Trakai

Trakai Kasteel in Trakai, Litouwen
Trakai Kasteel in Trakai, Litouwen

Trakai ligt in het zuiden van Litouwen, ongeveer 30 km van de hoofdstad Vilnius. Trakai is een stad die het voornamelijk moet hebben van het toerisme. De prachtige natuur en de historische monumenten trekken vele toeristen naar dit gebied. In Trakai staan veel historische gebouwen en in de omgeving vind je een prachtige natuur met veel water en bos. In het district Trakai bevinden zich ongeveer 200 meren, waarvan het meer Galve het bekendste en grootste is.

Heb je weinig kennis van Litouwen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Trakai
Plaatsen in de buurt van Trakai:
 • Vilnius (22 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Trakai

  De meren van Trakai (Trakai)

  De meren van Trakai
  De meren van Trakai

  Trakai was vroeger de hoofdstad van Litouwen. In de buurt van Trakai liggen de twee meren Galvé en Luka. In de zomer kan hier lekker gezwommen en gezeild worden. Tussen deze twee meren ligt een schiereiland waar het Kasteel van Trakai staat. Het kasteel is ooit compleet verwoest, later is het met hulp van de Russen opgebouwd. Tegenwoordig is er ook een museum gevestigd in het kasteel. Hier worden allerlei archeologische vondsten tentoongesteld. Je kunt er onder andere jachttrofeeën en een aantal pijpen bekijken.

  Het kasteel van Trakai (Trakai)

  Het kasteel van Trakai
  Het kasteel van Trakai

  Het kasteel van Trakai is een belangrijke bezienswaardigheid in Litouwen en ligt op het eiland in het Galvé-meer. Het bouwwerk stamt uit de 14e eeuw en werd de jaren daarna nog diverse malen uitgebreid. Het heeft altijd een militair belang gehad, maar het veranderde later in een woonresidentie en gevangenis. De jaren daarna raakte het in verval, waarna het in de 20e eeuw nog is hersteld in de stijl van de 15e eeuw.

  St. Mary Church (Trakai)

  St. Mary Church
  St. Mary Church

  Trakai heeft verschillende kerken die een bezoek waard zijn, zoals de Kerk van de gezegende maagd Maria (St. Mary Church) en de Kerk van de geboorte van de heilige moeder van God. Volgens bepaalde bronnen stamt de Kerk van de gezegende maagd Maria al uit 1390 en trekt deze kerk al eeuwen pelgrims uit alle windstreken van de wereld. De kerk werd rond 1409 gebouwd.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Litouwen bekijken.

  Vervoer

  Litouwen heeft een redelijk goed wegennet en een goed spoorwegnet en in Trakai rijden betaalbare bussen, trams en taxi's.

  Geschiedenis

  Men gaat ervan uit dat groothertog Vytautas de Grote in de 15e eeuw stadsrechten heeft verleend aan Trakai. Op het stadswapen bevindt zich een afbeelding van de heilige Johannes de doper (Jonas Krikštytojas). Er zijn documenten ontdekt uit 1337 waar de stad al in genoemd wordt.

  Heb je interesse in een reis naar Trakai? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Trakai, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Litouwen? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen