Grevenmacher

Grevenmacher is een stad gelegen in Luxemburg dat grenst aan Duitsland. Het is een belangrijk wijnbouwcentrum en kent vele winkels en kantoren. De stad is gemakkelijk met de auto te bereiken vanaf Amsterdam en kenmerkt zich door het prachtige landschap. De historische binnenstad, de vlindertuin en het drukkerij- en speelkaartenmuseum zijn zeker de moeite waard om eens gezien te hebben.

Heb je weinig kennis van Luxemburg? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Grevenmacher
Plaatsen in de buurt van Grevenmacher (Luxemburg) :
 • Larochette (20 km)
 • Luxemburg (24 km)
 • Schengen (24 km)
 • Vianden (33 km)
 • Esch-sur-Alzette (39 km)
 • Clervaux (51 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Grevenmacher

  De vlindertuin (Grevenmacher)

  De vlindertuin
  De vlindertuin
  Kaart met locatie De vlindertuin

  De vlindertuin is een bijzondere toeristische attractie in Grevenmacher, met name voor liefhebbers van natuurlijke bezienswaardigheden en schoonheid. In deze vlindertuin leer je alles over verscheidene vlindersoorten uit de hele wereld. Er zijn vele tropische planten en de tuin is helemaal aangepast aan de natuurlijke omgeving van de vlinders. Zo is de temperatuur constant 28°C, de luchtvochtigheid 85% en zijn de bloemen en planten perfect afgestemd op de behoeften van de vlinders.

  Het Nationale Drukkerij- en Speelkaartenmuseum (Grevenmacher)

  Twee leuke musea in Grevenmacher zijn het Nationale Drukkerijmuseum en het Speelkaartenmuseum. Samen behoren deze musea tot het cultuurcentrum genaamd “Maacher Kulturhuef”. Het Speelkaartenmuseum heeft als naam “Jean Dieudonné”. Hier worden regelmatig culturele evenementen georganiseerd. Ook leuk is de moderne bioscoop de 'Cinémaacher'. Dit cultuurcentrum is geschikt voor een dagje uit tijdens de vakantie en is prima bereikbaar.

  Wijnkelders in Grevenmacher (Grevenmacher)

  Wijnkelders in Grevenmacher
  Wijnkelders in Grevenmacher
  Kaart met locatie Wijnkelders in Grevenmacher

  In Grevenmacher bevinden zich twee wijnkelders, die een aantal maanden van het jaar geopend zijn voor toeristen. De wijnkelders zijn bedoeld voor een wijnproeverij of om een lokale wijn te verkopen. De wijnkelders heten Bernard Massar en Domaines Vinmoselle en bevinden zich langs de oevers van de Moesel. De wijnkelders liggen in prachtige authentiek gebouwen met een gastronomische sfeer.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Luxemburg bekijken.

  Vervoer

  Grevenmacher is het makkelijkst te bereiken met eigen vervoer. Met een afstand van circa 400 kilometer rijd je vanaf Amsterdam in iets meer dan 4 uur naar de Luxemburgse stad. Het is ook mogelijk om met de trein te reizen richting Grevenmacher. Om naar het centrum te komen kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer. Het centrum zelf is echter autovrij, te voet is dan ook de meest gebruikelijke manier van vervoer. Het voordeel hiervan is dat je er lekker rustig kunt winkelen.

  Geschiedenis

  Al ver voor de Romeinse tijd werd de omgeving van de stad Grevenmacher bewoond. Opvallend is dat vooral de sporen van de Romeinen zijn achtergebleven. Graaf Henri le Blondel bouwde in de 13e eeuw een groot fort in Grevenmacher. Het fort is in het jaar 1688 afgebroken. Vandaag de dag is er een cultureel wandelpad aangelegd dat de geschiedenis van deze vesting doet opbloeien.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Grevenmacher