Reisadvies: Is Madagaskar een veilig vakantieland?

Reisadvies Madagaskar
Reisadvies Madagaskar

Madagaskar is een veelzijdig vakantieland, maar hoe veilig is het eigenlijk? In dit artikel geven wij je alle belangrijke informatie omtrent het reisadvies voor Madagaskar. Wij vertellen je het huidige reisadvies, de veiligheidsrisico's waar je mee te maken kan krijgen, welke gebieden je beter kan vermijden en met welke andere zaken je rekening moet houden bij een reis naar Madagaskar.

In de Indische Oceaan, langs de kust van Afrika, ligt het eiland Madagaskar. Het is een uniek eiland met veel flora en fauna en verschillende landschappen, van spitse berge tot prachtige stranden. Maar hoe veilig is Madagaskar? Het land krijgt een positief reisadvies, maar er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij een bezoek aan Madagaskar.

Heb je weinig kennis van Madagaskar? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Madagaskar

Het reisadvies voor Madagaskar is geel. Dit houdt in dat reizen op een veilige manier mogelijk is. De meeste reizen door Madagaskar verlopen zonder problemen, toch zijn er wel een aantal veiligheidsrisico's waar je als reiziger rekening mee moet houden. In het hele land kunnen gewelddadige berovingen en overvallen voorkomen, maar in bepaalde gebieden is dit risico groter. Let extra op als je naar deze gebieden gaat en reis met voorkeur onder begeleiding van een betrouwbare reisorganisatie, gids of chauffeur.
Reisadvies Madagaskar

Onveilige gebieden in Madagaskar

Vanuit de overheid wordt er aangeraden het binnenland en met name het centraal-westelijk deel, de regio Anosy en de stad Betroka in het Zuid-Oosten en de kustwateren rond Madagaskar te vermijden. In het binnenland en het Zuid-Oosten is het risico op gewelddadige en gewapende overvallen groter. In de wateren vormen piraten een dreiging voor de koopvaardij en particuliere zeiljachten. In het noorden van Madagaskar bevindt zich het kleine eiland Nosy Be. Let op bij reizen naar dit eiland. In oktober 2013 doodde een vijandige menigte hier twee buitenlandse toeristen.

Antananarivo, hoofdstad van Madagaskar
Antananarivo, hoofdstad van Madagaskar
Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid in Madagaskar

Over het algemeen is Madagaskar veilig en verlopen de meeste toeristische bezoeken zonder problemen. Echter zijn er een aantal veiligheidsrisico's die afwijken van wat je in Nederland bent gewend en war je dus rekening mee moet houden. In het hele land kunnen gewelddadige berovingen en overvallen voorkomen. Dit gebeurt voornamelijk 's nachts. Wees alert op zowel plekken waar veel toeristen komen als onbewoonde gebieden. In de grote steden zoals Antananarivo moet je vooral alert zijn op zakkenrollers. In Madagaskar heerst veel armoede en dit is ook te merken in de hoofdstad. Hier komen steeds meer berovingen voor. Wees dus alert op je eigendommen en ga 's avonds niet alleen de straat op. Ga je naar een restaurant? Neem dan een taxi.

Avenue of the Baobabs in Madagaskar
Avenue of the Baobabs in Madagaskar

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor de Nederlandse nationaliteit is een paspoort vereist om Madagaskar in te reizen. Het document moet nog minimaal zes maanden geldig zijn na vertrek uit Madagaskar.
  • Voor de Nederlandse identiteit is ook een visum verplicht.
  • Vermijd te allen tijde demonstraties. De politieke situaties in de hoofdstad Antananarivo en andere delen van het land blijven onvoorspelbaar. Er kunnen dan ook nog steeds demonstraties worden georganiseerd. Blijf daarom alert.
  • Denk eraan dat niet alle souvenirs mogen worden meegenomen uit Madagaskar, zoals beschermde planten, voedsel en dieren. Houtenbeelden en fossielen mogen alleen meegenomen worden indien je daar toestemming voor hebt gekregen.
  • Van november tot en met april kunnen er tropische stormen voorkomen op Madagaskar.
  • LHBTIQ+'s wordt niet algemeen geaccepteerd in Madagskar.
  • Het bezitten, gebruiken en verhandelen van drugs is verboden. Hier staan in Madagaskar hoge straffen op.

Link

Kijk op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het actuele reisadvies voor Madagaskar.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

16 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,8

Gerelateerde artikelen