Top 5 bezienswaardigheden Cancun

Schiereiland Cancun
Schiereiland Cancun

In het zuidoosten van Mexico ligt de mooie badplaats Cancun.33travel/"> De stad is zeer geliefd bij toeristen die de witte stranden, het helderblauwe water en de bezienswaardigheden komen bezoeken. Wij zochten de 5 leukste bezienswaardigheden in Cancun uit.

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Playa del Carmen gratis reisvoorstel >>

1. De Maya ruïnes

Een aantal van de meest verbazingwekkende Maya ruïnes zijn te vinden op het schiereiland Yucatan in Mexico. Ook in Cancun zijn er verschillende archeologische plaatsen te vinden. Een van de Maya ruïnes in Cancun is de Ruinas Del Ray. Vanuit de Cancun Hotel Zone is deze ruïne goed te bezoeken. Ze maken deel uit van een Maya-stad en zijn zeer indrukwekkend om te bekijken. Naast de Ruinas Del Ray zijn er nog meer mooie ruïnes uit de Maya-tijd te bezoeken in Cancun. Ook als je meer het binnenland in gaat zullen er nog genoeg mooie ruïnes te zien zijn. Chichen Itza is er hier een van en zeer populair bij toeristen.

2. Isla Mujeres

Op een paar kilometer afstand van Cancun ligt het kleine en pittoreske eiland Isla Mujeres. Het voormalige vissersdorp is gezellig en er zijn een aantal hotels en restaurants te vinden. Het eiland is vooral populair bij toeristen door de huizen die gebouwd zijn in Caribische stijl. Op het eiland kom je heerlijk tot rust, kan je een wandeling maken door de straatjes of snorkelen in het heerlijke water. Ook zijn er op het eiland verschillende winkels en is er een schildpadden boerderij. Isla Mujeres was voor de Maya’s vroeger een heiligdom voor de godin Ixcel.
Vraag gratis een offerte aan

3. Crococun Zoo

De Crococun Zoo is een spannende en leuke dierentuin met veel krokodillen. Oorspronkelijk was het alleen een krokodillen boerderij, maar tegenwoordig kan je er ook andere dieren bekijken zoals apen, slangen, spinnen, herten en vogels. In de dierentuin kan je de krokodillen bekijken, krijg je er uitleg over en is het zelfs mogelijk om een kleine krokodil vast te houden. Ook kan je de gevaarlijke dieren voeren samen met een dierenverzorger.

4. Aquariumpark Xel-Ha

Xel-Ha is een van de vele fantastische attracties in Cancun. Het is een natuurlijk aquariumpark dat wordt beschouwd als één van de grootste aquaria ter wereld. Als je van de natuur houdt is dit een zeer leuke bezienswaardigheid. Naast dat je hier vele verschillende soorten onderwaterdieren kan bekijken, kan je er ook snorkelen. Ook is het mogelijk om andere wateractiviteiten uit te voeren zoals het zwemmen met dolfijnen. Tevens kan je er aan Snuba doen, wat een soort combinatie is van snorkelen en duiken of doe je mee aan de Sea Trek. Hierbij ga je lopen onderwater.

5. Watersporten

Cancun is een echt watersportparadijs. Watersportliefhebbers kunnen hun hart dan ook ophalen. Er is van alles te beleven op het gebied van water. De parelwitte stranden vormen al een bezienswaardigheid maar ook de onderwaterwereld is prachtig. In de omgeving van Cancun kan je namelijk perfect duiken en snorkelen. Zo leer je de prachtige koraalriffen van Cancun kennen. Naast dat je watersporten onderwater kan beoefenen, kan het ook op het water. Waterskiën is bijvoorbeeld een erg populaire sport.Tip: wil je een hele bijzondere ervaring? Dan kan je in Mexico zwemmen met whalesharks ! In dit filmpje zie hoe bijzonder dat is!

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen