Palanga

Kustlijn Palanga, Litouwen
Kustlijn Palanga, Litouwen

Palanga ligt in het westen van Litouwen aan de Baltische Zee. Palanga is een echte toeristenstad, in de zomer trekt de stad ongeveer 100.000 bezoekers. Er worden op vele plaatsen concerten gegeven, zowel binnen- als in de buitenlucht. Het wapenschild van Palanga kenmerkt zich door een cirkel, gevormd door 16 kleinere cirkeltjes en een kroon. Er werd bij het ontwerp van het wapen ook rekening gehouden met barnsteen. Dit is de meest traditionele handel in Palanga. De 16 kleine cirkeltjes symboliseren barnstenen kralen van Juratë; de Godin van de zee. Palanga is een van de mooiste vakantieoorden aan de Baltische zee. Het is niet alleen bekend om zijn witte zandstrand, maar ook om zijn thermische en mineraalbaden, de pier, festivals en concerten. Het strand heeft een lengte van ongeveer 10 km en daalt langzaam af in het water, waardoor het veilig is voor volwassenen en kinderen. De duinen zijn gedeeltelijk begroeid met dennenbomen.

Heb je weinig kennis van Litouwen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Palanga
Plaatsen in de buurt van Palanga (Litouwen) :
 • Nida (70 km)
 • Kaunas (212 km)
 • Trakai (282 km)
 • Vilnius (298 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Palanga

  Het botanische park (Palanga)

  Het botanische park
  Het botanische park
  Kaart met locatie Het botanische park

  Het botanische park in Palanga wordt een van de mooiste parken in Litouwen genoemd. Het is gelegen bij het Tyszkiewicz Palace en werd ook aangelegd in opdracht door de familie Tyszkiewicz. De Franse landschapsarchitect Edouard François André en zijn zoon ontworpen het. In het park zie je enorm veel dennenbomen, daarnaast groeien er nog meer dan 500 soorten bomen en struiken. Een groot deel hiervan zijn uit het buitenland afkomstig. Het park is ongeveer 100 hectare groot. He kunt er prachtig wandelen over een van de wandelpaden door het park.

  Palanga Pier (Palanga)

  Palanga Pier
  Palanga Pier
  Kaart met locatie Palanga Pier

  Het is moeilijk je Palanga zonder pier voor te stellen. Aan de waterkant ligt een prachtige pier met uitzicht op de zee, duinen en het strand. De steiger, waar het in eerste instantie voor bedoeld was, werd in 1884 gebouwd. De pier groeide in de jaren daarna uit tot een van de belangrijkste symbolen van Palanga. De woeste zee en golven hebben in de jaren 90 veel schade gebracht aan de constructie, waardoor er in 1998 een nieuwe pier van 470 meter lang werd gebouwd. De pier is tevens een goede plek om een prachtige zonsondergang te zien.

  Tyszkiewicz Palace (Palanga)

  Tyszkiewicz Palace
  Tyszkiewicz Palace
  Kaart met locatie Tyszkiewicz Palace

  De Tyszkiewicz Palace is een paleis in Palanga dat gebouwd is in neo-renaissance stijl. Het werd gebouwd door de Tyszkiewicz familie in 1893. De bouw eindigde vier jaar later. Rondom het paleis ligt een prachtig park, vol met fonteinen, vijvers, zeldzame planten en bloemen. Sinds 1963 huisvest het paleis het Palanga Amber Museum. Ook de botanische tuin van Palanga vind je hier. 

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Litouwen bekijken.

  Vervoer

  Het vliegveld van Palanga is een bescheiden vliegveld. Het is mogelijk om rechtstreeks van en naar Schiphol te vliegen.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Palanga