Top 5 bezienswaardigheden Cancun

Schiereiland Cancun
Schiereiland Cancun

In het zuidoosten van Mexico ligt de mooie badplaats Cancun. De stad is zeer geliefd bij toeristen die de witte stranden, het helderblauwe water en de bezienswaardigheden komen bezoeken. Wij zochten de 5 leukste bezienswaardigheden in Cancun uit.

Astrid 'Yucatan is het schiereiland in het oosten van Mexico. Ga jij graag naar een bestemming met een aangename temperatuur, houd je van zon, zee en strand of vind je duiken erg leuk? Dan is Yucatan een uitstekende vakantie bestemming. Naast het relaxen kun je er ook erg veel leuke dingen ondernemen. Zo heb ik de tempels van Tulum bezocht, heb ik gesnorkeld met schilpadden, ben ik een dagje naar het eiland Cozumel geweest om te snorkelen en heb ik een leuke dagtrip gemaakt naar verschillende cenotes in de omgeving. Kortom, een fantastische plek waar je een mooie afwisseling kunt maken in relaxen en cultuur.†', Astrid - reisexpert Mexico gratis reisvoorstel >>

1. De Maya ruïnes

Een aantal van de meest verbazingwekkende Maya ruïnes zijn te vinden op het schiereiland Yucatan in Mexico. Ook in Cancun zijn er verschillende archeologische plaatsen te vinden. Een van de Maya ruïnes in Cancun is de Ruinas Del Ray. Vanuit de Cancun Hotel Zone is deze ruïne goed te bezoeken. Ze maken deel uit van een Maya-stad en zijn zeer indrukwekkend om te bekijken. Naast de Ruinas Del Ray zijn er nog meer mooie ruïnes uit de Maya-tijd te bezoeken in Cancun. Ook als je meer het binnenland in gaat zullen er nog genoeg mooie ruïnes te zien zijn. Chichen Itza is er hier een van en zeer populair bij toeristen.

2. Isla Mujeres

Op een paar kilometer afstand van Cancun ligt het kleine en pittoreske eiland Isla Mujeres. Het voormalige vissersdorp is gezellig en er zijn een aantal hotels en restaurants te vinden. Het eiland is vooral populair bij toeristen door de huizen die gebouwd zijn in Caribische stijl. Op het eiland kom je heerlijk tot rust, kan je een wandeling maken door de straatjes of snorkelen in het heerlijke water. Ook zijn er op het eiland verschillende winkels en is er een schildpadden boerderij. Isla Mujeres was voor de Maya’s vroeger een heiligdom voor de godin Ixcel.

3. Crococun Zoo

De Crococun Zoo is een spannende en leuke dierentuin met veel krokodillen. Oorspronkelijk was het alleen een krokodillen boerderij, maar tegenwoordig kan je er ook andere dieren bekijken zoals apen, slangen, spinnen, herten en vogels. In de dierentuin kan je de krokodillen bekijken, krijg je er uitleg over en is het zelfs mogelijk om een kleine krokodil vast te houden. Ook kan je de gevaarlijke dieren voeren samen met een dierenverzorger.

4. Aquariumpark Xel-Ha

Xel-Ha is een van de vele fantastische attracties in Cancun. Het is een natuurlijk aquariumpark dat wordt beschouwd als één van de grootste aquaria ter wereld. Als je van de natuur houdt is dit een zeer leuke bezienswaardigheid. Naast dat je hier vele verschillende soorten onderwaterdieren kan bekijken, kan je er ook snorkelen. Ook is het mogelijk om andere wateractiviteiten uit te voeren zoals het zwemmen met dolfijnen. Tevens kan je er aan Snuba doen, wat een soort combinatie is van snorkelen en duiken of doe je mee aan de Sea Trek. Hierbij ga je lopen onderwater.

5. Watersporten

Cancun is een echt watersportparadijs. Watersportliefhebbers kunnen hun hart dan ook ophalen. Er is van alles te beleven op het gebied van water. De parelwitte stranden vormen al een bezienswaardigheid maar ook de onderwaterwereld is prachtig. In de omgeving van Cancun kan je namelijk perfect duiken en snorkelen. Zo leer je de prachtige koraalriffen van Cancun kennen. Naast dat je watersporten onderwater kan beoefenen, kan het ook op het water. Waterskiën is bijvoorbeeld een erg populaire sport.Tip: wil je een hele bijzondere ervaring? Dan kan je in Mexico zwemmen met whalesharks ! In dit filmpje zie hoe bijzonder dat is!

Interesse in een reis naar Mexico? We helpen u hier graag bij. Er is nog geen zekerheid wanneer we weer op vakantie kunnen gaan. Het reisvoorstel is gratis & vrijblijvend zodat u nergens aan vast zit.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.


Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen