Het regenseizoen in MaleisiŽ

Een dreigende lucht in MaleisiŽ
Een dreigende lucht in MaleisiŽ

Maleisië is een land dat prima het hele jaar door te bezoeken is. Zelfs tijdens het regenseizoen in Maleisië is dit goed te doen, doordat wanneer het regent dit altijd maar van korte duur is. Het is altijd snel weer zonnig en droog. Toch geven we je in dit artikel uitleg over het regenseizoen in Maleisië. Het klimaat, de beste reistijd en de moesson worden onder andere besproken.

Heb je weinig kennis van MaleisiŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Het klimaat van Maleisië

Er heerst een tropisch regenwoudklimaat in Maleisië. Hierdoor zijn er het hele jaar door hoge temperaturen en valt er altijd wel neerslag. Wanneer je afreist naar dit land, moet je er dus rekening mee houden dat er altijd een tropische warmte heerst van rond de 30 graden, zo niet hoger. Ook is het er vrij vochtig, waardoor het wat klam aanvoelt. Dit verschilt echter wel weer per regio. Zo zijn de gebieden die hoger liggen vaak minder klam en warm. Het kan hier tussen de 17 en 25 graden worden.

De beste reistijd

De beste reistijd voor Maleisië is er wel, al moet je altijd rekening houden met een regenbui. Ze zegen dat je het land het beste kan bezoeken in de maanden juni tot en met augustus. Dan ontloop je het meest natte seizoen, dat van november tot en met februari loopt in het oosten. Het westen kent niet een echt regenseizoen, de meeste regen valt hier van september tot december.

Een regenbui in Maleisië
Een regenbui in Maleisië
Vraag gratis een offerte aan

Het oosten

Het regenseizoen loopt in Maleisië niet gelijk. In het oosten begint het regenseizoen namelijk later dan in het westen. Van eind oktober tot en met eind februari kan het hier hevig regenen en is het niet aan te raden naar dit deel van het land af te reizen. Er zijn maar weinig droge momenten in die tijd. Het kans soms dagen achter elkaar regenen, hierdoor is het echter na het regenseizoen wel prachtig groen in het gebied. Het is wel belangrijk om rekening te houden met een bezoek aan de eilanden aan de Oostkant als Redang , Tioman en de Perhentians dat in het regenseizoen de bootverbindingen niet meer mogelijk zijn. 

Het westen

Het westen van Maleisië kent eigenlijk niet tot nauwelijks een regenseizoen. Het heeft namelijk meer een gematigd zeeklimaat, waardoor het in de maanden september tot en met december soms wat meer kan regenen. Het hele jaar kan er echter een bui vallen. Er valt dan aan het einde van de dag een korte en hevige bui. Vaak kan je hier de klok op gelijk zetten. Het regent dan vaak maximaal een half uur. Daarna wordt het weer heerlijk zonnig. Het westen is het beste te bezoeken als het bij ons zomer is. Dan kan er soms lichte regenval plaatsvinden.

Borneo

Het regenseizoen van Borneo loopt van oktober tot en met februari. Het regent dan echter niet heel veel meer dan anders. De regenbuien vallen altijd wel en zijn kort en hevig. Hierdoor is het lastig om rekening te houden met het regenseizoen van Borneo en is het eigenlijk het hele jaar door wel te bezoeken. Je kan dan geluk of pech hebben. Het kan namelijk dagen niet regenen, maar ook dagen achter elkaar wel regenen. Ook hebben de eilanden in het noordwesten van Borneo soms nog te maken met de naweeën van een tyfoon uit de Filipijnen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen