Beste reistijd Mexico

Mexico-stad
Mexico-stad

Mexico is gelegen in Centraal-Amerika, is 44 keer zo groot als Nederland en bestaat uit 31 staten. Het land kent op culinair en cultureel gebied redelijk wat verschillen in de regio's, dit maakt Mexico een interessant vakantieland. De meeste toeristen boeken een vakantie naar Mexico om te genieten van de zon, zee en strand die het land biedt. Als je van dieren houdt is Mexico tevens een geweldige bestemming. Na Colombia en Brazilië heeft Mexico namelijk het rijkste dierenleven ter wereld. Wil je weten wat de beste reistijd voor Mexico is voor je vakantie? Lees dan verder. 

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Playa del Carmen gratis reisvoorstel >>

Reistijd naar Mexico

Mexico is te bereiken per vliegtuig. Als je vanaf Schiphol vliegt doe je er gemiddeld zo'n twaalf uur over om op de luchthaven Cancun International Airport in Mexico te komen. De afstand van Amsterdam naar Cancun bedraagt 8.280 kilometer. Houd er rekening mee dat bij een vliegreis de volgende factoren niet meegenomen worden in de vliegtijd: inchecken op het vliegveld, wachten bij de gate en het ophalen van de bagage. In Cancun in Mexico is het tijdens de Nederlandse zomertijd zeven uur vroeger. Tijdens de Nederlandse wintertijd is het in Cancun zes uur vroeger. 

Gran Cenote
Gran Cenote

Klimaat en temperaturen in Mexico 

Omdat Mexico zo groot is, kent het land verschillende klimaten. Dit komt mede door de diverse hoogtes van het land. In het noorden van Mexico heerst voornamelijk een woestijn- en steppeklimaat. In kleinere gebieden waaronder de kustgebieden in het noordwesten van Mexico en kleine zones in het noorden van het land vind je vooral mediterrane klimaatzones. Centraal Mexico heeft een landklimaat met deels een koud steppeklimaat. In het zuiden van Mexico vind je tropische klimaten waarvan het grootste deel een tropisch savanneklimaat is. Een kleiner deel heeft een moessonklimaat en op sommige plekken heerst een tropisch regenwoudklimaat. Bijna overal in Mexico is het droge seizoen van oktober tot en met april en het regenseizoen van mei tot en met september. Tijdens de zomermaanden in het regenseizoen ligt de temperatuur boven de 30 graden. In de wintermaanden, het droge seizoen, liggen de temperaturen tussen de 26 en 28 graden. In Mexico-stad schommelt de temperatuur tussen de 20 en 26 graden gedurende de dag en in de nacht koelt het flink af en kan het koud zijn. In het land kun je zelfs te maken krijgen met sneeuw in het centrale gedeelte van het noorden en op de hoge bergtoppen die zuidwaarts liggen. Aan de oostkust van Mexico staan de maanden juni tot en met november bekend als het orkaanseizoen. Als er orkanen voorkomen is dit vrijwel altijd op het schiereiland Yucatan. Het is mogelijk dat er orkanen zijn aan de westkust maar meestal is de kracht van de orkaan dan al sterk afgenomen. Ondanks dat er een orkaanseizoen is in Mexico wil niet zeggen dat er ook altijd een orkaan is.

Yucatan
Yucatan
Vraag gratis een offerte aan

Beste reistijd Mexico

De beste reistijd naar Mexico is van november tot april tijdens het droge seizoen. In mei begint in het zuiden van Mexico het regenseizoen. Dit seizoen loopt door naar het noorden tot oktober. De buien die vallen zijn vaak hevig maar van korte duur. Het is dan vaak warm en vochtig. In deze periode is tevens het orkaanseizoen. In de provincie Yucatan regent het zowel in het voor- als in het najaar. Voor deze provincie is de beste reistijd december tot en met maart. Mexico is dus een mooie winterzon-bestemming aangezien de beste reistijd voor het land in de Nederlandse wintermaanden valt. 

Cabo San Lucas, gemeente in Mexico
Cabo San Lucas, gemeente in Mexico


Tip: de badplaats Playa del Carmen op schiereiland Yucatan ligt op ca een uurtje onder Cancun. Dit is een geweldige plek om vakantie te vieren! De gezellige fifth avenue met vele winkeltjes en restaurantjes en de prachtige witte zandstranden en palmbomen met azuurblauwe zee maken het helemaal af. Aanbod naar Playa del Carmen. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,3

Gerelateerde artikelen