De 5 redenen voor een reis naar MaleisiŽ

berjaya Langkawi resort
berjaya Langkawi resort

Al veel Nederlanders hebben de weg gevonden naar het veelzijdige vakantieland Maleisië. Je vindt er prachtige stranden met wuivende palmen, de ultramoderne stad Kuala Lumpur en miljoenen jaren oude jungles. Ben je nog niet overtuigd waarom je naar Maleisië op vakantie zou willen, wij geven je 5 redenen voor een reis naar Maleisië!

Heb je weinig kennis van MaleisiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Tropische eilanden

In het westen van Maleisië liggen twee tropische eilanden: Penang en Langkawi. De prachtige witte zandstranden en het aangename klimaat zorgen ervoor dat dit geliefde oorden zijn bij toeristen. Penang staat ook wel bekend als 'Parel van het Oosten' en de bekendste badplaats is Batu Ferringhi. Doordat de stranden van Langkawi geleidelijk aflopen in de zee is het geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Op beide eilanden vind je ook interessante grotten, tempels en regenwouden.

Langkawi, Maleisië
Langkawi, Maleisië

2. De hoofdstad Kuala Lumpur

De bruisende stad Kuala Lumpur is het politieke, commerciële en culturele centrum van Maleisië. Hier moet je zijn voor de bezienswaardigheden, om te stappen en uit eten te gaan, maar vooral om te winkelen. Kuala Lumpur is echt een shoppingparadijs met de vele chique winkelcentra en openluchtmarkten. De Petronas Twin Towers zijn hét symbool van de stad, met een hoogte van 452 meter steken deze torens overal bovenuit. Op de 41e verdieping is een brug naar de andere toren. Wees er wel vroeg bij als je hier overheen wilt lopen, er worden maar een beperkt aantal mensen per dag toegelaten op de brug. HotelAanbod in Kuala Lumpur. 

Centrum Kuala Lumpur
Centrum Kuala Lumpur

Vraag gratis een offerte aan

3. De jungle van Sarawak

In het noordwesten van Borneo ligt de deelstaat Sarawak. Hier vind je mysterieuze jungles, grotten en een zeldzame flora en fauna. De hoofdstad van Sarawak is Kuching en dit is een prima uitvalsbasis om de jungle te ontdekken. Het Bako National Park ligt dicht bij Kuching en hier leven 150 verschillende soorten vogels en verschillende zeldzame apen. Tijdens een wandeling door dit park zie je ook unieke kalkkliffen en plantensoorten. Krijg je de kans om kennis te maken met de Iban stam, laat deze dan niet aan je voorbijgaan. Vaak ga je dan met een boot dieper de jungle in en laten zij je kennis maken met hun gebruiken en cultuur.

Apen, Bako National Park
Apen, Bako National Park

4. Historische stad Malakka

In het westen van Maleisië ligt de historische stad Malakka. UNESCO heeft de hele stad in 2008 uitgeroepen tot Werelderfgoed. En niet voor niets, de stad is net een groot openluchtmuseum waar je zelfs nog sporen van de Hollanders terug ziet. Door de gunstige ligging was Malakka 600 jaar geleden al een belangrijke handelsstad. Bijzondere gebouwen om te bezoeken zijn: Het Stadthuys, Porta de Santiago, Sultanate Palace en Baba-Nonya Heritage Museum.

Fietstaxi's in Malakka
Fietstaxi's in Malakka

5. Overnachten bij de lokale bevolking (homestay)

Op veel plekken in Maleisië is het mogelijk om bij de lokale bevolking te overnachten. Homestay wordt dit concept genoemd. Leef bijvoorbeeld het leven van de dorpsbewoners aan de oostkust van het land. Maak kennis met hun gastvrijheid en speel samen een spelletje of help mee met de bereiding van het traditionele diner.

Vervoer Maleisië

De gemiddelde reisduur van Nederland naar Kuala Lumpur is tussen de 12 en 16 uur. In het land zelf kun je binnenlandse vluchten maken, een auto huren, met de bus of trein reizen en tussen de eilandjes is vaak een bootverbinding. Alle manieren van reizen zijn een stuk goedkoper dan in Nederland.

Klimaat Maleisië

Maleisië heeft een tropisch klimaat. Het is er altijd warm (tussen de 27°C en 34°C) en vochtig. Er valt bijna elke dag wel een buitje. Regenbuien zijn niet te vergelijken met onze Nederlandse buitjes, ze zijn kort maar hevig.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen