Colima, kleine staat in Mexico

Volcan de Fuego, Colima
Volcan de Fuego, Colima

Colima is een van de kleinste staten van Mexico en ligt in het Zuidwesten van het land. De staat grenst aan de Stille Oceaan en heeft een kustlijn van 170 kilometer, hiervan bestaat 100 kilometer uit strand. Er wonen ongeveer 570.000 mensen, waarvan het grootste deel in de grotere steden Manzanillo, Tecomán en de gelijknamige hoofdstad Colima.

Heb je weinig kennis van Mexico? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Geschiedenis Colima

Het gebied wordt al vanaf de 16e eeuw voor Christus bewoond door Precolumbiaanse culturen. Colima is dan ook vernoemd naar een groot heerser uit deze tijd: Colimotl, meester van de vulkaan. Onder leiding van Colimotl werd Colima de machtigste staat van de omgeving. Overigens zou hij de laatste heerser van het Precolumbiaanse koninkrijk zijn. In 1523 werd hij, na enkele eerdere veroveringspogingen af te slaan, verslagen door Gonzalo de Sandoval, een Spaans Conquistador. Volgens de legende realiseerde Colimotl zich dat hij verslagen was en stortte zich in vulkaan Nevado de Colima. In 1810 heroverden opstandelingen Colima, zonder verzet van de toenmalige Spaanse overheersers. Hierdoor kon het gebied zich in 1857 als staat bij Mexico aansluiten.

Natuurrampen

De staat is meerdere malen het slachtoffer geweest van verschillende natuurrampen. De vulkaan heeft twee pieken, waarvan de jongste piek, Volcán de Fuego, nog actief is. Het is een van de meest actieve vulkanen van het Amerikaanse continent. De laatste uitbarsting dateert van 2005. In juni begint het regenseizoen dat duurt tot oktober. Tijdens deze periode is er ook een grote kans op orkanen.

Toeristische hotspot

Desondanks is de staat een populaire bestemming onder toeristen. De overblijfselen van de Precolumbiaanse cultuur zorgen voor veel bezienswaardigheden en geschiedenis. Ook de vulkanen zelf zijn erg in trek bij vakantiegangers. Het Colima City Regional History Museum biedt je een verzameling archeologische voorwerpen en kunst, waardoor je een goed beeld krijgt van de geschiedenis van het gebied.Accommodatietip Hacienda de San Antonio, bekijk hier het filmpje. 

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen