Reisadvies: Is Mexico een veilig vakantieland?

God van Winden Tempel in Tulum, Mexico
God van Winden Tempel in Tulum, Mexico

Mexico is gelegen in Centraal-Amerika en grenst aan de Verenigde Staten, aan Belize en aan Guatemala. Als je aan Mexico denkt, denk je waarschijnlijk aan sombrero's, tequila, nacho's, taco's en de Mayacultuur. Dankzij de eigen cultuur van Mexico trekt het land veel toeristen. Wil jij op vakantie naar Mexico? Houd dan rekening met de veiligheidsrisico's in het land. In sommige plaatsen van Mexico kun je alleen reizen als het een noodzakelijke reis betreft. Dit betekent echter niet dat je niet op vakantie kunt naar Mexico. Je kunt namelijk gewoon reizen naar de gele gebieden op de kaart. 

Astrid 'Yucatan is het schiereiland in het oosten van Mexico. Ga jij graag naar een bestemming met een aangename temperatuur, houd je van zon, zee en strand of vind je duiken erg leuk? Dan is Yucatan een uitstekende vakantie bestemming. Naast het relaxen kun je er ook erg veel leuke dingen ondernemen. Zo heb ik de tempels van Tulum bezocht, heb ik gesnorkeld met schilpadden, ben ik een dagje naar het eiland Cozumel geweest om te snorkelen en heb ik een leuke dagtrip gemaakt naar verschillende cenotes in de omgeving. Kortom, een fantastische plek waar je een mooie afwisseling kunt maken in relaxen en cultuur.†', Astrid - reisexpert Mexico gratis reisvoorstel >>

Huidig reisadvies Mexico

Er geldt op het moment een oranje reisadvies voor heel Mexico. Dit wil zeggen dat alleen strikt noodzakelijke reizen naar Mexico worden aangeraden. Dit in verband met het coronavirus. 

Reisadvies Mexico
Reisadvies Mexico

Veiligheid

In de buurt van de hoofdstad Mexico-stad ligt de actieve vulkaan Popocatépetl. Het gebied rondom de vulkaan is gesloten voor publiek. Volg echter wel de situatie van de vulkaan als je reist naar Mexico-stad, Puebla of omgeving. In Mexico kunnen aardbevingen voorkomen. De lokale autoriteiten geven aanwijzingen wat te doen voor, tijdens en na een aardbeving. In Mexico-stad hoor je bij een aardbeving een alarm. Vervolgens moet je de instructies van de autoriteit of het hotelpersoneel opvolgen. Tevens kunnen er vanaf mei tot en met oktober tropische stormen voorkomen aan de kust van Mexico. Aan de Golf van Mexico/Caribische Zee komen de stormen voor van juni tot en met oktober. Houd tijdens deze periode het nieuws in de gaten over het gebied waar je verblijft. 

Mexico-stad
Mexico-stad


In verband met berovingen en ontvoeringen zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen. Wees voorzichtig als je over geld praat, wees alert als vreemden vragen naar persoonlijke informatie of naar financiële hulp, draag geen opvallende sieraden of horloges, houd je bagage goed in de gaten, wees voorzichtig met het aannemen van consumpties en ritjes van vreemden, vermijd afgelegen plekken en reis zo min mogelijk alleen.

Houd ook hier rekening mee

  • Het landelijke alarmnummer is 911. Het alarmnummer van de politie is 066, van de ambulance 065 en van de brandweer 068.
  • Je mag in Mexico geen foto's maken van militaire objecten. 
  • Homoseksualiteit wordt niet algemeen geaccepteerd in het land. 
  • Er staan hoge straffen op het in het bezit hebben en/of verhandelen van verdovende middelen. 
  • Je hebt een geldig reisdocument nodig. Voor een verblijf korter dan negentig dagen heb je geen visum nodig. 
  • Als je naar Mexico reist worden vaccinaties voor Hepatitis A en DTP aanbevolen. Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden waardoor je dit moet bespreken met de huisarts. In het land kan rabiës bij zoogdieren voorkomen. Overleg met je huisarts of een vaccinatie tegen rabiës zinvol is. Vermijd contact met zoogdieren en bescherm je goed tegen muggenbeten. Muggen kunnen ziektes zoals malaria, dengue koorts en chikungunya overbrengen.

Link

Voor het actuele nieuws over de veiligheid in dit land kun je terecht op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Heeft u interesse in een reis naar Mexico? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen