De oostkust van MaleisiŽ

de Perhentian islands
de Perhentian islands

Nergens is de originele cultuur en natuur van Maleisië nog zo levendig als aan de oostkust. Er zijn niet veel plaatsen en ook het aantal toeristen is nihil. Langs de kust tref je eindeloze ongerepte stranden, diepblauw zeewater, traditionele dorpjes en palmbomen aan. Met zijn prachtige onderwaterwereld is de oostkust een zeer geschikte duikbestemming. Aan de oostkust van Maleisië kom je heerlijk tot rust.

Heb je weinig kennis van MaleisiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Het traditionele Kota Bharu

Tijdens een vakantie in de Maleisische stad Kota Bharu, kun je nog het echte Maleisië beleven. De stad is het islamtische centrum van de traditionele cultuur van het land. Omdat er geen invloeden zijn van andere Maleisische bevolkingsgroepen, is de stad nog heel puur. Je kunt de stad niet verlaten zonder de markt te hebben gezien. Nergens kom je zo'n gigantische verscheidenheid aan bonte kleuren tegen als hier. Er is een enorm aanbod aan fruit, groenten, batik en eetstalletjes. Het is een prachtige plek voor het maken van bijzondere foto's.

Het natuurlijke eiland Perhentian

Rust is het kernwoord tijdens een vakantie op het Perhentian eiland. Het eiland is onder te verdelen in groepen waarbij er 2 hoofdeilanden zijn namelijk Besar en Kecil. Op deze hoofdeilanden vind je alleen kleinschalige resorts. De natuur is er adembenemend en ongerept. Het grootste gedeelte van de eilanden is bedekt met oerwoud, maar je vindt er ook wuivende palmbomen, hagelwitte stranden, glashelder diepblauw zeewater en kleurrijk koraal. De accommodaties zijn simpel, maar de prachtige natuur en de stranden maken alles goed. Het zijn de perfecte eilanden om te snorkelen en duiken. 

Strand en heldere water Perhentian
Strand en heldere water Perhentian

Vraag gratis een offerte aan

De onderwaterwereld van Redang

Redang is een eiland met een schitterende onderwaterwereld en is gelegen in de Zuid Chinese Zee. Er wordt wel eens gezegd dat dit de beste duikstek is van de Maleisische oostkust. De onderwaterwereld biedt alles wat een snorkelaar of duiker kan wensen. Er is een grote verscheidenheid te vinden aan zachte en harde koralen en het ligt in vele complexe riffen. In deze kliffen zijn ontelbare soorten vissen te bewonderen. Niet voor niets wordt het zeegebied van Redang beschermd.

Onderwaterwereld Redang
Onderwaterwereld Redang

Het gevarieerde Kuantan

In Kuantan kunnen verschillende activiteiten worden ondernemen. Zo kun je winkelen in één van de grootschalige winkelcentra, schitterende tempels en musea bezoeken of botanische tuinen bewonderen. Aan de rand van Kuantan is het Riverfront Park te vinden. Hier is langs de rivier een gezellige promenade aangelegd. Voor weinig geld kun je 's avonds in de verschillende tentjes en restaurants prima een hapje eten.

Kuantan, Maleisië
Kuantan, Maleisië

Het cultuurrijke Kuala Terengganu

Wanneer je tijdens je vakantie aan de oostkust zoekt naar cultuur, dan ben je in Kuala Terrengganu aan het goede adres. In deze stad zijn prachtige culturele bezienswaardigheden te bewonderen. Het is dé uitvalsbasis voor rust, maar in de stad zelf is voldoende te beleven. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan de bijzondere Tengu Tengah Zaharah Mosque. Deze moskee bevindt zich op het water, waardoor het lijkt of de moskee drijft.

Tengah Nur Zaharah Moskee, Kuala Terengganu
Tengah Nur Zaharah Moskee, Kuala Terengganu

Het sprookjesachtige eiland Tioman

De echte strandliefhebbers kunnen hun hart ophalen op het eiland Tioman. Het is een eenvoudig, maar sprookjesachtig eiland. Het eiland maakt onderdeel uit van de 64 idyllische eilanden en biedt uitstekende mogelijkheden voor een actieve strandvakantie. Het is een paradijs voor degenen die een interesse hebben in snorkelen, duiken en wandelen. De rijke flora en fauna maakt de vakantie helemaal af. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen