakhet
Plaatsen in de buurt van Savannakhet (Laos) :
 • Pakse (196 km)
 • Vientiane (276 km)
 • Luang Prabang (461 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Savannakhet

  Dinosaur Museum (Savannakhet)

  Dinosaur Museum
  Dinosaur Museum
  Kaart met locatie Dinosaur Museum

  Een leuk museum om te bezoeken is het Dinosaur Museum. In dit museum wordt meer informatie gegeven over de prehistorie van Savannakhet. Tegenwoordig is het een echte toeristische bezienswaardigheid en ligt het ten zuiden van het stadion. De hal bevat een enorme collectie aan fossielen die opgegraven zijn van 1930 tot heden. Er zijn tevens overblijfselen van 200 miljoen jaar oud te vinden van vier verschillende dinosauriërs en vroegere zoogdieren. Ook enkele fragmenten van een meteoriet die meer dan 100 miljoen jaar geleden op de aarde insloeg worden hier bewaard. De lokale medewerkers zijn verheugd om de informatie in het Engels te vertalen.

  That Ing Hang (Savannakhet)

  That Ing Hang
  That Ing Hang
  Kaart met locatie That Ing Hang

  That Ing Hang is een heilige en belangrijke stupa, niet alleen voor boeddhisten uit Laos, maar ook voor Thaise boeddhisten. Binnen in deze mooie tempel vind je een reliek van Boeddha’s wervelkolom en vele afbeeldingen van Boeddha. Als je de tempel wilt bezoeken kan dat tussen 8 uur ’s ochtends en 6 uur ’s avonds en moet je gepast gekleed gaan. Zo moeten vrouwen een traditionele pahsin dragen (een wikkelrok), deze zijn te koop in de dichtbij gelegen winkeltjes.

  Xaiyaphoum Temple (Savannakhet)

  Xaiyaphoum Temple
  Xaiyaphoum Temple
  Kaart met locatie Xaiyaphoum Temple

  Xaiyaphoum Temple is gelegen aan de oevers van de Mekong en is misschien wel de mooiste tempel van Kaysone Phomvihane. De tempel werd gebouwd in 1542 en is een belangrijk centrum voor de lokale boeddhisten. Bij Xaiyaphoum Temple kan er een boeddhistische workshop worden gevolgd die gegeven wordt door de lokale dorpelingen. Bij de tempel worden grote festivals en ceremoniën georganiseerd waaronder Pimai Laos en het jaarlijkse Boat Racing Festival. Het laatste festival vindt plaats in oktober.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Laos bekijken.

  Vervoer

  Het is niet mogelijk om vanuit Nederland rechtstreeks naar Savannakhet te vliegen. Vliegtuigen vanuit Nederland landen tegenwoordig in Pakse. Vanaf die stad is het mogelijk om een directe vlucht te boeken naar het kleine vliegveld van Savannakhet. Deze vlucht duurt 2,5 uur. De gemakkelijkste manier om door Savannakhet te toeren is per voet of per fiets. Tuktuks zijn ook beschikbaar in de stad en zijn praktisch en snel om op een specifieke locatie te komen. Wees wel voorzichtig over de prijs van de rit met de tuktuk, er worden vaak veel te hoge prijzen gevraagd waardoor het aan te raden is om op voorhand een vaste prijs af te spreken. Omdat de kleine wegen rondom Savannakhet vaak onverhard zijn, kan het vinden van een relatief goedkope huurmotor(fiets) lastig zijn.

  Geschiedenis

  Archeologen suggereren aan de hand van vondsten dat Savannakhet minstens 4.000 jaar wordt bewoond door mensen. De eerste menselijke gemeenschap werd rond het jaar 1530 gevonden door een groep die werd geleid door een getrouwd koppel. De mensen leefden dichtbij het That Ing Hang monument. De zoon van het stel richtte een dorp op bij de rivier Mekong en later werd het dorp bekend als Tha Hae gedurende het bewind van koning Saysethatirath. In het midden van de 18e eeuw werd Tha Hae uitgebreid tot aan Mukdahan. In 1893 werd het gebied vervolgens bezet door de Fransen. Het dorp kreeg de status van een provincie en werd vanaf 1907 Savannakhet genoemd. In 1920 werd Kaysone Phomvihane geboren in Savannakhet. Tijdens de Tweede Indochina Oorlog leidde Kaysone de revolutionaire strijd in het uiterste noordoosten. Bij de onafhankelijkheid in 1975 werd hij benoemd tot de eerste premier en na de regeertijd van prins Souphanouvong werd hij vervolgens de minister-president van Savannakhet.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Savannakhet