Overblijfselen van de Maya-cultuur in Mexico

Uxmal, oude Maya-stad, Yucatan, Mexico
Uxmal, oude Maya-stad, Yucatan, Mexico

De oude Maya`s woonden in het gebied dat zich uitstrekt over Chiapas en het schiereiland Yucatán in Mexico, geheel Belize en Guatemala en het westelijke deel van El Salvador en Honduras. Rond 2000 v.Chr. ontstonden de eerste Mayadorpjes. De echte bloeiperiode van de Maya`s was van 250 v.Chr. tot 900 na Chr. Deze periode wordt ook wel het 'klassieke' tijdperk genoemd. Vanaf ongeveer 900 na Chr. begon het verval en rond 1600 was er vrijwel niets meer over van het eens zo machtige en slimme volk.

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Playa del Carmen gratis reisvoorstel >>

Maya-volk

De Maya`s hebben zich nooit als één volk verenigd maar hadden vaak oorlog met elkaar. Ze worden vandaag de dag wel als één volk gezien omdat ze dezelfde opvattingen hadden over leven en dood, hun mythes en scheppingsverhalen komen sterk overeen, hun begrip van de kosmos en hun religieuze overtuigingen waren ook hetzelfde. De reden waarom de Maya`s zo`n boeiend volk waren is o.a. door hun kennis van de sterren en planeten, hun (bizarre) rituelen en de prachtige kunstvoorwerpen die zij maakten van aardewerk, jade, steen en verf.

Jaguar

De Maya`s hadden veel respect voor de jaguar. Ze dachten dat jaguars bovennatuurlijke machten hadden. Omdat jaguars vooral `s nachts leven werd hij in verband gebracht met Xibalba, de onderwereld. Ook werd de jaguar gebruikt als symbool van het koningschap. Vraag gratis een offerte aan

Opgravingen

In Mexico zijn veel van de oude Maya-steden opgegraven en hier vindt je prachtige tempels en gebouwen. Chichén Itzá, Palenque en Uxmal zijn waarschijnlijk de bekendste (en meest toeristische) Maya-vindplaatsen die je kunt bezoeken. Maar ook Calakmul in de staat Campeche is zeker een bezoek waard, het ligt alleen behoorlijk afgelegen.

Een bezoek aan de tempelcomplexen 

Het is eenvoudig om vanuit de leuke badplaats Playa del Carmen een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld Chichén Itzá en Tulum. Chichén Itzá bereik je per bus in ongeveer 2 uur, of je neemt een klein vliegtuigje zodat je als eerste op de plek aankomt voordat de massa's toeristen aankomen. Tulum is nog makkelijker te bereiken want deze prachtige tempel ligt direct aan zee op korte afstand van Playa del Carmen. De "castillo" heeft een fantastisch uitzicht over strand en zee met daaromheen diverse opgravingen en resten van andere tempels. Playa del Carmen is onderdeel van het schiereiland Yucatan. Hier gaan rechtstreekse vluchten naar toe. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,0

Gerelateerde artikelen