Esch-sur-Alzette

Terre Rouge, landschap Esch-sur-Alzette, Luxemburg
Terre Rouge, landschap Esch-sur-Alzette, Luxemburg

Esch-sur-Alzette ligt in het zuiden van Luxemburg aan de rivier de Alzette. De stad telt zo`n 29.000 inwoners en is daarmee na de hoofdstad de grootste stad van het land. Esch-sur-Alzette dankt zijn ontwikkeling aan de ijzer- en staalindustrie. De ijzererts wordt onder andere uit de Gaalgebierg gewonnen. Esch-sur-Alzette heeft verschillende bezienswaardigheden, vooral op cultuureel vlak. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het nationaal verzetsmuseum, de oude metaalfabrieken, verschillende monument en oude gebouwen. De architectuurwandeling door het centrum neemt je mee langs diverse parkjes, paviljoenen, stadsparken en St. Joseph kerk. Ook de omliggende omgeving is prachtig. Het leent zich uitstekend voor wandel- en fietstochten. 

Heb je weinig kennis van Luxemburg? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Esch-sur-Alzette
Plaatsen in de buurt van Esch-sur-Alzette (Luxemburg) :
 • Luxemburg (16 km)
 • Schengen (27 km)
 • Larochette (36 km)
 • Grevenmacher (39 km)
 • Vianden (51 km)
 • Clervaux (62 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Esch-sur-Alzette

  Architectuurwandeling (Esch-sur-Alzette)

  In Esch-sur-Alzette kun je deelnemen aan de prachtig architectuurwandeling. Zo is er een looproute lang de rue de l’Alzette, de rue du Brill, de rue de l’Eglise en nog talrijke andere straten. In totaal is de route ongeveer 5 kilometer. Je wandelt tijdens de reis langs oude gebouwen uit de jaren 1880 tot 1930 en je ontdekt de mooiste architecturale erfgoed van de stad. Daarnaast zijn er nog diverse leuke winkeltjes en restaurantjes.

  Het recreatiepark Galgenberg (Esch-sur-Alzette)

  In de nabijheid van de fabrieken van Esch-sur-Alzette bevindt zich een recreatiepark waar zowel jongeren als volwassenen zich erg goed kunnen vermaken. Het recreatiepark, Galgenberg is een schitterend park, met aangelegde wandelpaden, speelpleinen, omheinde ruimten met dieren, een luxe camping, een waterval en talrijke sportinfrastructuren trekken elk jaar duizenden bezoekers aan. Daarbij is het ook een leuke plek om te picknicken.

  Nationaal Verzetsmuseum (Esch-sur-Alzette)

  Het Nationaal Verzetsmuseum in Esch-sur-Alzette neemt je mee terug in de tijd van de nazi-bezetting in de Tweede Wereldoorlog. In het museum zie je het verloop van de jaren van het dagelijks leven van de Luxemburgse bevolking in de oorlog tot de bevrijding van het land door de Amerikaanse soldaten. Zo staan er in het museum persoonlijke bezittingen van de bezetters, schilderijen over de oorlog en diverse andere spullen uit deze tijd.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Luxemburg bekijken.

  Vervoer

  Vanuit Amsterdam doe je er per vliegtuig ongeveer 1,5 uur over om in luxemburg te komen. Je land dan op het enige vliegveld van het land. Bijna alle gemeenten, dorpen en gehuchten zijn per trein of bus te bereiken. Voor een netkaart betaal je zo'n €4,- waarmee je vervolgens een dag onbeperkt gebruik kunt maken van alle trajecten.  Daarnaast zijn er verschillende autoverhuur- en taxibedrijven.

  Geschiedenis

  Esch-sur-Alzette heeft een bewogen verleden gekend. De geschiedenis van de stad en zijn regio strekt zich uit over een periode van meer dan 5000 jaar. Het oudste historische document dateert van de jaren 773-774 van onze tijdrekening. De stad oefent zowel op zijn inwoners als op de bezoekers een grote aantrekkingskracht uit. Voor een lange tijd was Esh-sur-Alzette een klein boerendorpje. Dit veranderde toen er ijzererts werd gevonden in het gebied in 1850. Hierna ontwikkelde mijnen en de staalindustrie razendsnel. Maar toen er in 1970 een stalen crisis ontstond werd de ene na de andere mijn gesloten en de hoogovens stilgelegd. De hoogovens werden daarna vervangen door elektrische ovens die worden gevoed met schroot in plaat van ijzererts. Veel van de industrieterreinen zijn omgebouwd tot moderne gebouwen zoals bioscoop, scholen, concertzalen en flats.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Esch-sur-Alzette