Clervaux

Clervaux is gelegen in het hart van de Luxemburgse Ardennen. De stad ligt aan de oevers van de Clerve. Clervaux is de hoofdstad van de gelijknamige gemeente Clervaux. Het is een charmant middeleeuws dorpje en heeft van alles te bieden. Er zijn uitstekende hotels en restaurants, mooie musea en tentoonstellingen, een voetgangerszone met veel winkels, maar je kunt ook een wandeling maken in de mooie natuur. De stad is voorzien van een middeleeuws kasteel dat gebouwd is in de 12e eeuw. Er zijn 3 musea te vinden in de stad het Museum Model van kastelen, het Museum Slag om de Ardennen en de beroemde collectie 'The Family of Man' een tentoonstelling van foto's van Edward Steichen.

Heb je weinig kennis van Luxemburg? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Clervaux
Plaatsen in de buurt van Clervaux (Luxemburg) :
 • Vianden (19 km)
 • Larochette (33 km)
 • Grevenmacher (51 km)
 • Luxemburg (51 km)
 • Esch-sur-Alzette (62 km)
 • Schengen (69 km)
 • Ervaringen

  op 19 oktober 2017 plaats: Clervaux, reisperiode: oktober 2017

  Clervaux is een dorp, met enkel winkeltjes, een mooi hotel, een museum, abdij, kerk, kasteel en Michelin restaurant. Goed wandelen.in.de buurt. Gelegen.in.rustige omgeving. Welness in.hotel is goed. Luxe hotel.

  • Algemeen 9
  • Cultuur 7
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 7
  • Inwoners 9
  • Ligging 8
  op 15 juli 2017 plaats: Clervaux, reisperiode: juli 2017

  was een kleine plaats je was er snel uitgekeken

  • Algemeen 5
  • Inwoners 6
  • Ligging 5
  op 9 juli 2017 plaats: Clervaux, reisperiode: juni 2017

  Clervaux is een klein, maar leuk stadje met leuke terrassen en wat winkeltjes waar je als toerist kunt kopen wat je eventueel nog nodig zou kunnen hebben. De abdij is een mooie bezienswaardigheid, waar de bus helaas niet naar toe reed. Voor lopen vanuit het hotel is voor oudere mensen te ver. Het cijfer voor gastvrijheid geldt voor de bediening op de terrassen en in de winkeltjes. De eigenaar van Hotel du Commerce en zijn personeel krijgt van mij een 1.

  • Algemeen 8
  • Inwoners 8
  • Ligging 8
  op 10 juni 2013 plaats: Clervaux, reisperiode: juni 2013

  Luxemburg is een mooi klein land,klein zwitserland. Maar je moet wel goed kijken welke accomedaie je kiest,ik von du commerce Clerveuax erg slecht. Ga hier nooit meer heen

  • Algemeen 6
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 8
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Clervaux

  Klooster van Clervaux (Clervaux)

  Klooster van Clervaux
  Klooster van Clervaux
  Kaart met locatie Klooster van Clervaux

  In 1908 werd er besloten, op aandrang van de burgemeester van Clervaux en met de steun van de groothertogelijke familie, een nieuw klooster te bouwen, op een heuvel met uitzicht over Clervaux. De monniken trokken in de herfst van 1910 in het klooster. In 1941 werden de monniken verdreven door Duitse bezetters. Na de oorlog mochten de monniken terug naar het klooster. Ze troffen een zwaar verwaarloosd klooster aan. Het grootste deel van de klooster werd in 1909-1910 gebouwd door de Nederlands architect J. Klomp. De toren met de rode pannen steekt hoog boven het stadscentrum uit. Na de Tweede Wereldoorlog moest het klooster gerenoveerd worden. Tegenwoordig kun je het klooster bezoeken. Zo kun je er een tentoonstelling over het kloosterleven bezoeken. De boeren van Clervaux kwamen aan het eind van de 18e eeuw in verzet tegen de Franse overheersers. Vlakbij het klooster staat een monument voor deze opstand.

  Musée de Maquettes des Châteaux (Clervaux)

  Musée de Maquettes des Châteaux
  Musée de Maquettes des Châteaux
  Kaart met locatie Musée de Maquettes des Châteaux

  Het Musée de Maquettes des Châteaux in Clervaux toont alle oude kastelen en forten van Luxemburg in miniatuur. Je vindt de uitzonderlijke collectie op de schaal 1: 100. Elk kasteel of fort heeft zijn eigen geschiedenis erbij vermeld. Het is een leuk uitje voor gezinnen, maar ook zonder kinderen is het een aanrader. Voor €3,50 p.p heb je een dag entree tot het museum. Kinderen tot 18 jaar mogen het museum gratis bezoeken.

  The Family Man (Clervaux)

  The Family Man is een tentoonstelling. In 1935 worstelde Amerika nog met de nasleep van de beurscrash in 1929 en de daaropvolgende economische recessie. De werkloosheid is enorm. Veel boeren verliezen hun eigendommen en worden uit hun huis geplaatst. Ter bestrijding van de armoede op het platteland creëert president Franklin Roosevelt in 1935 de hervestiging Administration in als onderdeel van zijn New Deal beleid. Binnen deze groep wordt de verschrikkelijke situatie vastgelegd door fotografen. Tussen 1935 en 1943 reisden een groep fotografen het hele land door om foto's te maken over het dagelijkse leven in de VS. In 1938 ontdekt Edward Steichen de Eerste Internationale Fototentoonstelling in New York Central Palace. Hij werd gefascineerd door deze foto's en hun kracht om een verhaal met zoveel emoties te vertellen. In 1962 kwam er een tentoonstelling van deze foto's in het Museum of Modern Art. De tentoonstelling is opgebouwd in 37 verschillende thema's. Het gaat onder andere over het geloof in de mensheid, liefde, het gezin, de kinderen, het onderwijs, het werk, oorlog en vrede. De tentoonstelling heeft eerst door de Verenigde Staten gereisd en daarna naar Europa. De tentoonstelling komt aan het einde in 1967 in het geboorteland van Edward Steichen, Luxemburg. Sinds 2013 is de tentoonstelling elke week van woensdag tot en met zondag te bezichtigen in het kasteel van Clervaux.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Luxemburg bekijken.

  Vervoer

  De stad heeft een autovrije zone. Je kunt makkelijk met de trein in Clervaux komen. Vanaf het vliegveld is het ongeveer 1 uur rijden naar Clervaux. In Luxemburg kun je goed wandelen en fietsen.

  Geschiedenis

  Clervaux staat met name bekend om het Ardennenoffensief. In de nacht van 17 op 18 september 1944 werd Clervaux ingenomen en op de volgende dag ging de burcht van Clervaux in vlammen op. Dit was een van de bloederigste aanslagen in de Tweede Wereldoorlog.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Clervaux