Reisadvies: Is Madagaskar een veilig vakantieland?

De hoofdstad Antananarivo
De hoofdstad Antananarivo

In de Indische Oceaan, langs de kust van Afrika, ligt het eiland Madagaskar. In het prachtige land komen regelmatig (gewelddadige) criminele activiteiten voor, maar verder geldt er geen negatief reisadvies voor Madagaskar. Wel zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij een bezoek aan Madagaskar. Lees het artikel over het reisadvies van Madagaskar. 

Heb je weinig kennis van Madagaskar? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies

Het wordt op het moment afgeraden om naar Madagaskar te reizen in verband met het coronavirus. Er kunnen namelijk inreisbeperkingen gelden. Je moet er rekening mee houden dat een quarantaine van 14 dagen verplicht kan zijn. Ook als je geen symptomen hebt.

3 oktober 2014 gewelddadige aanval
Op 3 oktober 2014 zijn Nederlandse toeristen het slachtoffer geworden van een gewelddadige aanval. Dit voorval vond plaats in een afgelegen gebied bij Miandrivazo. Helaas komen deze aanvallen op buitenlandse toeristen steeds vaker voor.

Onveilige gebieden

In het noorden van Madagaskar bevindt zich het kleine eiland Nosy Be. Let op bij reizen naar dit eiland. In oktober 2013 doodde een vijandige menigte hier twee buitenlandse toeristen. Daarnaast zijn er piraten actief in de kustwateren rond Madagaskar, dit is vooral een dreiging voor de koopvaardij en particuliere zeiljachten.

Verder wordt er geadviseerd om voorzichtig te zijn in het binnenland van Madagaskar. Steeds meer buitenlanders lopen de kans om te maken te krijgen met een gewelddadige aanval door gewapende bendes.

Veiligheid Antananarivo

In Madagaskar heerst veel armoede en dit is ook te merken in de hoofdstad Antananarivo. In de stad komen wel eens berovingen voor, wees daarom altijd alert op je eigendommen. Zo is het aan te raden om paspoorten in het hotel te laten en niet teveel contact geld op zak te hebben. Ook is het verstandig om je eigendommen goed op te beregen, zodat ze niet zichtbaar zijn voor anderen. Verder wordt het afgeraden om in het donker de straat op te gaan.

Houd ook hier rekening mee

Demonstraties
Er kunnen demonstraties voorkomen in Madagaskar. Vermijd deze demonstraties.

Criminaliteit
Er komen geregeld (gewapende) berovingen en overvallen voor in Madagaskar. Dit geldt vooral voor de grotere steden. Ook zijn er wel eens berovingen en overvallen 's nachts op doorgaande wegen. Wees hiervoor extra waakzaam. Verberg waardevolle spullen en zorg dat je niet teveel contact bij je hebt.

Kijk op de website van de Rijksoverheid voor het actuele reisadvies.

Interesse in een reis naar Madagaskar? We helpen u hier graag bij. Er is nog geen zekerheid wanneer we weer op vakantie kunnen gaan. Het reisvoorstel is gratis & vrijblijvend zodat u nergens aan vast zit.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.


Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

13 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,5

Gerelateerde artikelen