De tropische eilanden van MaleisiŽ

Tropisch strand met palmbomen, Langkawi
Tropisch strand met palmbomen, Langkawi

Maleisië heeft honderden omringende eilanden, waarvan sommige bewoond en andere onbewoond zijn. Op ieder eiland zijn weer andere culturele waarden en natuurlijke schoonheid te zien. Het water is er kristalhelder en aan de kust liggen witte zandstranden met wuivende palmbomen te schitteren in de zon. In het helblauwe water schuilt een schitterende onderwaterwereld, dus er kan dan ook naar hartenlust gedoken en gesnorkeld worden. Voor wie liever het eiland zelf wat beter wil leren kennen, is een prachtige avontuurlijke tocht door de weelderige jungle een goede oplossing.

Heb je weinig kennis van MaleisiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Eilanden aan de westkust van Maleisië

Er liggen een aantal mooie eilanden aan de westzijde van het schiereiland Maleisië, maar over het algemeen kunnen deze niet tippen aan de schoonheid van de eilanden die aan de oostkust te vinden zijn. De eilanden aan de westkust zijn wel sfeervoller. Ook zijn deze eilanden drukker ten opzichte van de eilanden aan de oostzijde omdat de toegankelijkheid van deze eilanden voor toeristen makkelijker is. De bekendste eilanden aan de westkust zijn Langkawi, Penang en Pangkor.

Langkawi
Dit eiland is wat betreft natuurschoon misschien wel het mooiste eiland aan de westkust van Maleisië. Zo kun je snorkelen of duiken in de buurt van één van de nabijgelegen onbewoonde eilandjes. Verder heeft dit eiland een subliem uitzichtpunt, dat met de kabelbaan te bereiken is. Voor degene die op zoek is naar rust en ontspanning kan heerlijk relaxen op een hagelwit zandstrand. Tevens kunnen winkelliefhebbers zich op dit eiland ook goed vermaken, want je kunt hier belastingvrij winkelen. Op dit eiland is er dus voor ieder wat wils te vinden.

Strand Langkawi
Strand Langkawi


Penang
Dit eiland wordt ook wel 'de Parel van de Oriënt' genoemd en de wirwar van vele verschillende culturen is het grootste kenmerk van het eiland. Het is het meest toeristische eiland van Maleisië. De gezellige avondmarkt van Batu Ferringhi is leuk om te bezoeken en een wandeling in Georgetown langs mooie historische gebouwen en monumenten is een aanrader. Penang is een prachtig eiland met al haar rijkdom aan historie, natuurschoon en natuurlijk niet te vergeten de kleurrijke mix van culturen.

Pangkor en Pangkor Laut 
Op dit rustige eiland hebben zich in de geschiedenis enkele belangrijke gebeurtenissen afgespeeld, waar zelfs de Nederlandse Verenigde Oost-Indische Compagnie een rol in heeft gehad. Ook op Pangkor kun je heerlijk relaxen in je hangmat onder een palmboom op de prachtige witte stranden. Ook hier is in het binnenland een schitterende jungle te vinden. Verder kun je een bezoek brengen aan de haven en de markt van Pangkor City. In deze stad zijn verschillende restaurants waar je prima kunt eten, vooral verse visspecialiteiten uit Maleisië zijn zeker het proberen waard.
Zonsondergang Pangkor
Zonsondergang Pangkor

Eilanden aan de oostkust van Maleisië

De oostkust van het schiereiland Maleisië is het ware paradijs voor liefhebbers van duiken en snorkelen. De bekendste eilanden aan de oostzijde zijn Tioman, Redang en Perhentian en staan bekend als schitterende rustoorden. Zoals eerder aangegeven zijn deze eilanden aan de oostkust iets minder makkelijk toegankelijk voor toeristen, maar over het algemeen zijn ze toch redelijk bereikbaar. Aan de oostzijde van Maleisië moet rekening worden gehouden met het feit dat in de periode oktober t/m februari de moesson waait en de meeste resorts in deze periode gesloten zijn.

Redang
Dit eiland is een toeristische trekpleister op het gebied van duiken door de vele tropische baaien. Ook zijn er rondom dit eiland enkele mooie plaatsen waar je goed kunt duiken en snorkelen. Het gebied rondom Redang is beschermd zeegebied en het eiland is vooral in trek bij duikers omdat de diverse koraalriffen en vissoorten die er leven van dit gebied een spectaculaire onderwaterwereld maken.

Blauwe water en strand Redang
Blauwe water en strand Redang


Tioman
Tioman is het grootste eiland van een archipel dat voor de oostkust van Maleisië ligt. Het eiland is één van de mooiste tropische eilanden van heel Maleisië. Aan het eiland is de bijnaam 'schildpaddeneiland' gegeven. Voor een rustzoeker of strandliefhebber is Tioman een uitstekende keuze, want ook hier kun je heerlijk genieten van de warme zon op de witte stranden en een verfrissende duik nemen in een helderblauwe zee.

Perhentian
Pulau Perhentian bestaat uit twee afzonderlijke eilanden, namelijk Perhentian Besar (groot) en Perhentian Kecil (klein). Het grote eiland is torenhoge favoriet bij backpackers en bij mensen die op zoek zijn naar natuurschoon en rust valt het kleine eiland ook erg in de smaak. Op beide eilandjes bevinden zich een aantal kleine resorts waar je kunt overnachten. Ook op deze twee eilanden is het beeld van witte zandstranden met palmbomen en een diepblauwe zee aanwezig. De eilanden zijn bedekt met een flink oerwoud, waar apen, leguanen, eekhoorns en vlinders te zien zijn.
Strand Perhentian
Strand Perhentian

Vraag gratis een offerte aan

Borneo

Borneo behoort ook tot het schiereiland Maleisië en rondom dit eiland zijn nog meer mooie idyllische eilanden te vinden. De meeste daarvan liggen binnen de grenzen van beschermde natuurgebieden.

Turtle Island
Het Turtle Island Marine Park is de grootste broedplek voor zeeschildpadden in Zuidoost-Azië. Verschillende soorten zeeschildpadden komen hier het hele jaar door aan land om hun eieren te leggen. In totaal bestaat het uit acht kleine eilandjes in de Sulu Zee. Selingan Island is hiervan het bekendste eiland en is tevens ook het enige eiland waar er mogelijkheden zijn om te overnachten.

Pulau Tiga
Dit eiland is bekend van de televisieserie Expeditie Robinson, waarin mensen op dit eiland moesten zien te overleven door zelf in hun levensonderhoud te voorzien. Pulau Tiga heeft daarom ook de bijnaam ‘Survivor Island’ gekregen. Op het eiland ligt één enkel resort en verder is Pulau Tiga onbewoond. Zijn oorsprong heeft het eiland te danken aan een vulkanische eruptie voor de kust van Borneo. Op het eiland zijn vele natuurlijke wandelpaden waarover je een mooie tocht kunt maken. En als je zin hebt om iets geks te doen, kun je een modderbad nemen in de moddervulkaan.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen