Lemuren op Madagaskar

Lemuren in Madagaskar
Lemuren in Madagaskar

Karakteristiek voor het eiland Madagaskar zijn de lemuren die er leven. Lemuren zijn een soort halfapen en hoogstwaarschijnlijk de evolutionaire voorgangers van de apen. Op Madagaskar leven nog zo`n 30 verschillende soorten. Madagaskar en een aantal omringende eilandjes zijn de enige gebieden in de wereld waar de lemuren nog in het wild leven.

Heb je weinig kennis van Madagaskar? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Uiterlijk

De meeste lemuren hebben een vosachtige snuit en een lange staart. De dwergmuismaki is ongeveer zo groot als een jonge rat en de indri is de grootste soort met ongeveer 75 cm. De sifaki is ook een van de grotere makisoorten. Indri`s leven hoog in de droge bossen en regenwouden van Madagaskar. Het zijn vegetariërs, die voornamelijk bladeren eten.

Wezelmaki

De wezelmaki's behoren tot het middelgrote soort. De wezelmaki's zijn tussen de 25 en de 35 cm lang en wegen van 500 tot 1.000 gram. Het mannetje van de grote wezelmaki leeft alleen maar in zijn territorium bevinden zich meerdere vrouwtjes waarmee hij paart zodra ze vruchtbaar zijn. Wezelmaki's leven in de vochtige bossen van Madagaskar en gaan 's nachts op zoek naar voedsel. Vraag gratis een offerte aan

Périnet National Park

In het Périnet National Park bij Andasibe vind je meer dan 10 soorten lemuren en er leven ongeveer 60 indrifamilies. De schreeuwende geluiden van de indri`s zijn vooral ’s ochtend vroeg en in de namiddag te horen. Naast dat er vele soorten lemuren leven is er ook een grote vogelpopulatie (112 soorten) en leven er 39 reptiel- en 36 vogelsoorten.

Unieke flora & fauna

Niet alleen de lemuren zijn uniek op Madagaskar. De meerderheid van de plant- en diersoorten komt alleen maar op dit eiland voor. Zo kent iedere streek bijvoorbeeld zijn eigen soort baobab, er zijn in totaal 7 verschillende soorten baobabs op het eiland. De reizigerspalm is het nationale symbool van Madagaskar. Helaas wordt veel van de unieke flora en fauna bedreigd.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen