Alles over Parc National d'Andasibe-Mantadia

Madagaskar
Madagaskar

Madagaskar is een zeer bijzonder eiland voor een vakantie. Het is het op drie na grootste eiland ter wereld met een lengte van 1.500 kilometer en een breedte van bijna 600 kilometer. Het eiland staat bekend om de bijzondere flora en fauna. Door de grootte van het eiland is het landschap erg afwisselend. Je vindt er dorre en droge gebieden, savanne en regenwoud, maar ook prachtige witte bountystranden. Madagaskar heeft dan ook verschillende nationale parken, waarvan het Parc National d'Andasibe-Mantadia het bekendst is. Dit park staat ook wel bekend als Périnet.

Heb je weinig kennis van Madagaskar? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Flora

Het Parc National d'Andasibe-Mantadia is een beschermd gebied van meer dan 155 vierkante kilometer groot. Het park bestaat vooral uit regenwoud. Het klimaat is erg vochtig waardoor het regenwoud dicht begroeid is met mos, lianen en vele bijzondere plant- en boomsoorten. Het park staat vooral bekend om de vele orchideeën die er groeien. Er bevinden zich meer dan 100 soorten orchideeën in het Parc National d'Andasibe-Mantadia. De orchideeën bloeien meestal tussen oktober en februari. Je vindt ook een aantal palmsoorten en bamboesoorten in het park. Er is in ieder geval genoeg moois te zien en het is dan ook een paradijs voor de plantliefhebber.

Fauna

Naast de prachtige flora in het Parc National d'Andasibe-Mantadia vind je er ook vele bijzondere diersoorten. Er leven 15 verschillende soorten zoogdieren, meer dan 100 vogelsoorten en zo'n 50 verschillende soorten reptielen.

Veruit het meest bijzondere dier wat je hier zult vinden is de Indri. De Indri is de grootste nog levende halfaap, ofwel lemuur, ter wereld en komt alleen maar voor op Madagaskar. Het is dan ook niet voor niets een bedreigde diersoort. Het dier wordt wel tot een meter lang en weegt tussen de 6 en 10 kilo. De Indri beweegt zich soepel door de bomen doordat het dier een krachtige sprong heeft. De roep van een Indri is tot wel 2 kilometer ver te horen en kan wel 240 seconden duren. Deze roep dient om contact te houden met groepsleden en andere groepen. Tijdens een bezoek aan het Parc National d'Andasibe-Mantadia is het zeer waarschijnlijk dat je deze bijzondere dieren een keer zal zien.Behalve de Indri leven er nog 13 andere soorten lemuren in het nationaal park, zoals de Verreaux Sifaka. Bijzonder aan dit dier is dat het zich op de grond voortbeweegt door zijwaartse sprongen te maken met de armen boven het hoofd. Dit ziet er erg grappig en een beetje onhandig uit. Ook vind je in het park de ringstaart maki. Deze is natuurlijk een stuk bekender. Een ander bijzonder dier is de Parsons Kameleon. De mannetjes van deze kameleonsoort worden tot wel 70 centimeter groot. Vrouwtjes worden rond de 40 centimeter groot. Het dier is erg bedreigd en komt alleen nog maar op Madagaskar voor. Verder leeft de Madagaskar-Hondskopboa op het eiland. Deze slangensoort behoort tot de familie van de Boa's en wordt tot wel 1,5 meter lang. Het dier is niet giftig, dus daar hoef je je in ieder geval niet druk om te maken wanneer je het Parc National d'Andasibe-Mantadia bezoekt.

Vraag gratis een offerte aan

Een bezoek plannen

Een bezoek aan het Parc National d'Andasibe-Mantadia is het gehele jaar mogelijk. Aangezien het een regenwourd betreft, zijn er zo'n 210 dagen per jaar met regen. De droogste maanden zijn september tot november en de natste maanden zijn januari tot en met maart. Het park is erg gemakkelijk te bereiken waardoor het dan ook erg populair is bij toeristen. In het park zijn verschillende routes die je kunt volgen. Het is ook mogelijk om onder begeleiding van een gids een tour te maken. Vaak is dit wel verstandig omdat zij de beste plekken weten om bepaalde diersoorten te spotten. Zij kennen het gebied op hun duimpje. Een ding is zeker: een bezoek aan het Parc National d'Andasibe-Mantadia is zeker de moeite waard.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen