Reisadvies: Is Madagaskar een veilig vakantieland?

Laatste update: 19 mei 2017 ( Geschreven op 19 april 2016 door Danique )

De hoofdstad Antananarivo
De hoofdstad Antananarivo

In de Indische Oceaan, langs de kust van Afrika, ligt het eiland Madagaskar. In het prachtige land komen regelmatig (gewelddadige) criminele activiteiten voor, maar verder geldt er geen negatief reisadvies voor Madagaskar. Wel zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij een bezoek aan Madagaskar. Lees het artikel over het reisadvies van Madagaskar. 

Aanbieders van vakanties naar Madagaskar
Shoestring (rondreizen) Klik
YourWay2go (rondreizen) Klik
Sawadee Reizen (rondreizen) Klik
Undiscovered (verre reizen) Klik
Better Places (Lokale reisexperts) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
PANGEA Travel (rondreizen) Klik
Koning Aap (rondreizen) Klik

Huidig reisadvies

Er zijn veiligheidsrisico's voor het reizen naar Madagaskar, maar dit betekent niet dat het land niet veilig is. De veiligheidsrisico's komen voornamelijk door de criminaliteit en de politieke onrust die in het land heerst. De politieke onrust komt doordat het land sinds 25 januari 2014 een nieuwe president heeft. De lokale bevolking is het oneens met het verloop van de verkiezingen. Daarnaast wordt er aangeraden om extra waakzaam te zijn en om na zonsondergang niet meer te reizen in het land.

3 oktober 2014 gewelddadige aanval
Op 3 oktober 2014 zijn Nederlandse toeristen het slachtoffer geworden van een gewelddadige aanval. Dit voorval vond plaats in een afgelegen gebied bij Miandrivazo. Helaas komen deze aanvallen op buitenlandse toeristen steeds vaker voor.

Onveilige gebieden

In het noorden van Madagaskar bevindt zich het kleine eiland Nosy Be. Let op bij reizen naar dit eiland. In oktober 2013 doodde een vijandige menigte hier twee buitenlandse toeristen. Daarnaast zijn er piraten actief in de kustwateren rond Madagaskar, dit is vooral een dreiging voor de koopvaardij en particuliere zeiljachten.

Verder wordt er geadviseerd om voorzichtig te zijn in het binnenland van Madagaskar. Steeds meer buitenlanders lopen de kans om te maken te krijgen met een gewelddadige aanval door gewapende bendes.

Veiligheid Antananarivo

In Madagaskar heerst veel armoede en dit is ook te merken in de hoofdstad Antananarivo. In de stad komen wel eens berovingen voor, wees daarom altijd alert op je eigendommen. Zo is het aan te raden om paspoorten in het hotel te laten en niet teveel contact geld op zak te hebben. Ook is het verstandig om je eigendommen goed op te beregen, zodat ze niet zichtbaar zijn voor anderen. Verder wordt het afgeraden om in het donker de straat op te gaan.

Houd ook hier rekening mee

Demonstraties
Er kunnen demonstraties voorkomen in Madagaskar. Vermijd deze demonstraties.

Criminaliteit
Er komen geregeld (gewapende) berovingen en overvallen voor in Madagaskar. Dit geldt vooral voor de grotere steden. Ook zijn er wel eens berovingen en overvallen 's nachts op doorgaande wegen. Wees hiervoor extra waakzaam. Verberg waardevolle spullen en zorg dat je niet teveel contact bij je hebt.

Kijk op de website van de Rijksoverheid voor het actuele reisadvies.

Wil je een persoonlijk reisvoorstel op maat voor een vakantie naar Madagaskar? Vraag dan een gratis offerte aan

11 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,8

Gerelateerde artikelen