Strandvakantie Mexico

Akumal strand in Mexico
Akumal strand in Mexico

Mexico is voor veel mensen een populaire vakantiebestemming. Er zijn diverse landschappen en klimaten in het land aanwezig die prima zijn voor een strandvakantie. Met een kustlijn van bijna 10.000 kilometer, lange stranden en een heerlijke temperatuur, is Mexico de perfecte plek om heen te gaan.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Mexico? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

El Dorado Royale & Spa by Karisma * * * *
Yucatán / Puerto Morelos (Riviera Maya)
9,2 in reviews

Bekijk alle reizen naar Mexico
Iberostar Tucán * * * * *
Yucatán / Playa del Carmen (Riviera Maya)
9,1 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Mexico
RIU Palace Riviera Maya * * * * *
Yucatán / Playa del Carmen (Riviera Maya)
9,0 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Mexico
H10 Ocean Maya Royale (v/h Ocean Maya Royale) * * * * *
Yucatán / Playa del Carmen (Riviera Maya)
9,0 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Mexico
Iberostar Selection Paraíso Maya * * * * *
Yucatán / Puerto Morelos (Riviera Maya)
8,9 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Mexico
RIU Palace Pacífico * * * * *
Bahía de Banderas / Puerto Vallarta - Nuevo Vallarta
8,9 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Mexico

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Het land

Mexico is een land in Midden-Amerika en ligt tussen Belize, Guatemala en de Verenigde Staten. Aan de linkerkant van Mexico ligt de Grote Oceaan en aan de rechterkant ligt de Golf van Mexico. Het land heeft een oppervlakte van ongeveer 1,9 miljoen km², waar zo'n 115 miljoen mensen wonen. 90% van de bevolking heeft de Spaanse taal als moedertaal en bijna 97% verstaat de taal. Hierdoor heeft Mexico het grootste aantal Spaanstaligen ter wereld. Meer dan een half miljoen mensen spreken ook Engels. Als je de 2 talen onder de knie hebt, is het communiceren met de bevolking geen probleem. Mexico-stad is de hoofdstad van Mexico en het is ook een van de grootste steden ter wereld, waar van alles te zien is.

Het klimaat

Mexico heeft verschillende klimaten, die in te delen zijn in een tropisch, woestijn/steppe en zee/mediterrane/land klimaat. Het noorden van het land heeft een woestijn- en steppeklimaat. In centraal Mexico vind je verschillende klimaten met deels een koud steppeklimaat. Het zuiden heeft een tropisch klimaat, waarbij het grootste deel uit een tropisch savanneklimaat bestaat en een klein deel uit een moessonklimaat. De gemiddelde temperatuur ligt het hele jaar rond de 30 graden met vele uren zon per dag.

Badplaatsen

Mexico heeft een aantal mooie badplaatsen, waar toeristen heen gaan om van de zon, de zee en het strand te genieten. Hieronder staan 3 populaire badplaatsen genoemd.

Acapulco
De bekendste badplaats van Mexico is Acapulco, hier vieren veel beroemde mensen hun vakantie. De plaats ligt in het zuidwesten van Mexico en heeft een baai van 11 kilometer. Hiervan bestaat 7 kilometer uit een mooi strand. Daaraan liggen grote hotelketens en winkelcentra. Acapulco was vroeger een bloeiende haven van de Spanjaarden, waar veel handel met Azië werd gevoerd. Toen Mexico onafhankelijk werd, werd de stad verwaarloosd. Maar in de jaren '50 ontdekte toeristen de stad, waardoor Acapulco weer begon te leven.

Strand van Acapulco
Strand van Acapulco


Cancún
Een andere bekende badplaats in Mexico is Cancún. Deze plaats ligt in het meest oostelijke puntje van Mexico. Cancún heeft een lange hotelzone met luxe all-inclusive hotels, een moderne boulevard, nachtclubs en winkelcentra. De badplaats wordt jaarlijks door meer dan 3 miljoen toeristen bezocht. Met een parelwit koraalzandstrand van 20 kilometer, is Cancún een prima bestemming om te relaxen in de zon. In de heldere zee vind je diverse prachtige koraalriffen.
Het strand van Cancún
Het strand van Cancún


Playa del Carmen
Playa del Carmen is een plaats in het oosten van Mexico en heeft door de jaren heen een andere betekenis gekregen. Het begon als een rustig vissersdorpje met prachtige zandstranden. Nu is het een vakantieparadijs met een aantal (middel)grote hotels en gezellige restaurants/bars. Er loopt geen boulevard langs het strand, waardoor hotels vaak direct aan het witte strand liggen. De hotels niet in de hoogte gebouwd maar hebben de echte dorpssfeer van vroeger.
Het strand van Playa del Carmen
Het strand van Playa del Carmen

Duiken

Mexico heeft een mooie, heldere zee met prachtige koraalriffen en vissen. De watertemperatuur is heerlijk en ligt rond de 27 graden. De vissoorten kunnen per plaats variëren van haaien tot roggen tot zeeschildpadden. Er worden een aantal duikcursussen aangeboden in steden en dorpjes, zodat je de onderwaterwereld kunt verkennen. Enkele interessante duikplekken zijn Chankanaab Lagoon, Palancar Reef, San Francisico Wall en Tormentos. Hier vind je de mooiste koralen en zeedieren, die onder de zeespiegel leven.

Heeft u interesse in een reis naar Mexico? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

7,0

Gerelateerde artikelen