Ontdek Langkawi

Langkawi Sky bridge over de jungle
Langkawi Sky bridge over de jungle

Er was tot 1986 nog niet veel te beleven op Langkawi. De invoering van de tax-free wet bracht hier echter verandering in. Het eiland, aan de noordwestkust van Maleisië, is nu zeker een paradijs voor toeristen. Ontdek Langkawi dus tijdens je rondreis in Maleisië en kom helemaal tot rust!

Heb je weinig kennis van MaleisiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Het eiland

Met het invoeren van de tax-free wet wilde de regering meer toeristen trekken. De vijfsterrenhotels en resorts waren dan ook volop in opkomst. Aan het begin van 1990 was Pulau Langkawi (de officiële naam) zelfs even populairder dat de grote trekpleister Pulau Penang. Het eiland bestaat naast het hoofdeiland Langkawi uit bijna 100 omliggende kleine eilandjes. Op de 479 vierkante kilometer wonen zo’n 62.000 mensen, hiervan woont het grootste deel in de hoofdstad Kuah. De rest van de bevolking woont in kleine dorpjes of rondom de resorts.Ben je op zoek naar een bijzondere accommodatie met junglebungalows, en huisjes op palen? Je vindt het in het bijzondere Berjaya Langkawi Resort!Een absoluut hoogtepunt van Langkawi is de Sky bridge: een brug van 125 meter lang, en 700 meter hoog. Je hebt een prachtig uitzicht over de jungleachtige begroeing. Een andere topper is een tochtje met de steilste kabelbaan ter wereld: de Langkawi Skycab. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees maar een gegarandeerd waanzinnig uitzicht! 

Het Juweel van Kedah

Langkawi wordt ook wel het Juweel van Kedah genoemd. Dit is een van de dertien staten van Maleisië. Veel stelletjes kiezen ervoor om hun huwelijksreis te houden op het eiland. Je vind hier namelijk vooral witte stranden, een prachtige zee en de jungle. Ook is het een winkelparadijs door de goedkope producten. De mooiste stranden liggen rondom Teluk Datai, hier zijn de witte stranden gereserveerd voor alleen hotelgasten. Aan de oostwestzijde van het eiland kom je heerlijk tot rust in alle luxe die het eiland je te bieden heeft. De meeste hotels en resorts zijn aan mooie baaien gelegen, bovendien loop je vanuit je resort zo de jungle in. Vraag gratis een offerte aan

Atma Atma en Ayer Hangat

Het kunstenaarsdorpje Atma Atma is zeer interessant voor toeristen die ook nog wat cultuur mee willen krijgen. Hier kan je op verzoek de mooiste olieverf- en batikontwerpen laten maken. Het dorpje is ooit door een jong Maleis stel geïnitieerd. Zij zijn beide olieschilder en batik-ontwerper. In Ayer Hangat, een ander dorpje, kan je genieten van prachtige dansoptredens. Hier dansen ze Maleisische klassieke dansen en volksdansen. Als je zelf wil mee dansen kan dat ook, er zijn namelijk dansworkshops. Culinaire kookworkshops zijn erg leuk. Hier leer je onder andere Maleisisch koken of rijst planten. Tot rust kom je aan het eind van de dag bij een van de massagesalons.

Kuah

Kuah is de hoofdstad van Langkawi en ligt aan de zuidoostzijde van het eiland. Ondanks dat het de hoofdstad is oogt het er relatief rustig. De grootste trekpleister in Kuah is de haven: Jetty Point. Hier vertrekken de boten richting het vasteland van Thailand en Penang. De avondmarkt op zaterdagavond is ook heel indrukwekkend. De grootste markt van het eiland ligt net iets buten het centrum maar voor een groot deel ook nog in het centrum. In de buurt van de avondmarkt vind je ook nog een plein met verschillende hawkers. Dit zijn eettentjes met heerlijk en lokaal eten. De tentjes gaan meestal open rond zonsondergang, halverwege de avond is het er dan ook super druk. Verder zijn er veel winkels te vinden in Kuah, die soms een beetje ouderwets ogen. Hier koop je veel belastingvrije producten als sigaretten en drank. Aan de rand van de stad vind je een plek waar je op een westerse manier kunt winkelen: de Langkawi Fair. Dit is het meest populaire winkelcentrum van het eiland.

Eagle plein in Kuah, Langkawi
Eagle plein in Kuah, Langkawi

Zeilen en boottochten

Op het eiland draait het merendeel om water. Daarom is zeilen ook een populaire excursie. Er zijn verschillende boottochten te boeken bij reisbureaus in het centrum of bij hotels. Sommige tours organiseren een barbecue op de boot of hebben de mogelijkheid om te snorkelen. De onderwaterwereld van Langkawi is namelijk erg visrijk.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen