Reizen in... Mexico

Stad Guanajuato, Mexico
Stad Guanajuato, Mexico

Mexico, het prachtige land van de Azteken, schitterende natuur en het heerlijke eten gelegen in Noord-Amerika. Mexico is over het algemeen een veilig land voor toeristen en op de toeristische hotspots, met uitzondering van een aantal specifieke gebieden op dit moment. De huidige drugsoorlog tegen drugskartels die in Mexico gaande is, zorgt helaas sinds 2006 voor problemen in met name de volgende gebieden:
– Rondom Mexico-stad
– Morelos
– Michoacan
– Guerrero
– Baja California Sur en Norte
– Coahuila
– Neuvo Leon
– Chihuahua

Echter, ook in andere deelstaten en gebieden is sprake van geweld door de drugsoorlog. Het is van belang hiervan op de hoogte te zijn en te blijven voor je reis naar Mexico. Bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Mexicaanse Ambassade in Den Haag kun je informatie opvragen m.b.t. de actuele situatie in Mexico. De meeste reizigers ondervinden overigens nauwelijks problemen en hebben een geweldige tijd in dit prachtige land.

Kim 'Denk je aan Mexico dan denk je aan het land van de sombrero's, tequila, taco's, maya's en vrolijke muziek. Ik heb zelf het schiereiland Yucatán bezocht. Vanuit ons hotel in Playa del Carmen hebben wij het bounty eiland Isla Holbox bezocht, een heerlijk eiland om een dagje of een weekend te relaxen. Auto's zul je hier niet tegen komen. Zelfs de taxi is een golfkar. Een bezoek aan Mexico is niet compleet als je niet een van de Maya ruins bezocht hebt. Chichén Itzá is de allermooiste en is 1 van de 7 wereldwonderen. Ook een bezoekje aan een van de cenote kan niet ontbreken. Wij hebben deze gecombineerd met een bezoek aan een authentiek maya dorpje. De combinatie van natuur en cultuur heeft mij onwijs verrast. Wat een veelzijdige bestemming is dit. Ik kom zeker nog een keer terug!', Kim - reisexpert Mexico gratis reisvoorstel >>

Algemeen

In Mexico is criminaliteit, net als op andere plekken ter wereld, helaas een feit. Met name in grote steden o.a. Mexico-stad, is het van belang waakzaam te zijn. Een aantal tips om eventuele risico's zoveel mogelijk te vermijden om een zo veilig- en leuk mogelijke vakantie te hebben:
– Loop niet te koop met waardevolle spullen en neem niet teveel contant geld mee op zak.
- Laat zoveel mogelijk (onnodige) waardevolle spullen thuis.
– Maak altijd kopieën van belangrijke documenten, bewaar deze op een zeer veilige plek en draag de originele versies altijd bij je, het liefst met je geld onder je kleding. E-mail ook altijd voor de zekerheid de kopieën naar jezelf.
– Het is verstandig bij daglicht te reizen, vooral m.b.t. lange afstanden.
– Wees waakzaam – vooral op drukkere plekken zoals het vliegveld, busstations, metro's e.d. Dit in verband met zakkenrolles en pinpas fraude.
– Label je koffers zowel van buiten als van binnen, het komt soms voor dat labels van de koffers verwijderd worden en zodoende verwisseld met een andere koffer.
– Laat het hotel waarin je verblijft voor vervoer (taxi's) zorgen. Zodoende weet je dat deze veilig zijn, bovendien noteren zij het kentekennummer en de naam van de taxichauffeur ten alle tijde.
– Wees voorzichtig, maar niet paranoïde. Geniet vooral van je vakantie!

Gezondheid

In Mexico zijn zowel publieke ziekenhuizen als privéklinieken beschikbaar, beide worden door de staat georganiseerd en zijn over het algemeen toereikend. Medicijnen zijn vaak beschikbaar zonder voorschrift. Zorg in ieder geval voor een goede verzekering en neem het zekere voor het onzekere met de volgende tips:
– Water in flessen of gemarkeerd met 'drinkwater' of 'gesteriliseerd water' kunnen gedronken worden. Al het andere water wat gebruikt wordt om te drinken, tanden te poetsen of om ijsklontjes van te maken moet eerst gekookt of gesteriliseerd worden.
– Melk in de grotere steden, hotels en resorts is gepasteuriseerd. Op andere plekken waarvan je onzeker bent, moeten zuivelproducten eerst gekookt worden.
– Eet alleen goed doorgebakken vlees, gekookte groenten en gepeld fruit

Daarnaast komt in sommige delen malaria voor. Bescherm je tegen muggen door producten met DEET te gebruiken, aangezien muggen ook andere ziekten mee kunnen dragen. Laat je over eventuele vaccinaties, malaria en andere voorzorgsmaatregelen goed informeren bij de GGD of je huisarts. Vraag gratis een offerte aan

Belangrijke telefoonnummers

Voor zowel de politie, ambulance als de brandweer kunnen de volgende nummers gebruikt worden: 066, 060 of 080

Op reis in Mexico

Het is mogelijk zowel met een groep, individueel als met een gids te reizen in Mexico. Het wordt aangeraden op zijn minst met een lokale gids mee te reizen, aangezien de huidige situatie niet altijd even veilig is voor reizigers alleen. Neem genoeg voorzorgsmaatregelen, bereid je goed voor en blijf vooral op de hoogte van de actualiteiten in Mexico. Vermijd de onveilige gebieden en wees waakzaam. Hiermee zijn de grootste risico's al uitgesloten en kun je volop genieten van je vakantie!

In de vakantiegebieden op bijvoorbeeld Yucatan bevindt je in een totaal ander gebied dan in steden als Mexico city. De vakantieplaatsen als Cancun en Playa del Carmen en de Riviera Maya, Puerto Vallarta, en Cabo zijn heerlijke veilige badplaatsen waar je een geweldige zorgeloze vakantie kunt vieren!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen