Colima, kleine staat in Mexico

Volcan de Fuego, Colima
Volcan de Fuego, Colima

Colima is een van de kleinste staten van Mexico en ligt in het Zuidwesten van het land. De staat grenst aan de Stille Oceaan en heeft een kustlijn van 170 kilometer, hiervan bestaat 100 kilometer uit strand. Er wonen ongeveer 570.000 mensen, waarvan het grootste deel in de grotere steden Manzanillo, Tecomán en de gelijknamige hoofdstad Colima.

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Playa del Carmen gratis reisvoorstel >>

Geschiedenis Colima

Het gebied wordt al vanaf de 16e eeuw voor Christus bewoond door Precolumbiaanse culturen. Colima is dan ook vernoemd naar een groot heerser uit deze tijd: Colimotl, meester van de vulkaan. Onder leiding van Colimotl werd Colima de machtigste staat van de omgeving. Overigens zou hij de laatste heerser van het Precolumbiaanse koninkrijk zijn. In 1523 werd hij, na enkele eerdere veroveringspogingen af te slaan, verslagen door Gonzalo de Sandoval, een Spaans Conquistador. Volgens de legende realiseerde Colimotl zich dat hij verslagen was en stortte zich in vulkaan Nevado de Colima. In 1810 heroverden opstandelingen Colima, zonder verzet van de toenmalige Spaanse overheersers. Hierdoor kon het gebied zich in 1857 als staat bij Mexico aansluiten.

Natuurrampen

De staat is meerdere malen het slachtoffer geweest van verschillende natuurrampen. De vulkaan heeft twee pieken, waarvan de jongste piek, Volcán de Fuego, nog actief is. Het is een van de meest actieve vulkanen van het Amerikaanse continent. De laatste uitbarsting dateert van 2005. In juni begint het regenseizoen dat duurt tot oktober. Tijdens deze periode is er ook een grote kans op orkanen. Vraag gratis een offerte aan

Toeristische hotspot

Desondanks is de staat een populaire bestemming onder toeristen. De overblijfselen van de Precolumbiaanse cultuur zorgen voor veel bezienswaardigheden en geschiedenis. Ook de vulkanen zelf zijn erg in trek bij vakantiegangers. Het Colima City Regional History Museum biedt je een verzameling archeologische voorwerpen en kunst, waardoor je een goed beeld krijgt van de geschiedenis van het gebied.Accommodatietip Hacienda de San Antonio, bekijk hier het filmpje. 

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen