Reisadvies: Is Madagaskar een veilig vakantieland?

Avenue of the Baobabs in Madagaskar
Avenue of the Baobabs in Madagaskar

In de Indische Oceaan, langs de kust van Afrika, ligt het eiland Madagaskar. Het is een uniek eiland met veel flora en fauna en verschillende landschappen, van spitse berge tot prachtige stranden. Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij een bezoek aan Madagaskar. Ondanks dat er geen negatief reisadvies geldt, komen er in dit prachtige land regelmatig (gewelddadige) criminele activiteiten voor. Lees het artikel over het reisadvies van Madagaskar.

Heb je weinig kennis van Madagaskar? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies voor Madagaskar

Momenteel heeft Madagaskar een oranje reisadvies en wordt het afgeraden om naar dit land te reizen, alleen noodzakelijke reizen zijn een uitzondering. Door het coronavirus zijn er een aantal inreisbeperkingen. Houd er rekening mee dat een quarantaine van 14 dagen verplicht kan zijn, ook als je geen symptomen hebt. Verder heeft de Nederlandse overheid de maatregelen aangescherpt. Zo dien je bij het inreizen van Nederland een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest-testuitslag voor te leggen. Daarnaast ga je nog eens in thuisquarantaine.

Onveilige gebieden in Madagaskar

Vanuit de overheid wordt er aangeraden het binnenland en met name het centraal-westelijk deel, de regio Anosy en de stad Betroka in het Zuid-Oosten en de kustwateren rond Madagaskar te vermijden. In het binnenland en het Zuid-Oosten is het risico op gewelddadige en gewapende overvallen groter. In de wateren vormen piraten een dreiging voor de koopvaardij en particuliere zeiljachten. In het noorden van Madagaskar bevindt zich het kleine eiland Nosy Be. Let op bij reizen naar dit eiland. In oktober 2013 doodde een vijandige menigte hier twee buitenlandse toeristen.

Veiligheid in Madagaskar

Over het algemeen is Madagaskar veilig en verlopen de meeste toeristische bezoeken zonder problemen. Echter zijn er een aantal veiligheidsrisico's die afwijken van wat je in Nederland bent gewend en war je dus rekening mee moet houden. In het hele land kunnen gewelddadige berovingen en overvallen voorkomen. Dit gebeurt voornamelijk 's nachts. Wees alert op zowel plekken waar veel toeristen komen als onbewoonde gebieden. In de grote steden zoals Antananarivo moet je vooral alert zijn op zakkenrollers. In Madagaskar heerst veel armoede en dit is ook te merken in de hoofdstad. Hier komen steeds meer berovingen voor. Wees dus alert op je eigendommen en ga 's avonds niet alleen de straat op. Ga je naar een restaurant? Neem dan een taxi.

Antananarivo, hoofdstad van Madagaskar
Antananarivo, hoofdstad van Madagaskar

Houd hier ook rekening mee

  • Voor de Nederlandse nationaliteit is een paspoort vereist om Madagaskar in te reizen. Het document moet nog minimaal zes maanden geldig zijn na vertrek uit Madagaskar.
  • Voor de Nederlandse identiteit is ook een visum verplicht.
  • Vermijd te allen tijde demonstraties. De politieke situaties in de hoofdstad Antananarivo en andere delen van het land blijven onvoorspelbaar. Er kunnen dan ook nog steeds demonstraties worden georganiseerd. Blijf daarom alert.
  • Houd er rekening mee dat homoseksualiteit niet algemeen wordt geaccepteerd in Madagaskar.
  • Denk eraan dat niet alle souvenirs mogen worden meegenomen uit Madagaskar, zoals beschermde planten, voedsel en dieren. Houtenbeelden en fossielen mogen alleen meegenomen worden indien je daar toestemming voor hebt gekregen.
  • Van november tot en met april kunnen er tropische stormen voorkomen op Madagaskar.

Link

Kijk op de website van de Rijksoverheid voor het actuele reisadvies voor Madagaskar.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

16 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,8

Gerelateerde artikelen