Duiken in MaleisiŽ

Duiken in Maleisie
Duiken in Maleisie

Maleisië staat bekend als een van de top duikbestemmingen van Zuidoost-Azië. Dit voornamelijk vanwege de mooie ongerepte witte stranden, schitterende toegankelijke eilanden en bovenal de kenmerkende veelzijdigheid van de biodiversiteit. Maleisië staat welverdiend bekend om de vele geweldige duiklocaties, die zelfs tot de top van de wereld behoren. Wees voorbereid op de kennismaking met het meest diverse zeeleven ter wereld!

Heb je weinig kennis van MaleisiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Prachtige locaties

Een aantal van de meest populaire spots zijn de welbekende Sipadan en Layang Layang eilanden, gelegen in Sabah, oost-Maleisië. Daarnaast biedt west-Maleisië de geweldige duiklocaties op de eilanden Perhentian, Redang en Tioman. Ook de plaatsen Labas, Bahara, Jahat, Renggis en de Rots van Malang zijn favoriet.Het Tioman eiland, aan de oostkust van Maleisië, is een toplocatie. De schitterende witte zandstranden en wuivende palmbomen die zich hier bevinden maken het alleen al tot een waar paradijs. Dat is echter nog niets vergeleken met de wondere wereld onderwater; een puur en ongerept paradijs, waarin zich bovendien veel spannende wrakken bevinden.

Perhentian eilanden

Voor zowel de ervaren duiker als de beginneling zijn de Perhentian eilanden de ideale locatie. Uitgestrekte fijn witte zandstranden en het kristalheldere zeewater zorgen voor de perfecte snorkel- en duiksetting. Er is hier veel variëteit aan avontuur en onderwater flora en fauna te vinden in de ruim 20 verschillende duiklocaties die de eilanden kennen. Één van de meest overweldigende locaties is de Tokon Laut, de Tempel van de Zee.

Strand Perhentian
Strand Perhentian

Vraag gratis een offerte aan

Mabul

Dit eiland biedt een zeer rustige en gedifferentieerde onderwaterwereld in vergelijking met andere duiklocaties, vooral leuk voor beginnelingen. Het is een waar macro paradijs, waar je de meest zeldzame en bijzondere macro-wereld en diens inwoners tegenkomt. Mabul geeft de ogen en fotografie de kost en biedt de mogelijkheid om deze extreem zeldzame ecologische soorten schitterend vast te leggen.

Sipadan

Op nog geen 20 minuten met de boot van Mabul verwijderd, kom je bij het prachtige duikgebied Sipadan. Dit wordt ook welverdiend de parel in de kroon van het duiken in Maleisië genoemd. Hier kom je vrijwel altijd bijzondere en imposante dieren tegen zoals schildpadden en rifhaaien! Je kunt ineens omringd worden door grote aantallen barracuda's, welke zo groot kunnen zijn dat het zonlicht ineens verdwijnt. Door het toerisme door de jaren heen is het gebied wel minder onaangetast dan het ooit geweest was, maar het is nog steeds een geweldige ervaring om hier te duiken.

Algemeen

De wateren in heel Maleisië zijn het hele jaar warm, tussen de 27 en de 30 graden, aangezien de zon vrijwel altijd schijnt. Dit maakt het duiken nog comfortabeler, ontspannend en opwindend. De beste tijd om te duiken is vanaf februari tot en met september. Een aantal gebieden worden buiten deze maanden om geteisterd door regenbuien, sterke golfslagen en stromingen. Dit met name in de maanden december tot maart, zoals bij de gebieden Pulau Redang, Pulau Perhentian en Pulau Tioman. Layang Layang is zelfs van november tot maart gesloten. Mabul is echter wel het gehele jaar bereikbaar met vrijwel altijd goed zicht van ruim 30 meter.

Wil je weten hoe je Kuala Lumpur of een korte rondreis combineert met een van deze paradijselijke eilanden? Wij kunnen je een gratis reisadvies geven. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen