Nationale parken in Madagaskar

Madagaskar
Madagaskar

Madagaskar is een adembenemend eiland met zeer veel flora en fauna die nergens anders in de wereld te vinden zijn. Daarom zijn er veel nationale parken in Madagaskar, waarvan wij er 4 beschreven!

Heb je weinig kennis van Madagaskar? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

De parken

Het indrukwekkende eiland Madagaskar, gelegen voor de oostkust van Afrika, is het op drie na grootste eiland ter wereld. Door deze isolatie hebben planten en dieren zich zeer goed kunnen ontwikkelen zonder uit te sterven. Een groot deel van de dieren en planten op Madagaskar zijn nergens anders op aarde te zien. Vier op de vijf planten komen bijvoorbeeld alleen op Madagaskar voor. In totaal heeft het land 19 nationale parken, 5 natuurparken, 2 marine parken en 21 reservaten.

Nationaal Park Montagne d'Abre

Dit park is erg populair geworden om de prachtige orchideeën in allerlei formaten en kleuren. Nationaal Park Montagne d'Abre ligt in het noorden van Madagaskar en is erg groen door de prachtige planten en bomen die er leven. Naast de orchideeën in het park leven er ook lemuren. Deze dieren zij familie van de halfaap en komen alleen op Madagaskar voor, waardoor ze erg zeldzaam zijn.
Vraag gratis een offerte aan

Nationaal Park Tsingy de Bemaraha

Een van de meest bijzondere en nieuwste nationale parken in Madagaskar is het Nationaal Park Tsingy de Bemaraha. Het is in totaal 1.577 km² groot en beroemd geworden om zijn prachtige kalkformaties, genaamd de Tsingy, die soms wel 30 meter hoog kunnen worden. Verder bestaat het park uit meren, bos, savanne, mangrove en canyons. Ook is het park weer rijk aan prachtige planten en dieren zoals onder andere de kortstaartkameleon, bruine lemuren en de Madagaskar visarend. Het park staat sinds 1990 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Doordat dit park in een van de heetste delen van Madagaskar ligt is het alleen van juli t/m oktober toegankelijk.

Nationaal Park Isalo

Het prachtige Nationale Park Isalo ligt aan de voet van het Isalo gebergte en heeft een oppervlakte van 815 km². Het is tevens één van de oudste parken van het land en heeft een zeer ruig landschap. Dit landschap bestaat voornamelijk uit grillige rotsformaties van zandsteen, kliffen, rivieren, smalle ravijnen, bossen, watervallen en savanne. De verschillen in hoogte variëren van 514 meter tot 1.268 meter. Hierdoor is het een schitterend park om in te wandelen. De flora en fauna hebben zich volledig aan het warme weer aangepast. Ook leven er een aantal bijzondere dieren in het park zoals diverse inheemse kikkers, de kuifibis, ringstaartmaki’s, fretkatten, lemuren en kameleons.

Nationaal Park Andringitra

Sinds 1999 is Andringitra een nationaal park dat op zo'n 120 kilometer afstand van Ranomafana ligt. Het bestaat voornamelijk uit diepe groene valleien, watervallen en bergen. Het park is erg groen, maar omdat het moeilijk te bereiken is voor toeristen is het er vrij rustig. Als je er eenmaal bent kan je er urenlange wandelingen maken met adembenemende uitzichten op de toppen. De hoogte kan namelijk variëren van 650 meter tot 2.658 meter bij Pic Moby. Deze op één na hoogste berg van Madagaskar kan tevens beklommen worden. In het park leven kameleons, amfibieën en 14 soorten lemuren. Hiermee heeft het de meeste soorten lemuren van alle parken in Madagaskar. Ook groeien er meer dan 1.000 soorten planten, waaronder meer dan 30 soorten orchideeën die in februari en maart bloeien.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen